Help

NEW ARTICLE

Как да научите китайски преди престоя си в Китай?
Не е лесно да се учи или работи в Китай, без да говорите китайски.
Въпреки, че курсовете ще бъдат поемане ще бъде на английски или ще бъде в състояние да говори английски с колегите си, със сигурност ще трябва да се научат китайски, за да получите чрез във всекидневния живот.
PolyglotClub дава съвети и препоръки от своите членове, които ще ви помогнат да започнете.

Chinese е достъпна за всички


'Когато отидох в Китай, аз не каже една дума на китайски, съм научил там и се върнах с добро ниво на разговор', казва Сесил, 24, който отиде в Пекин в програма за обмен с нея университет.
'Имах няколко часа на китайски в училище, но с времето си тръгнах аз не говорех изобщо, спомня си Мартин, 23, които са учили в Шанхай. Моят шест месеца на на място Chinese ме оставя да започне стаж, където I Отработеното говори на китайски. Аз вече писа малко и, преди всичко, можех да чета и да напишете китайски! '

Изучаването на китайски е по-трудно, отколкото на английски или испански език. Въпреки това, китайската е по силите на всички.
Самият език не е трудно. Граматиката е достъпна. В китайски, там е, наистина, нито мъж или жена, не единствено или множествено число или конюгация, или вариации. Което може да се окаже проблем са някои звуци, които не съществуват на всички в родния си език и които правят произношението на китайски вече да майстор от японците, например.

Някой, който не разполага с музикален слух ще им е трудно да се разграничат различни звуци, но ключът за да научите китайски, е особено да бъдат дисциплинирани и да имат добра памет.
Изучаването на китайски е като да се учиш два езика: писмен и устен.
В Китай, съм научил нито да чете, нито да пише, аз само се научили да говорят, казва Сесил. След една година, което можех да направя пазаруването ми, си купи билет за влака, вземете такси, за да в един ресторант и да говорим за дъжда и лошото време.

Ако имате малко време, преди да напусне Китай, ние ви съветваме да се съсредоточи върху устната без започне да се учи писане, което е много трудно.
Разбира се, ще трябва да знаете няколко знака да се идентифицират с имената на улиците, автобусни спирки и тоалетна!
Въпреки че е най-добре да започнат да учат китайски, преди да тръгнете, ще прогресира особено в Китай. Както Сесил подчертава 'Ние със сигурност ще научите в 2 годишен курс на обучение във Франция това, което научаваме за 2 месеца на място!'

Mandarin: езикът в Китай


Там не са една, а няколко китайски език, като сравним с диалекти. Но ако искате да говорите полезен китайски, започнете с Mandarin.
Според града или района на Китай, където и да сте, китайците не е задължително да говорят мандарин между тях, но всички те знаят Mandarin и те могат да говорят без проблем с вас. Китайски йероглифи са едни и същи във всички китайски език, но тяхното произношение и някои думи са различни.
С изключение на няколко телевизионни канала в кантонски, телевизия, радио и всички медии е в Mandarin!

Прокарайте HSK да тествате Chinese


The HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) е единственият китайски тест, признат в Китай. Той тестове вашата Chinese ниво 1 (можете да използвате и разбират прости изречения) при 6 (владеене текущия език).
Повече информация за HSK.

Related topics: