Help

Hoe om te wonen, te studeren en zoek een studentenjob in China?China is een van de ideale bestemming voor internationale studenten. In het jaar 2020 het plan om 500.000 buitenlandse studenten te verwelkomen. Inderdaad, de voorwaarden zijn vrij betaalbaar, zowel in termen van kosten van levensonderhoud of visa toegankelijkheid.
In dit artikel vindt u alles wat u moet weten om te wonen en te studeren in China, en de voorwaarden en de kansen op werk voor studenten te leren.

Het papierwerk


Natuurlijk moet de papieren eerst worden aangepast. Om dit te doen, moet u beschikken over een geldig paspoort. Voor een verblijf in China, zijn er verschillende soorten visa: X, D en Z-visum.
De X-visum is voor studenten of stagiairs die een verblijf van meer dan 6 maanden zoeken. De D-visum is voor professionals die zal een verblijf van minder dan 6 maanden in China. En tot slot, de Z visum is een werkvisum is bedoeld voor buitenlanders en expats gezinnen, die door een bedrijf.
De voorwaarden voor het verkrijgen van een visum, werkvergunning, ziektekostenverzekering of een vaccinatie kaart is afhankelijk van het land waar je vandaan komt. Het is dus noodzakelijk om contact op met uw ambassade of consulaat.

Leven in China


Een van de voordelen van het leven in China is de kosten van levensonderhoud. De kosten van het eten is betaalbaar, als men verwijst naar de prijzen in andere Europese landen. Het is hetzelfde voor de prijs van huishoudelijke apparaten en kleding. Huur van de woningen is ongeveer 150 euro per maand, met uitzondering van de grote steden zoals Shanghai.
Om te studeren in China, kunt u zich inschrijven voor een particuliere of internationale school. Buitenlanders zijn niet toegestaan ​​in de openbare scholen.

Het vinden van een studentenjob


Het is mogelijk studeren en werken tegelijkertijd in China, zelfs wanneer de omstandigheden moeilijk. Kleine zomer banen of tijdens het schooljaar, na school, zijn niet erg talrijk. Je taalvaardigheden serveren u veel, vooral als je een beetje Engels en als je in een grote stad woont. Maar let op, de concurrentie is hard.
Het is belangrijk om te beseffen dat het visum X niet mogelijk om een ​​baan te hebben. Behalve op één voorwaarde: aan het werk voor aankomst in China te vinden. Bewijs van tewerkstelling of een ander bewijs nodig zal zijn. Een goede raad: voor het verlaten van uw land, op zoek naar een baan! Aangekomen in China, in contact te komen met de compagny, anders is het misschien een beetje moeilijk om een ​​baan te vinden.
Ook weten dat het visum X stelt u in staat om een ​​stage in verband met je studie te doen. Voordat u uw land te verlaten, doe wat onderzoek. Het is zelfs mogelijk om te worden gecompenseerd (gehuisvest, gevoed ...) met uitzondering van het maandsalaris, die tussen de 300 en 400 euro per maand varieert. Stages zijn niet noodzakelijkerwijs betaald. Ten slotte is de wettelijke werktijden in China is 40 uur bij een fulltime contract.

Related topics: