Hjelp

NEW ARTICLE

Hvordan leve, studere og finne en student jobb i Kina?Kina er blant de ideelle reisemål for internasjonale studenter. Innen år 2020 planer om det å ta imot 500 000 utenlandske studenter. Ja, forholdene er ganske rimelig, både i form av levekostnadene eller visum tilgjengelighet.
I denne artikkelen vil du lære alt du trenger å vite for å bo og studere i Kina, og de vilkår og jobbmuligheter for studenter.

Papirene


Selvfølgelig, må papirene justeres først. For å gjøre dette, må du ha et gyldig pass. For et opphold i Kina, det er forskjellige typer visum: X, D og Z visum.
X-visum er for studenter eller lærlinger som ønsker et opphold på mer enn 6 måneder. D visum er for fagfolk som vil bo mindre enn seks måneder i Kina. Og til slutt, er det Z visum visum arbeid er ment for sendte av et selskap og utlendinger utflyttede familier,.
Vilkårene for å få visum, arbeidstillatelse, helseforsikring eller et vaksinasjonskort avhenger av landet hvor du kommer fra. Det er derfor nødvendig å sjekke med din ambassade eller konsulat.

Livet i Kina


En av fordelen av å bo i Kina er levekostnadene. Kostnaden for mat er rimelig, hvis man refererer til prisene i andre europeiske land. Det er det samme for prisen av husholdningsapparater og klær. Leie av bolig er ca 150 euro per måned, med unntak av store byer som Shanghai.
For å studere i Kina, kan du melde deg på en privat eller internasjonal skole. Utlendinger er ikke tillatt i offentlige skoler.

Finne en student jobb


Det er mulig å studere og jobbe samtidig i Kina, selv om forholdene er vanskelige. Små sommerjobber eller i løpet av skoleåret, etter skolen, er ikke veldig mange. Dine språkkunnskaper vil tjene deg mye, spesielt hvis du har litt engelsk, og hvis du bor i en stor by. Men pass på, konkurransen er tøff.
Det er viktig å være klar over at visumet X tillater ikke å ha en jobb. Bortsett fra på en betingelse: å finne arbeid før det kommer i Kina. Ansettelsesbevis eller andre bevis vil være nødvendig. Et råd: før du forlater landet ditt, se etter en jobb! Ankom i Kina, komme i kontakt med den renomme, ellers kan det være litt vanskelig å finne en jobb der.
Vet også at visumet X lar deg gjøre et internship relatert til studiene dine. Før du forlater landet, gjøre noen undersøkelser. Det er også mulig å bli kompensert (plassert, matet ...) unntatt månedslønn som varierer mellom 300 og 400 euro per måned. Praksisplasser er ikke betalt nødvendigvis. Til slutt, de juridiske arbeidstid i Kina er 40 timer for heltidskontrakt.

Related topics: