Помоћ

Како да научите кинески пре вашег боравка у Кини?
Није лако ићи студирају или раде у Кини без говорим кинески.
Иако курсева ћете узимати ће бити на енглеском језику или ћете бити у могућности да говоре енглески са својим колегама, сигурно ћете морати да науче кинески да се од у свакодневном животу.
ПолиглотЦлуб вам даје савете и препоруке од својих чланова да ће вам помоћи да почнете.

Кинески је доступан свима


'Када сам отишао у Кину, ја нисам говорио ни рец Кинеза, ја сам тамо научио и ја се вратио са добрим нивоом разговора', каже Сесил, 24, који је отишао у Пекингу у програму размене са њеним универзитету.
'Имао сам неколико сати Кинеза у школи, али док сам оставио Нисам говорио уопште, сећа Мартине, 23, који је студирао у Шангају Моји 6 месеци од на лицу места кинески дозвољено ме да почне стажирање. Где сам радила говорећи на кинеском. Већ сам писао мало и, изнад свега, могао бих прочитати и укуцајте Цхинесе! '

Учење кинески је теже него енглески или шпански. Међутим, кинески је на дохват руке све.
Сам језик није тешко. Граматика је доступан. У кинеском, постоји, заиста, ни мушко или женско, не једнини или множини или коњугација, или варијације. Која може бити проблем су неки звуци који не постоје уопште на матерњем језику и да чине изговор Кинеза дуже да господара него Јапанцима, на пример.

Неко ко нема слуха за музику ће имати тежак пут разликовати различите звукове, али кључ да науче кинески, посебно да будемо дисциплиновани и имају добро памћење.
Учење кинеског је као учење два језика: писмени и усмени.
У Кини, нити сам научио да читам ни да пишем, само сам научила да говори, каже Сесил. Након годину дана, могао бих да радим свој куповину, купите карту за воз, узми такси, реда у ресторану и разговарају о киши и временским приликама.

Ако имате мало времена пре одласка из Кине, саветујемо вам да се фокусирате на орални без покретања да науче писање, што је веома тешко.
Наравно, потребно је да знате неколико знакова да идентификује имена улица, стајалиште, или тоалет!
Иако је најбоље да почнете учење кинеског пре него што оду, ви ћете напредовати посебно у Кини. Као Сесил наглашава 'сигурно ћемо научити у 2 године, наравно у Француској шта учимо за 2 месеца на лицу места!'

Мандарин: језик који се говори широм Кине


Не постоје једна али неколико кинеских језика, упоредити са дијалектима. Али ако желите да говорите користан кинески, почети са Мандарин.
Према граду или области Кине, где сте, Кинези не морају нужно говорити мандарински између њих, али они сви знају мандарински и они могу да разговарају без проблема са вама. Кинески карактери су исти у свим кинеским језицима, али њихова изговор и неке речи су различити.
Осим неколико ТВ станица у Цантонесе, ТВ, радио и сви медији у Мандарин!

Пасс тхе ХСК да тестирају своју Цхинесе


ХСК (Ханиу Схуипинг Каосхи) је једини кинески теста призната у Кини. Она тестира ваше кинески ниво 1 (у могућности да користе и разумеју једноставне реченице) у 6 (струја стручности језика).
Више информација о ХСК.

Related topics: