Ndihmë

NEW ARTICLE

Cilat janë 5 arsye të mira për të shkuar studim në një vend të huaj?Studimi jashtë vendit? Kjo është edhe interesante dhe e frikshme? Nëse ju jeni ende një ngurrojnë pak për të marrë rënie, Polyglotclub ju jep arsyet kryesore për lënë vendin tuaj. Dare aventurën!
Shkuarja jashtë vendit për arsimimin tuaj nuk ka vetëm të ndodhë! Mbi të gjitha, do ju shkoj për arsye të drejtë?
Këtu janë 5 prej tyre:

1. Mësoni një gjuhë të huaj


Dygjuhësh të bëhet në ditët e sotme duket një domosdoshmëri. Çfarë mënyrë më të mirë për të mësuar një gjuhë të huaj se sa zhytjes totale? Praktikë e vazhdueshme një gjuhë me vendin amë është mënyra më e mirë për të zotëruar atë. Nëpërmjet studimeve tuaja, ju mund të mësoni fjalorin specifik teknike në lidhje me fushën tuaj (menaxhim, financa, komunikimi ...). Ajo është një aset shumë të vlefshme për rekrutuesit. Përveç avantazhin profesionale, gjuhët mjeshtër të tjera do t'ju lejojë të merrni më shumë miq të lehtë. Pse të mos vendosen në vend më vonë? Megjithatë, edhe atje ajo merr kohë për të bërë shumë gjuhë. Ju do të duhet të paktën tre muaj që të ketë një njohuri të mirë të gjuhës. Vetëm një vit qëndrimi sigurisht është më e mira.
Pasi atje ju mund të marrin pjesë në ngjarje shumë gjuhë për t'u takuar me lokal dhe praktikuar intensivisht gjuhën.

2. Zbuloni një kulturë të re


Globalizimi ka standardizuar shumicën e kulturave, por jo krejtësisht! Secili ruan specifikat e veta. Kjo mund të jetë interesante për të zbuluar mënyra të tjera të jetës, kjo do t'ju japë transparencë më të madhe. Ju do të kuptojë se ka mënyra të ndryshme të të menduarit dhe duke parë gjërat. Me një mendje të mprehtë kritike, ju tani do të jetë në gjendje të krahasojnë dhe të gjykuar ngjarjet në shtëpi ose diku tjetër.

3. Ndërtimi i vetë-besimit


'Vetëm në xhungël', ky udhëtim në panjohur do të bëjë që ju të pjekur. Pa familjen tuaj, ju do të keni për të marrë nga në tuaj. Një përvojë unike për të ndërtuar vetëbesimin! Ju do të mësoni më shumë për veten tuaj, por edhe do të hapur deri për të tjerët. Ju do të takohet shumë njerëz dhe përshtatur në situata të ndryshme dhe të vijnë përsëri si një person të ri.

4. Mëso ndryshe


Metodat e mësimdhënies nuk janë të njëjtë tjetërkund se këtu, në shtëpi! Ju do të duhet për të rregulluar në një mjedis të mësuarit ku rregullat janë të ndryshme.

Për shembull, në Mbretërinë e Bashkuar apo Shtetet e Bashkuara, mësimdhënësit inkurajojnë të menduarit personale në vend se të mësuarit përmendësh.
Mos u shqetësoni: ju me siguri do të jetë deri në par. Nëse jeni pranuar në një shkollë të huaj, kjo zakonisht do të thotë se ju jeni një nxënës i mirë. Në të vërtetë, zgjedhja është zakonisht i bazuar në të dhënat tuaja dhe motivimin tuaj.

5. Rritja e CV tuaj


Qëllimi përfundimtar i studiuar jashtë vendit është që të nxjerrë në pah periudhën tuaj të studimit.
Në epokën e globalizimit, një karrierë ndërkombëtare është më e vlefshme për rekrutuesi. Kjo tregon se ju jeni i pavarur, me mendje të hapur me një kuriozitet të caktuar intelektuale. Për të jetuar jashtë vendit tuaj, ju duhet të keni aftësi të përshtatjes. Këto aftësi janë shumë të kërkuara nga rekrutuesit. Përveç kësaj, kjo përvojë jashtë vendit do të jetë një mënyrë për të diferencuar veten dhe të konkurrojë më lehtë në tregun e punës. Mos harroni të përmend përvojën tuaj në të rinisë tuaj! 'Unë kam mësuar të jetojnë larg nga shtëpia dhe të integrohen veten në një mjedis të ri'

Po në qoftë se ju nuk doni të shkoni vetëm?


Për njerëz të caktuar, duke lënë më vete është një kënaqësi. Për të tjerët megjithatë, iniciativë duket e rrezikshme dhe kërkon guxim. Është e vërtetë se ekzistojnë pengesa: Zgjedhja e trajnimit; sigurim shëndetësor; Kostoja e lartë e udhëtimit dhe qëndrimit në vendin e huaj ...
Studentët të cilët ngurrojnë dhe frikë shuma e shkresa mund të merrni ndihmë nga 'programet e shkëmbimit'. Ata janë krijuar për të promovuar më mirë mobilitetin e studentëve. Megjithatë, nuk presin që të jenë në gjendje për të lënë një kohe të shkurtër. Në këtë fushë, nuk ka mrekulli: ju duhet të përgatisin largimin tuaj të paktën një vit para datës së planifikuar të nisjes, në qoftë se vetëm për regjistrimin.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All