Ndihmë

NEW ARTICLE

Të jetosh në një vend të huaj: si për të përshtatur?
Kuptimi një kulturë të re dhe duke marrë kushineta e saj në një vend të huaj janë një ekuilibër në mes të adaptimit në një mjedis të ndryshëm dhe ruajtur identitetin e saj origjinal ... Integrimi i suksesshëm në vendin pritës është një nga sfidat kryesore të jashte shtetit. Shumë emigrantë besoj kuptuar kulturën e vendit është faktor kryesor për një integrim të suksesshëm.

Këtu janë 6 pikat kryesore:

1. Mëso gjuhën e vendit.


Nëse ju keni një mungesë pothuajse totale të njohurive të gjuhës lokale apo ju vetëm keni një bazat pak, ju në mënyrë të pashmangshme do të përballet me barriera gjuhësore. Me njohuri të gjuhës angleze, ju do të jetë në gjendje për të 'marrë nga' në shumë vende ku flitet jo-anglisht. Megjithatë, kjo stragegy nuk do të jenë të mjaftueshme në afat të gjatë. Përtej thjesht komoditet, mastering gjuhën e vendit e jashte shtetit është një vektor integrimi i pamohueshëm. Përpjekjet për të folur në një gjuhë që nuk është juaji gjithashtu të ndryshojë mënyrën që ju jeni perceptuar ose të marra jashtë vendit.
Mësimin e gjuhës mund të fillojë edhe para jashte shtetit, por ajo mund të bëhet një herë në vend, në zhytje të plotë. Nëse ju jeni një fillestar të plotë, ju duhet të marrë klasat e. Për çdo metodat e veta për të mësuar, për të përmirësuar ose të bëhet dygjuhësh: të marrë kurse intensive, shikuar TV dhe lexoj shtypin lokal, të marrin pjesë në aktivitetet e grupit dhe, natyrisht, të nënshkruajë për një ngjarje Polyglot Club .

2. Bëhuni një organizator Polyglot Club


Duke qenë në krye të një rrjeti Polyglot Club, ju do të bëni një shumë të miqve të rapidely. Si një ngjarje organizator këmbimit gjuhë që ju të takohen shumë lokale që duan të mësojnë anglisht apo gjuhë të tjera. Ju gjithashtu do të takohet riatdhesuarit të tjera që duan të mësojnë gjuhë të ndryshme.
Krijo një takim të ri tani!

3. Explore vendin, qytetin tuaj, lagjen tuaj.


Dhe nëse me të vërtetë të zbuluar një vend të ri, ju kishte për të marrë humbur pak? Për të ndihen si në shtëpi në vendin tuaj të jashte shtetit, ju nuk keni thjesht duhet të mësuar përmendësh tuaj rrugën shtëpi-zyrë ose vizitoni monumentet e famshme si një turist kalon. Leviz gradualisht larg nga qarqet kryesore turistike nëpër qytet së bashku me shokët të cilët kanë qenë atje për një kohë të gjatë. Kuptimi specifikat e një vendi apo të identifikojnë adresat tuaja të preferuara kërkojë disa përpjekje.

4. Miratimi i jetesës lokale.


Vështirë se a keni vënë çanta tuaj në Tajlandë që ju nxitojnë në një supermarket të specializuar duke u përpjekur për të gjetur atje produktet që ju përdorur për të konsumuar në vendin tuaj. Emigrant në Shtetet e Bashkuara për disa muaj, ju në thelb të shikoni në kanalet televizive të huaja që janë të njohura për ju, ju jeni të interesuar shumë të ngushtë të komunitetit expat, ju të shpenzojnë orë në Skype ... Nëse ky operacion mund të jetë e siguruar në një së pari, ajo nuk do të lehtësojë integrimin tuaj në shtëpinë tuaj të re.
Ju keni për të jetuar e kulturës dhe të përjetojnë atë. Kuriozitet bëhet aleati juaj më i mirë. Qëndro larg nga koha në kohë nga miqtë tuaj expat, shijojnë enët lokale, të marrë pjesë në ngjarjet kulturore, të merrni njohur me kodet e ndryshme të mirësjelljes ... Me fjalë të tjera, të pranojë që të jetë i befasuar. Qëllimi nuk është që të bëhet dikush tjetër dhe i përmbushin të gjitha zakonet lokale, por që në fakt të përjetojnë kulturën e vendit në të cilin jetoni.

5. Të ndërtuar një jetë sociale.


A do aftësia për të bërë kontakt me të dy vendasit dhe emigrantë të tjerë të jetë një faktor përcaktues në suksesin e jashte shtetit? Një njeri i panjohur mund të mësojnë shumë nga të dyja palët. Marrë së bashku me mërgimtarët të cilët tashmë kanë bërë një hap prapa në përvojën e tyre në vend jo vetëm që do të shmangur një izolim të mundshme në mbërritjes por gjithashtu t'ju ofrojë këshilla praktike: përpjekjet për të hapur një llogari bankare, mjekë të regjistruara, sistemin shëndetësor, zgjedhjen e një sigurimi , shkollat, rinovimi i lejeve të punës ... Gjeni rrjetet e mërguar dhe shoqatave dhe ... shkëmbimit! Përsëri, rrjeti Polyglot Club do të jetë i madh ndihmë: anëtarët e kontaktit nëpërmjet faqen e internetit, të marrë pjesë në të gjitha llojet e ngjarjeve shoqërore.
Vendosja e lidhjeve me vendasit. Ajo do të rrisë njohuritë tuaja të vendit dhe do të forcojë ndjenjën tuaj të përkatësisë.
Në varësi të vendit, kjo është pak a shumë e vështirë për të të jetë në gjendje për të përmbushur njerëzit lokal por hyjnë të gjitha mundësitë: aktivitetet e klubit, udhëtime shkollore, mjedisin e biznesit, miqtë e miqve ...

6. Ruajtja e lidhjeve me vendin tuaj të origjinës.


Largimi nga vendi sigurisht ndryshon pamjen tuaj në vendin tuaj. Megjithatë, duke iu përshtatur nuk do të thotë duke i dhënë deri në kulturën e vet. Sfida qëndron në menaxhimin e për të ndërtuar një lloj të kulturës të dyfishtë. Pra, është më mirë për të mbajtur në kontakt me miqtë dhe familjen që ju shpesh e kanë lënë përkohësisht prapa. Chat nëpërmjet rrjeteve sociale, duke shkëmbyer mesazhe, të kthehen nga koha në kohë në vendin tuaj ... Këto përpjekje të ndihmojë të zbutur ndikimin e kthimit nga jashtë vendit.

Related topics: