Help

NEW ARTICLE

Как да живеят, учат и си намери работа студент в Китай?Китай е сред идеални дестинации за чуждестранни студенти. До 2020 г. тя планира да посрещне 500 000 чуждестранни студенти. Действително, условията са доста достъпни, както по отношение на стойността на живота или достъпността на визовия режим.
В тази статия, вие ще научите всичко, което трябва да знаете, за да живеят и учат в Китай, както и условията и възможностите за заетост на студентите.

Документите


Разбира се, документите трябва да се регулира на първо място. За да направите това, трябва да имате валиден паспорт. За престой в Китай, има различни видове виза: X, D и Z виза.
Визата за X е за студенти или стажанти, които търсят престой от повече от 6 месеца. Визата за D е за професионалисти, които ще останат по-малко от 6 месеца в Китай. И най-накрая, на Z визата е работна виза е предназначен за чужденци и емигрантски семейства, изпратени от една компания.
Условията за получаване на виза, разрешително за работа, здравни осигуровки или карта с ваксинация зависи от държавата, откъде идваш. Поради това е необходимо да се консултирате с вашия посолство или консулство.

Животът в Китай


Едно от предимствата на живота в Китай е на издръжката на живота. Разходите за храна е достъпна, ако един се отнася до цените в другите европейски страни. Същото е и за цената на битови електроуреди и дрехи. Отдаване под наем на жилища е около 150 евро на месец, с изключение на големите градове като Шанхай.
За да се учат в Китай, можете да се запишете в частна или международно училище. Пребиваващите в страната чужденци не се допускат в държавните училища.

Намиране на работа на студентите


Възможно е да се учат и да работят по едно и също време в Китай, дори ако условията са трудни. Малки летни работни места или по време на учебната година, след училище, не са много различни. Вашите езикови умения ще ви служи много, особено ако имате малко английски и ако живеете в голям град. Но внимавайте, конкуренцията е труден.
Важно е да се знае, че за виза X не позволява да имат работа. С изключение на едно условие: да си намерят работа, преди да пристигне в Китай. Ще се изисква доказателство за трудова заетост или друго доказателство. Един съвет: преди да напуснат страната си, търсят работа! Пристигна в Китай, се свържете с compagny, в противен случай тя може да е малко трудно да си намерят работа там.
Също така знаем, че визата X ви позволява да направите стаж, свързан с обучението си. Преди да напусне страната си, се направят някои изследвания. Възможно е дори да бъдат компенсирани (настанени, нахранени ...), с изключение на работна заплата, която варира между 300 и 400 евро на месец. Стажовете не са задължително платени. И накрая, правните работно време в Китай е 40 часа за договор на пълен работен ден.

Related topics: