Bantuan

NEW ARTICLE

Bahasa Inggeris adalah cukup apabila melancong ke luar negara?Jika anda merancang untuk tinggal di sebuah negara bukan berbahasa Inggeris dan merancang untuk melakukan lebih daripada hidup dalam gelembung ekspatriat dan hanya 'mendapatkan oleh' di negara ini, bergantung kepada di mana anda akan, anda akan perlu belajar bahasa tempatan .

Secara ringkasnya, Bahasa Inggeris tidak selalunya mencukupi. Saya belajar tahun ini yang lalu ketika cuba untuk mencari jalan saya di sekitar Munich dalam lawatan pertama saya ke Jerman dan lebih baru-baru ini selepas menghabiskan enam tahun di Thailand.

Ia adalah satu kesilapan untuk menganggap orang akan memahami Bahasa Inggeris. Ia boleh menjadi bahasa yang paling banyak digunakan di dunia, tetapi kebanyakan manusia di Bumi tidak berbahasa Inggeris.
Belajar bagaimana untuk berkomunikasi dengan penduduk tempatan dalam bahasa mereka sendiri - bukan sahaja ia akan menjadikan kehidupan anda lebih mudah, ia akan membantu anda mengalami lebih sepenuhnya budaya.
Budaya boleh dibahagikan kepada dua musuh kategori: budaya sejarah dan budaya moden.
Walaupun anda mungkin tidak dapat untuk mengkaji sejarah negara ini menggunakan Bahasa Inggeris, anda tidak akan memahami budaya semasa tanpa juga mengetahui bahasa yang budaya yang dinyatakan.

Sebagai contoh, dalam Thai, anda tidak mengatakan bahawa seseorang itu lewat, anda mengatakan mereka 'datang perlahan-lahan'.
Jika anda untuk menterjemahkan secara harfiah dan mengatakan bahawa ada orang yang datang lewat, ini bermakna lewat petang.
Jika anda akan menghabiskan sejumlah besar masa di suatu negeri, jangan ragu dan belajar bahasa tempatan!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All