Pomoć

NEW ARTICLE

Kako naučiti kineski prije svog boravka u Kini?
To nije lako ići studiranje ili rad u Kini ne govori kineski.
Iako tečajeva ćete biti uzimajući će biti na engleskom ili ćete biti u mogućnosti da govori engleski sa svojim kolegama, što će svakako morati naučiti kineski dobiti koju u svakodnevnom životu.
PolyglotClub vam daje savjete i izjave od svojih članova koji će vam pomoći da započnete.

Kineska je dostupan svima


'Kad sam otišao u Kinu, ja nisam govorio ni riječi o Kinezima, naučio sam tamo i sam se vratio s dobrim razinu razgovora', kaže Cécile, 24, koji je otišao u Peking u programu razmjene sa svojim sveučilištu.
'Imao sam nekoliko sati Kineza u školi, ali u trenutku kada sam napustio nisam razgovarao na sve, sjeća Martine, 23, koji je studirao u Šangaju. Moji 6 mjeseci na licu mi Kinezi smiju početi staž, gdje sam radio govorio na kineskom. Već sam napisao malo i, iznad svega, mogao sam pročitati i upisati kineski! '

Učenje Kineski je teže nego engleski ili španjolski. Međutim, kineska je unutar dosega svih.
Sam jezik nije teško. Gramatika je dostupna. U kineskom, tu je, doista, ni muško ili žensko, nije jednini ili množini ili konjugacija, ili varijacije. Što može biti problem neke zvukove koji ne postoje na sve u vašem materinjem jeziku i to čine izgovor kineski duže svladati od Japanaca, npr.

Netko tko nema sluha za glazbu će imati tvrdo vrijeme razlikovati različite zvukove, ali ključ za učiti kineski, posebno biti discipliniran i imati dobru memoriju.
Učenje kineskog je kao učenje dva jezika: pisani i usmeni.
U Kini, naučio sam ni čitati ni pisati, samo sam naučila govoriti, kaže Cécile. Nakon godinu dana, mogao sam napraviti moj shopping, kupite kartu za vlak, uzeti taksi, red u restoranu i razgovarati o kiši i vremenskim uvjetima.

Ako imate malo vremena prije odlaska u Kinu, mi savjet da se usredotočite na usmeni bez počinju učiti pisanje, što je vrlo teško.
Naravno, morat ćete znati nekoliko znakova za prepoznavanje imena ulica, autobusne stanice ili WC!
Iako je najbolje početi učiti kineski prije nego što napuste, vi ćete napredovati posebno u Kini. Kao Cécile naglašava 'sigurno ćemo naučiti u 2 godine, naravno u Francuskoj ono što smo naučili u 2 mjeseca na licu mjesta!'

Mandarin: jezik koji se govori u cijeloj Kini


Postoji ne jedan nego nekoliko kineskih jezika, usporediv narječja. No, ako želite razgovarati koristan kineski, početi s mandarinskog.
Prema gradu ili području Kine, gdje ste, Kinezi ne nužno i govoriti mandarinski između njih, ali svi znaju mandarinski i oni mogu razgovarati bez problema s vama. Kineski znakovi su isti u svim kineskim jezicima, ali je njihov izgovor i neke riječi su različite.
Osim nekoliko TV kanala u kantonski, TV, radio i svi mediji u mandarinski!

Proći HSK testirati vaše kineski


HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) je jedina kineska testa priznata u Kini. To testovi kineski razinu 1 (može se koristiti i razumjeti jednostavne rečenice) na 6 (struja jezika).
Više informacija o HSK.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All