Hjälp

NEW ARTICLE

Hur att leva, studera och finna en student jobb i Kina?Kina är en av de idealiska resmål för internationella studenter. Fram till år 2020 planerar att välkomna 500.000 utländska studenter. Faktum villkoren är ganska överkomliga, både vad gäller levnadskostnader eller visum tillgänglighet.
I den här artikeln får du lära dig allt du behöver veta för att leva och studera i Kina, samt de villkor och anställningsmöjligheter för studenter.

Pappersarbetet


Naturligtvis måste det pappersarbete justeras först. För att göra detta måste du ha ett giltigt pass. För en vistelse i Kina, det finns olika typer av visum: X, D och Z visum.
X visum är för studenter eller praktikanter som söker en vistelse på mer än 6 månader. D visum är för yrkesverksamma som kommer att stanna mindre än 6 månader i Kina. Och slutligen, är Z visum ett arbetsvisum är avsedd för utlänningar och utlands familjer skickas av ett företag.
Villkoren för att få ett visum, arbetstillstånd, sjukförsäkring eller en vaccinations kortet beror på i vilket land du kommer ifrån. Det är därför nödvändigt att kontrollera med din ambassad eller konsulat.

Livet i Kina


En av fördelarna med att bo i Kina är levnadskostnaderna. Kostnaden för livsmedel är prisvärd, om man hänvisar till de priserna i andra europeiska länder. Det är samma för priset av hushållsapparater och kläder. Uthyrning av bostäder är ca 150 euro i månaden, med undantag för stora städer som Shanghai.
För att studera i Kina, kan du anmäla dig till en privat eller internationell skola. Expatriates är inte tillåtna i offentliga skolor.

Att hitta ett extrajobb


Det är möjligt att studera och arbeta samtidigt i Kina, även om förutsättningarna är svåra. Små sommarjobb eller under läsåret, efter skolan, är inte särskilt många. Dina språkkunskaper kommer att tjäna dig en hel del, särskilt om du har några engelska och om du bor i en storstad. Men se upp, konkurrensen är hård.
Det är viktigt att vara medveten om att viserings X inte tillåter att ha ett jobb. Utom på ett villkor: att hitta arbete innan du anländer i Kina. Bevis på sysselsättningen eller annat bevis kommer att krävas. Ett råd: innan du lämnar ditt land, söka jobb! Anlände i Kina, komma i kontakt med compagny, annars kan det vara lite svårt att hitta ett jobb där.
Vet också att viserings X kan du göra praktik relaterat till dina studier. Innan du lämnar ditt land, göra en del forskning. Det är även möjligt att få ersättning (inrymt, utfodras ...) förutom månadslönen som varierar mellan 300 och 400 euro per månad. Praktik är inte nödvändigtvis betalas. Slutligen är de lagliga arbetstiden i Kina 40 timmar för heltidskontrakt.

Related topics: