Помоћ

Живот у страној земљи: како да се прилагоде?
Разумевање нову културу и узимање своје лежајеве у страној земљи су баланс између адаптације на неком другом окружењу и сачува свој првобитни идентитет ... Успешна интеграција у земљи домаћину је један од главних изазова прогону. Многи верују емигранти разумевање културе земље је главни фактор за успешну интеграцију.

Ево 6 кључне тачке:

1. Научите језик земље.


Било да имате готово потпуно одсуство познавања локалног језика или имате само неколико основе, ви ћете неминовно суочити језичка баријера. Уз знање енглеског, бићете у могућности да 'Сналазим се' у многим не-енглеског говорног подручја. Међутим, ова страгеги неће бити довољно на дуге стазе. Иза свега удобности, овладавање језиком земље прогону је неоспорна интеграција вектор. Напори да говори на језику који није твој такође променити начин на који се виђење или примљену у иностранству.
Учење језика може добро почети пре прогону али то се може учинити једном на сајту, у пуном потапања. Ако сте потпуни почетник, треба да узмете часове. Сваком своје методе да уче, да се побољша или постану двојезично: предузимају интензивне курсеве, гледамо ТВ и прочитате локалну штампу, учешће у групним активностима и, наравно, пријавите се за Полиглот клубски догађај .

2. Постаните организатор Полиглот Цлуб


Би био задужен за полиглота клуба мрежу, ви ћете направити много пријатеља рапидели. Као организатора размене језик који испуњавају многе локалне који желе да науче енглески или друге језике. Такође ћете срести друге странце који желе да науче различите језике.
Креирајте сада нови састанак!

3. Истражите земљу, свој град, свој комшилук.


А ако се заиста открију ново место, морао си да се изгубите мало? Да се ​​осећају као код куће у вашој земљи прогону, не само морате да памтите свој дом-пословног пут или посетите чувене споменике као пролази туриста. Мове постепено даље од главних туристичких кола кроз град заједно са пријатељима који су тамо били дуго времена. Разумевање специфичности земље или утврдили омиљених адресе захтевају неке напоре.

4. Усвојити локални начин живота.


Једва сте ваше торбе у Тајланду који сте журити са специјализованом супермаркет покушава да пронађе ту производе које се користе за конзумирање у својој матичној земљи. Екпатриате у САД за неколико месеци, у основи погледате страних телевизијских канала који су упознати са вама, ви сте заинтересовани веома блиско са исељеника заједници, проводите сате на Скипе ... Ако ова операција може бити охрабрујуће у Прво, не олакшамо интеграцију у нов стан.
Мораш да живиш културу и доживети. Радозналост постаје ваш најбољи савезник. Склони се од времена на време од ваших пријатеља ЕКСПАТ, пробати локална јела, посјећује културне догађаје, упознавање са разним кодексима учтивости ... Другим речима, прихвати да се изненадити. Циљ није да постане неко други и да се придржавају свих локалних навика, али да наи културу земље у којој живите.

5. Изградите друштвени живот.


Да ли би способност да направи контакт са обе мештанима и другим исељеника бити одлучујући фактор за успех прогону? Новајлија може научити много из обе странке. Слагати се са исељеницима који већ имају један корак уназад на њиховом искуству у земљи неће само избегне могући изолацију на доласку, али и пружити вам практичних савета: напора да отворе рачун у банци, регистрованих лекара, здравствени систем, избор једног осигурања , школа, обнављање радних дозвола ... Прона иселили мрежа и удружења и ... размену! Опет, Полиглот Цлуб мрежа ће бити од велике помоћи: члановима контакт преко сајта, присуствовати све врсте друштвених догађаја.
Успостави везе са локалним становништвом. То ће повећати ваше знање о земљи и да ће ојачати ваш осећај припадности.
Зависно од земље, то је више или мање тешко да би могли да задовоље локалне људе али унети све могућности: клупских активности, екскурзије и пословног окружења, пријатеље пријатеља ...

6. одржава везе са домовину.


Екпатриатион свакако мења начин на који гледате на сопствену земљу. Међутим, прилагођавање не значи одустајање сопственој култури. Изазов лежи у управљању да изгради неку врсту двоструког културе. Тако да је најбоље да остану у контакту са пријатељима и породицом да сте често су привремено напустили иза. Цхат преко друштвених мрежа, размена маилова, врати с времена на време у вашој земљи ... Ови напори такође помоћи да се ублаже ефекти на повратку из иностранства.

Related topics: