Ndihmë

NEW ARTICLE

Është anglishtja e mjaftueshme kur udhëtojnë jashtë vendit?Nëse jeni duke planifikuar për të qëndruar në një jo-anglisht vendit flet dhe në plan të bëjë më shumë se jetojnë në një flluskë expat dhe vetëm 'marrë nga' në vend, në varësi se ku jeni duke shkuar, ju do të duhet të mësojnë gjuhën lokale .

Quite thjesht, Anglishtja nuk është gjithmonë e mjaftueshme. Kam mësuar këtë shumë vite më parë, ndërsa duke u përpjekur për të gjetur rrugën time rreth Munih në udhëtimin tim të parë në Gjermani dhe më shumë kohët e fundit pasi ka kaluar gjashtë vjet në Tajlandë.

Kjo është një gabim për të marrë njerëzit do të kuptojnë anglisht. Ajo mund të jetë gjuha e folur më gjerësisht në botë, por shumica e njerëzve në Tokë nuk flasin anglisht.
Mëso se si për të komunikuar me vendasit në gjuhën e tyre - jo vetëm që do të bëjë jetën tuaj shumë më të lehtë, ajo do të ju ndihmojë të përjetojnë më të plotë të kulturës.
Kultura mund të ndahen në dy kategori: harku-kulturës historike dhe të kulturës moderne.
Ndërsa ju mund të jetë në gjendje për të studiuar historinë e një vendi duke përdorur anglisht, ju nuk do të kuptojnë kulturën e saj aktuale, pa e ditur edhe gjuhën në të cilën se kultura është e shprehur.

Për shembull, në Thai, ju nuk themi se dikush është vonë, që ju thonë se po 'vijnë ngadalë'.
Nëse keni qenë për të përkthyer fjalë për fjalë dhe të themi se dikush po vinte me vonesë, kjo do të thotë vonë në mbrëmje.
Nëse ju do të shpenzojnë një sasi të konsiderueshme të kohës në një vend, bëni një nder vetes dhe të mësojnë gjuhën lokale!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All