Pomoć

NEW ARTICLE

Kako živjeti, istraživanje i naći studentski posao u Kini?Kina je među idealnih destinacija za međunarodne studente. Do 2020. godine planira dočekati 500.000 stranih studenata. Doista, uvjeti su vrlo pristupačne, kako u pogledu troškova života ili vize pristupačnosti.
U ovom članku, ćete naučiti sve što trebate znati živjeti i studirati u Kini, a uvjeti i mogućnosti zapošljavanja za studente.

Papirologija


Naravno, papirologija mora biti prilagođena na prvom mjestu. Da biste to učinili, morate imati valjanu putovnicu. Za boravka u Kini, postoje različite vrste viza: X, D i Z vize.
X viza za studente i pripravnike koji traže boravak više od 6 mjeseci. D viza za profesionalce, koji će ostati manje od 6 mjeseci u Kini. I na kraju, Z viza radnu vizu namijenjen strancima i inozemstva obitelji, koje je poslala tvrtka.
Uvjeti za dobivanje vize, radne dozvole, zdravstveno osiguranje ili cijepljenja karticu ovisi o zemlji odakle ste. Stoga je potrebno da provjerite s vašim veleposlanstvu ili konzulatu.

Život u Kini


Jedna od prednosti života u Kini je cijena života. Trošak hrane je pristupačna, ako se odnosi na cijene u drugim europskim zemljama. To je isti za cijenu od kućanskih aparata i odjeće. Najam stambenog prostora je oko 150 eura mjesečno uz izuzetak većih gradova kao što su Šangaj.
Kako bi na studij u Kini, možete upisati u privatnom ili međunarodnoj školi. Iseljenici nisu dozvoljeni u javnim školama.

Pronalaženje studentski posao


To je moguće studirati i raditi u isto vrijeme u Kini, čak i ako su uvjeti teško. Mali ljetni poslovi ili tijekom školske godine, poslije škole, nisu baš brojni. Vaša jezične vještine će vam poslužiti puno, pogotovo ako imate neki engleski, a ako živite u velikom gradu. Ali pazi, konkurencija je žestoka.
Važno je biti svjestan da je viza X ne dopušta da imaju posao. Osim pod jednim uvjetom: da se naći posao prije dolaska u Kini. Će se tražiti dokaz o zaposlenju ili drugi dokaz. Jedan savjet: prije nego što napusti svoju zemlju, u potrazi za poslom! Stigao je u Kini, stupite u kontakt s compagny, inače bi to moglo biti malo teže naći posao tamo.
Isto tako znam da je viza X vam omogućuje da učinite staž u vezi s vašim studija. Prije nego što napustite svoju zemlju, učiniti neke istraživanja. To je čak i moguće da se nadoknaditi (smješteni, hraniti ...), osim mjesečne plaće koja varira između 300 i 400 eura mjesečno. Stažiranje nisu nužno plaćeni. Konačno, pravni radno vrijeme u Kini je 40 sati za ugovor s punim radnim vremenom.

Related topics: