Pomoć

NEW ARTICLE

Življenje u stranoj državi: kako se prilagoditi?
Razumijevanje novu kulturu i uzimanje svoje ležajeve u stranoj zemlji se ravnoteža između prilagodbe na novu okolinu i čuvajući svoj izvorni identitet ... Uspješna integracija u zemlji domaćinu je jedan od glavnih izazova iseljeništvo. Mnogi iseljenici vjerujem razumijevanje kulture zemlje je glavni faktor za uspješnu integraciju.

Ovdje su 6 ključne točke:

1. Saznajte jezik zemlje.


Bilo da su gotovo potpuni nedostatak znanja o lokalnom jeziku, ili imate samo nekoliko osnove, što će neizbježno suočiti jezične barijere. Sa znanjem engleskog, vi ćete biti u mogućnosti da se 'dobiti' u mnogim ne-engleskog govornog područja. Međutim, to stragegy neće biti dovoljna u dugoročno. Osim puke praktičnosti, savladavanje jezika zemlje iseljeništvo je neosporna integracija vektor. Napori da se govori na jeziku koji nije tvoj i promijeniti način na koji su percipirane ili primljene u inozemstvu.
Učenje jezika može početi i prije iseljeništvo, ali to može biti učinjeno samo jednom na licu mjesta, u punom uranjanja. Ako ste potpuni početnik, trebali biste uzeti nastavu. Svakom svoje metode kako bi naučili, poboljšati ili postati dvojezični: uzeti intenzivne tečajeve, gledati televiziju i čitati lokalni tisak, sudjelovanje u grupnim aktivnostima i, naravno, prijavite se za Polyglot Club događaj .

2. Postanite poliglot Klub organizator


Time što je zadužen poliglot Club mrežu, od vas će učiniti mnogo prijatelja rapidely. Kao razmjene jezik organizator natjecanja sretnete mnoge lokalne koji žele naučiti engleski jezik ili druge jezike. Također ćete upoznati druge iseljenicima koji žele naučiti različitim jezicima.
Napravite novi sastanak sada!

3. Istražite zemlju, svoj grad, vašem susjedstvu.


A ako je to doista otkriti novo mjesto, što je za izgubiti nešto? Da biste se osjećati kao kod kuće u vašoj zemlji iseljeništvo, ne samo morate zapamtiti svoj home-office put ili posjetite poznate spomenike kao turist u prolazu. Pomaknite se postupno od glavnih turističkih krugova gradom zajedno s prijateljima koji su bili tamo za dugo vremena. Razumijevanje specifičnosti zemlje ili identificirati omiljene adrese zahtijevaju neke napore.

4. Donijeti lokalni način života.


Jedva ste stavili svoje torbe u Tajlandu koji hrle u specijaliziranim supermarketu pokušava pronaći tamo proizvode koje koriste konzumirati u vašoj zemlji. Iz inozemstva u Sjedinjenim Državama za nekoliko mjeseci, što u osnovi pogledate stranih televizijskih kanala koji su upoznati s vama, vi ste zainteresirani vrlo usko stranaca u Zagrebu zajednici, što provedete sate na Skype ... Ako ova operacija može biti ohrabrujuća u Prvo, ne olakšati integraciju u svoj novi dom.
Morate živjeti kulturu i doživjeti. Znatiželja postaje vaš najbolji saveznik. Ostanite daleko od vremena do vremena od svojih prijatelja expat, kušati domaća jela, prisustvuju kulturnim događajima, upoznavanje s raznim kodeksima pristojnosti ... Drugim riječima, prihvatite se iznenaditi. Cilj je da ne postanu netko drugi i pridržavati se svih lokalnih navike, ali to je zapravo doživjeti kulturu zemlje u kojoj živite.

5. Izgraditi društveni život.


Bi li mogućnost da se kontakt s oba mještanima i ostalim strancima biti odlučujući faktor u uspjehu iseljeništvo? Pridošlica može mnogo naučiti iz obje stranke. Nabavite zajedno s iseljenicima koji već imaju jedan korak natrag na njihovo iskustvo u zemlji ne samo da će izbjeći moguću izolaciju na dolasku, ali i dati vam praktične savjete: naporima otvoriti bankovni račun, registriranih liječnika, zdravstvenog sustava, izbor društva za osiguranje , škola, obnova radnih dozvola ... Pronađite protjeran mreže i udruženja i ... razmjene! Opet, Polyglot Club mreža će biti od velike pomoći: članovi kontaktirati putem web stranice, prisustvovati sve vrste društvenih događaja.
Uspostaviti veze s mještanima. To će povećati vaše znanje o zemlji i da će ojačati svoj osjećaj pripadnosti.
Ovisno o zemlji, to je više ili manje teško da bi mogli zadovoljiti lokalne ljude, ali unijeti sve mogućnosti: Club aktivnosti, školske izlete, poslovno okruženje, prijatelji prijatelja ...

6. Održavajte veze s svojoj zemlji podrijetla.


Iseljeništvo sigurno mijenja način na koji gledate na vlastitu državu. Međutim, prilagođavanje ne znači odustajanje vlastitoj kulturi. Izazov leži u upravljanju izgraditi neku vrstu dvostrukog kulture. Tako da je najbolje držati u kontaktu s prijateljima i obitelji koje često privremeno su ostavili iza sebe. Chat putem društvenih mreža, razmjene mailova, vratite se s vremena na vrijeme u svojoj zemlji ... Ovi napori također pomoći ublažiti utjecaj povratka iz inozemstva.

Related topics: