Помоћ

Како да живи, студија и наћи студентски посао у Кини?Кина је међу идеалних дестинација за стране студенте. До 2020. године планира да дочека 500.000 страних студената. Заиста, услови су прилично приступачне, како у погледу трошкова живота или виза приступачности.
У овом чланку, научићете све што је потребно да знате да живе и студирају у Кини, као и услове и могућности запошљавања за студенте.

Папирологија


Наравно, мора се прво папирологија прилагодити. Да бисте то урадили, морате имати важећи пасош. За боравак у Кини, постоје различите врсте визе: Кс, Д и З виза.
Кс виза је за студенте или приправника који траже да се одложи извршење више од 6 месеци. Д виза је за професионалце који ће боравити мање од 6 месеци у Кини. И на крају, З виза је дело виза је намењен за странце и дијаспоре породицама, послатих од стране компаније.
Услови за добијање визе, радне дозволе, здравствено осигурање или вакцинације картицу зависи од земље у којој сте долазе. Стога је неопходно да се провери са својим амбасади или конзулату.

Живот у Кини


Један од предности живота у Кини је цена живота. Трошкови хране је приступачна, ако се односи на цене у другим европским земљама. То је исти по цени апарата за домаћинство и одеће. Издавање станова је око 150 евра месечно, са изузетком великих градова, као што су Шангају.
У циљу испитивања у Кини, можете уписати у приватној или међународне школе. Емигранти нису дозвољени у јавним школама.

Проналажење студентски посао


Могуће је да студира и ради у исто време у Кини, чак и ако су тешко услови. Мали летњих послова или у току школске године, после школе, нису веома бројне. Ваши језика ће вам служити много, поготово ако имате неки енглески и ако живите у великом граду. Али пазите, конкуренција је јака.
Важно је бити свестан да визна Кс не дозвољава да имају посао. Осим под једним условом: да пронађу посао пре доласка у Кини. Ће бити потребна доказ о запослењу или други доказ. Савет: пре одласка своју земљу, тражи посао! Стигао у Кини, ступите у контакт са ЦОМПАГНИ, иначе би могло бити мало тешко наћи посао тамо.
Такође је познато да виза Кс дозвољава вам да урадите стажирање у вези са вашим студијама. Пре него што одете своју земљу, да мало истраживање. Чак је могуће да се надокнади (смештени, хранио ...) осим месечне плате која варира између 300 и 400 евра месечно. Стажирање нису нужно плаћени. Коначно, правни Радно време у Кини је 40 сати за уговор са пуним радним временом.

Related topics: