Help

Hoe kun je Chinees leren voordat je in China verblijft?
Het is niet gemakkelijk om te gaan studeren of werken in China zonder te spreken Chinees.
Hoewel de vakken die je zal nemen zal in het Engels of bent u in staat om Engels te spreken met uw collega's zal zijn, zult u zeker nodig hebt om Chinees te leren om rond te komen in het dagelijks leven.
Polyglotclub geeft u advies en getuigenissen van haar leden die u zullen helpen de slag te gaan.

Chinees is toegankelijk voor iedereen


'Toen ik naar China, heb ik geen woord Chinees te spreken, heb ik daar geleerd en ik kwam terug met een goed niveau van gesprek', zegt Cécile, 24, die naar Beijing aan een uitwisselingsprogramma met haar universiteit ging.
'Ik had een paar uur van de Chinezen in de school, maar tegen de tijd dat ik vertrok ik sprak niet helemaal, herinnert Martine, 23, die in Shanghai gestudeerd. Mijn 6 maanden van on-site Chinese stond me toe om een ​​stage te beginnen waar ik gewerkte spreken in het Chinees. Ik schreef al een beetje en vooral, kon ik lezen en typen Chinese! '

Chinees leren is moeilijker dan het Engels of Spaans. Echter, Chinese binnen ieders bereik.
De taal zelf is niet moeilijk. De grammatica is toegankelijk. In de Chinese, is er inderdaad geen man of vrouw, geen enkelvoud of meervoud of vervoeging, of variaties. Wat een probleem kan zijn, zijn sommige geluiden die niet bestaan ​​helemaal in je eigen taal en dat maakt de uitspraak van de Chinese langer te beheersen dan de Japanners, bijvoorbeeld.

Iemand die geen oor voor muziek zal een harde tijd te onderscheiden van de verschillende geluiden, maar de sleutel om Chinees te leren, is vooral te worden gedisciplineerd en hebben een goed geheugen.
Chinees leren is als het leren van twee talen: schriftelijk en mondeling.
In China heb ik niet geleerd om te lezen of te schrijven, heb ik alleen maar geleerd om te spreken, zegt Cécile. Na een jaar kon ik mijn boodschappen te doen, koop een treinkaartje, neem een ​​taxi bestellen in een restaurant en praten over de regen en het weer.

Als je weinig tijd hebt voor het verlaten van China, adviseren wij u om te focussen op mondelinge zonder beginnen te schrijven, dat is heel moeilijk te leren.
Natuurlijk zal je nodig hebt om een ​​paar personages weten om straatnamen, bushaltes of wc te identificeren!
Hoewel het het beste om te beginnen met het leren van Chinees voor je vertrekt, zul je vooral vooruitgang in China. Als Cécile benadrukt 'zullen we zeker leren in 2 jaar cursus in Frankrijk wat we leren in 2 maanden op de plek!'

Mandarijn: de taal gesproken in heel China


Er zijn niet één, maar verschillende Chinese talen, vergelijkbaar met dialecten. Maar als je wilt om een ​​nuttig Chinees spreken, te beginnen met het Mandarijn.
Volgens de stad of het gebied van China, waar je bent, hoeft de Chinezen niet per se spreken Mandarijn tussen hen, maar ze weten allemaal Mandarijn en ze kunnen praten zonder probleem met u. Chinese karakters zijn hetzelfde in alle Chinese taal, maar hun uitspraak en sommige woorden zijn verschillend.
Met uitzondering van een paar tv-kanalen in het Kantonees, TV, radio en alle media is in het Mandarijn!

Passeer de HSK om uw Chinese testen


De HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) is de enige Chinese test die is erkend in China. Het test uw Chinese niveau 1 (kunnen gebruiken en te begrijpen eenvoudige zinnen) op 6 (huidige taalvaardigheid).
Meer informatie over de HSK.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All