Hjælp

NEW ARTICLE

Hvordan til at leve, studere og finde et studiejob i Kina?Kina er blandt de ideelle rejsemål for internationale studerende. I år 2020 er det planer om at byde velkommen 500.000 udenlandske studerende. Faktisk er forholdene snarere overkommelige, både med hensyn til leveomkostningerne eller visum tilgængelighed.
I denne artikel vil du lære alt hvad du behøver at vide for at bo og studere i Kina, og betingelserne og beskæftigelsesmuligheder for studerende.

Papirarbejdet


Selvfølgelig skal papirarbejde justeres først. For at gøre dette, skal du have et gyldigt pas. For et ophold i Kina, er der forskellige former for visum: X, D og Z visum.
X visum er for studerende eller praktikanter, der søger et ophold på mere end 6 måneder. Den D-visum er for fagfolk, der vil bo mindre end 6 måneder i Kina. Og endelig Z visum er et arbejde visum er beregnet for udlændinge og udstationerede familier, sendt af en virksomhed.
Betingelserne for at opnå et visum, arbejdstilladelse, sygeforsikring eller et vaccinationskort afhænger af det land, hvor du kommer fra. Det er derfor nødvendigt at tjekke med din ambassade eller konsulat.

Livet i Kina


En af fordelen ved at bo i Kina er leveomkostningerne. Udgifterne til fødevarer er overkommelig, hvis man henviser til priserne i andre europæiske lande. Det er det samme for prisen på husholdningsapparater og tøj. Leje af boliger er omkring 150 euro om måneden med undtagelse af større byer som Shanghai.
For at studere i Kina, kan du tilmelde dig i en privat eller international skole. Udlændinge er ikke tilladt i offentlige skoler.

At finde et studiejob


Det er muligt at studere og arbejde på samme tid i Kina selv om betingelserne er vanskelige. Små sommer job eller i løbet af skoleåret, efter skole, er ikke meget talrige. Dine sprogkundskaber vil tjene dig en masse, især hvis du har nogle engelsk og hvis du bor i en storby. Men pas på, at konkurrencen er hård.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at visummet X ikke tillader at have et job. Undtagen på én betingelse: at finde arbejde før ankommer i Kina. Bevis for beskæftigelse eller andet bevis vil være påkrævet. Et godt råd: inden de forlader dit land, skal du kigge efter et job! Ankom i Kina, komme i kontakt med renome, ellers kan det være lidt svært at finde et job der.
Ved også, at visummet X giver dig mulighed for at gøre en praktikplads i forbindelse med dine studier. Før du forlader dit land, skal du gøre nogle forskning. Det er endda muligt at blive kompenseret (opstaldet, fodres ...) undtagen den månedlige løn, som varierer mellem 300 og 400 euro om måneden. Praktikophold er ikke nødvendigvis betalt. Endelig de juridiske arbejdstid i Kina er 40 timer for fuld tid kontrakt.

Related topics: