Bantuan

NEW ARTICLE

Bagaimana untuk membuat kawan-kawan semasa dalam perjalanan (2/5)?Bahagian 2 daripada 5 (Pergi ke bahagian 1 - Pergi ke bahagian 3 )

- CouchSurfing


Idea ini sangat mudah: orang di seluruh dunia membuka rumah mereka dan menawarkan 'percuma' hosting. Mengapa ada orang yang bersetuju untuk berbuat demikian? Well, bagi ramai orang ia adalah satu cara untuk meluaskan ufuk mereka dan bertemu orang baru yang berkongsi kasih sayang dalam bilik. Ia bukan hanya hosting percuma.
Kelebihan CouchSurfing adalah untuk memenuhi penduduk tempatan yang akan menemui rantau dan akan menawarkan perspektif yang berbeza daripada apa yang anda akan mempunyai sebagai 'pelancong mudah'.
CouchSurfing tidak berbahaya ... walaupun anda seorang wanita! Saya berjumpa dengan ramai kanak-kanak perempuan di sana dan tidak pernah mempunyai sebarang masalah. Apa yang gadis-gadis yang biasa anda lakukan adalah orang kenalan hanya yang telah menerima ulasan positif daripada couchsurfers mereka sebelum ini.

- Gunakan hobi kegemaran anda


Sebuah laman seperti Meetup boleh menjadi alat yang sangat baik. Anda akan mendapati banyak kumpulan yang dibentuk di seluruh semangat yang sama, sukan atau aktiviti lain. Jadi, jika anda seorang peminat perjalanan anda akan mendapati tanpa sebarang masalah kumpulan tempatan. Salah satu cara yang paling cepat untuk bertemu orang baru adalah untuk berkongsi minat yang sama.

- Belajar aktiviti baru


Apa yang perlu dilakukan jika anda tidak mempunyai semangat untuk berkongsi? Caranya adalah dengan mencuba aktiviti yang khusus kepada kawasan di mana anda berada.
Anda boleh, sebagai contoh, mengambil kursus bahasa, belajar bermain gitar flamenco, menemui masakan Tuscan atau memakai kasut 'tarian Ceilidh' (tarian Scotland).

Bukan sahaja anda akan bertemu dengan orang lain seperti anda tetapi anda juga akan menguji pengalaman baru. Sebagai permulaan, saya akan mengesyorkan menggunakan panduan perjalanan. Cuba untuk melihat apa yang istimewa tentang kawasan yang anda lawati dan bertanya-tanya siapa yang akan menjadi mungkin untuk memberikan pelajaran. Laman web seperti Craigslist membiarkan anda mendapati banyak jawatan yang dikhaskan untuk aktiviti tempatan dan merujuk kepada orang-orang yang dapat memberi tahu atau memberikan pelajaran.

- Crawl Pub


Nasihat ini adalah saya fikir untuk lebih muda di antara kami. Cara yang baik untuk membuat kawan-kawan dengan cepat adalah untuk melakukan merangkak pub. Ini terdiri dalam menghubungkan 4 atau 5 bar di suatu malam dari berkawan lebih beberapa minuman.
Asrama belia (dan beberapa hotel) adalah tempat yang sempurna untuk memulakan merangkak pub. Anda akan sering melihat iklan dipaparkan di kaunter penerimaan tetamu.

Pergi ke bahagian 1 - Pergi ke bahagian 3

Related topics: