Ndihmë

NEW ARTICLE

Si për të jetuar, studim dhe për të gjetur një punë të studentëve në Kinë?Kina është ndër destinacionet ideale për studentët ndërkombëtarë. Deri në vitin 2020 ajo planifikon të mirëpritur 500.000 studentë të huaj. Në të vërtetë, kushtet janë mjaft të përballueshme, si në aspektin e kostos së jetesës apo aksesit të vizave.
Në këtë artikull, ju do të mësoni gjithçka që ju duhet të dini për të jetuar dhe studiuar në Kinë, si dhe kushtet dhe mundësitë e punësimit për studentët.

Dokumentet


Sigurisht, dokumentet duhet të rregullohen të parë. Për ta bërë këtë, duhet të keni një pasaportë të vlefshme. Për një qëndrim në Kinë, ka lloje të ndryshme të vizave: X, D dhe Z vizave.
Viza X është për studentët apo trajnuarve që kërkojnë një qëndrim prej më shumë se 6 muaj. Viza D është për profesionistët të cilët do të qëndrojnë më pak se 6 muaj në Kinë. Dhe së fundi, Z vizave është një vizë punë ka për qëllim për të huajt dhe familjet e mërguar, të dërguara nga një kompani.
Kushtet për marrjen e një vize, leje pune, sigurim shëndetësor ose një kartë vaksinimi varet nga vendi ku ju vijnë nga. Është pra e domosdoshme që të kontrolloni me ambasadën tuaj apo konsullatë.

Jeta në Kinë


Një nga avantazhin e të jetuarit në Kinë është kostoja e jetesës. Kostoja e ushqimit është e përballueshme, në qoftë se një ka të bëjë me çmimet në vendet e tjera evropiane. Kjo është e njëjtë për çmimin e pajisjeve shtëpiake dhe veshje. Qira e banesave është rreth 150 euro në muaj, me përjashtim të qyteteve të mëdha të tilla si Shangai.
Në mënyrë që të studiojnë në Kinë, mund të regjistrohen në një shkollë private apo ndërkombëtare. Emigrantët nuk janë të lejuara në shkollat ​​publike.

Gjetja e një punë të studentëve


Është e mundur për të studiuar dhe punuar në të njëjtën kohë në Kinë edhe nëse kushtet janë të vështira. Punë e vogla të verës ose gjatë vitit shkollor, pas shkollës, nuk janë të shumta. Aftësitë tuaja gjuhësore do të ju shërbejë shumë, veçanërisht në qoftë se ju keni disa anglisht dhe në qoftë se ju jetoni në një qytet të madh. Por kini kujdes, konkurrenca është e ashpër.
Është e rëndësishme të jenë të vetëdijshëm se vizave X nuk lejon që të ketë një punë. Përveç me një kusht: të gjetur punë përpara mbërritjes në Kinë. Prova e punësimit ose vërtetime të tjera do të jetë e nevojshme. Një pjesë e këshilla: para se të nisej vendin tuaj, shikoni për një punë! Arriti në Kinë, të merrni në kontakt me COMPAGNY, përndryshe ai mund të jetë pak e vështirë për të gjetur një punë atje.
Gjithashtu e di se vizave X ju lejon të bëjë një stazh në lidhje me studimet tuaja. Para se të largoheni nga vendi juaj, të bëjë disa hulumtime. Kjo është edhe më e mundur për të kompensohet (strehuar, ushqyer ...) përveç pagës mujore që varion midis 300 dhe 400 euro në muaj. Praktikat nuk janë paguar domosdoshmërisht. Së fundi, orët e ligjore të punës në Kinë është 40 orë për kontratë me kohë të plotë.

Related topics: