Bantuan

NEW ARTICLE

Hidup di negara asing: bagaimana untuk menyesuaikan diri?
Memahami budaya baru dan mengambil galas di sebuah negara asing keseimbangan antara adaptasi kepada persekitaran yang berbeza dan memelihara identiti asalnya ... integrasi yang berjaya di negara tuan rumah adalah salah satu cabaran utama di luar negara. Kebanyakan ekspatriat percaya memahami budaya negara ini adalah faktor utama untuk integrasi yang berjaya.

Berikut adalah 6 perkara utama:

1. Belajar bahasa negara itu.


Sama ada anda mempunyai hampir jumlah kekurangan pengetahuan bahasa tempatan atau anda hanya mempunyai beberapa asas-asas, anda tidak dapat tidak akan menghadapi halangan bahasa. Dengan pengetahuan bahasa Inggeris, anda akan dapat untuk 'oleh' dalam banyak negara-negara berbahasa non-Inggeris. Walau bagaimanapun, stragegy ini tidak akan mencukupi dalam jangka masa panjang. Beyond kemudahan semata-mata, menguasai bahasa negara ekspatriat adalah vektor integrasi tidak dapat dinafikan. Usaha untuk berkata-kata dalam bahasa yang tidak milik anda juga mengubah cara anda dilihat atau diterima di luar negara.
Pembelajaran bahasa yang boleh bermula dengan baik sebelum dihantar bertugas tetapi ia boleh dilakukan sekali sahaja di lokasi, dalam keasyikan penuh. Jika anda seorang pemula lengkap, anda perlu mengambil kelas. Untuk setiap kaedah sendiri untuk belajar, untuk menambah baik atau menjadi dwibahasa: mengambil kursus intensif, menonton TV dan membaca akhbar tempatan, mengambil bahagian dalam aktiviti kumpulan dan, sudah tentu, mendaftar untuk acara Polygot Club .

2. Jadi Polygot Kelab penganjur


Dengan menjadi yang bertanggungjawab bagi sesuatu rangkaian Polygot Club, anda akan membuat banyak kawan-kawan rapidely. Sebagai penganjur acara pertukaran bahasa anda memenuhi banyak tempatan yang ingin belajar bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain. Anda juga akan memenuhi ekspatriat lain yang ingin belajar bahasa yang berbeza.
Buat mesyuarat baru sekarang!

3. Explore negara, bandar anda, kawasan kejiranan anda.


Dan jika benar-benar menemui tempat baru, anda telah untuk mendapatkan hilang sedikit? Untuk merasa seperti di rumah di negara anda daripada ekspatriat, anda tidak hanya perlu menghafal laluan rumah-pejabat anda atau melawat monumen terkenal seperti pelancong yang berlalu. Bergerak secara beransur-ansur dari litar pelancongan utama melalui bandar bersama-sama dengan rakan-rakan yang telah berada di sana untuk masa yang lama. Memahami khusus sesebuah negara atau mengenalpasti alamat kegemaran anda memerlukan sedikit usaha.

4. Mengamalkan gaya hidup tempatan.


Tidak mempunyai anda meletakkan beg anda di Thailand yang anda tergesa-gesa ke dalam pasar raya khusus cuba untuk mencari ada produk yang anda digunakan untuk makan di negara asal anda. Pegawai Dagang di Amerika Syarikat selama beberapa bulan, anda pada dasarnya melihat saluran televisyen asing yang sudah biasa untuk anda, anda berminat sangat rapat dengan masyarakat ekspatriat, anda menghabiskan berjam-jam di Skype ... Jika operasi ini boleh meyakinkan dalam pertama, ia tidak memudahkan integrasi anda ke rumah baru anda.
Anda perlu hidup budaya dan mengalaminya. Rasa ingin tahu menjadi sekutu terbaik anda. Menjauhkan diri dari semasa ke semasa daripada rakan-rakan ekspatriat anda, merasai hidangan tempatan, menghadiri acara kebudayaan, membiasakan diri dengan pelbagai kod kesopanan ... Dalam erti kata lain, menerima untuk terkejut. Matlamatnya bukan untuk menjadi orang lain dan mematuhi semua tabiat tempatan, tetapi untuk benar-benar mengalami budaya negara di mana anda tinggal.

5. Membina kehidupan yang sosial.


Adakah keupayaan untuk membuat hubungan dengan kedua-dua penduduk tempatan dan ekspatriat lain menjadi faktor penentu dalam kejayaan ekspatriat? Pendatang baru boleh belajar banyak dari kedua-dua pihak. Dapatkan bersama-sama dengan pegawai dagang yang telah mempunyai langkah ke belakang pada pengalaman mereka di negara ini bukan sahaja akan mengelakkan pengasingan mungkin semasa ketibaan tetapi juga menyediakan anda dengan nasihat praktikal: usaha untuk membuka akaun bank, doktor berdaftar, sistem kesihatan, pemilihan insurans luar , sekolah, pembaharuan permit kerja ... Cari rangkaian asing dan persatuan-persatuan dan ... pertukaran! Sekali lagi, rangkaian Polygot Club akan membantu besar Ahli kenalan melalui laman web, menghadiri semua acara sosial.
Mewujudkan hubungan dengan penduduk tempatan. Ia akan meningkatkan pengetahuan anda negara dan akan mengukuhkan perasaan anda kekitaan.
Bergantung kepada negara ini, ia adalah lebih kurang sukar untuk dapat bertemu dengan rakyat tempatan tetapi memasukkan semua peluang: aktiviti kelab, rombongan sekolah, persekitaran perniagaan, rakan-rakan rakan-rakan ...

6. Mengekalkan hubungan dengan negara asal anda.


Expatriasi pasti mengubah cara anda melihat penggunaan di negara anda sendiri. Walau bagaimanapun, menyesuaikan diri tidak bermakna menyerah kepada budaya sendiri. Cabarannya ialah dalam mengurus untuk membina sejenis budaya dua. Jadi adalah lebih baik untuk terus berhubung dengan rakan-rakan dan keluarga yang anda sering tidak buat sementara di belakang. Chat melalui rangkaian sosial, bertukar-tukar mel, kembali dari semasa ke semasa di negara anda ... Usaha-usaha ini juga membantu mengurangkan kesan kembali dari luar negara.

Related topics: