Bantuan

NEW ARTICLE

Bagaimana untuk membuat kawan-kawan semasa dalam perjalanan (1/5)?Bahagian 1 dari 5 (Pergi ke bahagian 2 )

Saya rasa perjalanan yang paling penting bukan bandar atau negara yang ditemui tetapi kawan-kawan dengan siapa kita berkongsi detik-detik!

Berikut adalah beberapa tip bagaimana untuk berjumpa dengan orang dan membuat kawan apabila berjalan bersendirian.

- Lupakan semua anda 'a priori'


Ramai orang bermula dengan tidak terkira 'a priori' dan palsu oleh sebab-sebab yang mereka tidak dapat melakukan perkara-perkara tertentu. Mereka berasa terlalu tua atau terlalu muda, terlalu malu, dan sebagainya untuk cuba untuk melakukan ini atau itu. Anda sentiasa boleh belajar sesuatu daripada setiap orang yang anda memenuhi, apa pun usia mereka.

- Tinggal di asrama


Apabila membuat perjalanan asrama sahaja sudah pasti tempat terbaik untuk berjumpa dengan orang. Ada orang daripada semua peringkat umur. Sudah tentu, anda akan sentiasa memenuhi dunia muda-Trotters tetapi anda juga akan mencari keluarga yang memilih untuk pergi dalam perjalanan yang ingin berjimat.
Rahsia sedikit untuk ingat tentang asrama adalah bahawa mereka sering menawarkan bilik single. Dengan cara ini anda tinggal seperti di sebuah hotel sambil menikmati manfaat daripada kehidupan masyarakat.
Sekarang, kita juga perlu mendapatkan beberapa maklumat lebih awal sebelum membuat tempahan. Saya masih ingat semasa lawatan saya ke Dublin saya berjalan di HostelBookers laman web untuk melihat apa yang orang fikir lokasi tertentu. Hostel yang telah menerima komen terbaik ialah di tempat yang saya tidak tahu dan yang suasana benar-benar hebat. Secara umum, anda akan mendapati komen yang sangat terperinci dan benar.

- Acara pertukaran Polygot bahasa Kelab


Ahli kelab daripada pelbagai bahasa menganjurkan mesyuarat
di banyak bandar-bandar di seluruh dunia. Peserta sangat berfikiran terbuka. Anda akan bertemu dengan penduduk tempatan yang mahu belajar bahasa dan warga asing (perjalanan atau tidak) yang mahu belajar bahasa negara asing. Di sana, anda boleh dengan mudah membuat rakan-rakan yang juga boleh menunjukkan kepada anda di sekitar bandar.

- Menjadi pemimpin yang lain: mengadakan mesyuarat Polygot Club


Salah satu prinsip asas psikologi manusia adalah orang yang sentiasa tertarik kepada pemimpin. Jadi, daripada menunggu perkara yang berlaku, membuat mereka berlaku!
Sebagai contoh, anda boleh menjadi Polygot Kelab penganjur dengan hanya mewujudkan satu mesyuarat baru di laman web: memilih tempat awam bandar yang bagus dan tenang (seperti pub atau taman a), sehari dan masa. Ahli-ahli lain di kawasan itu dengan daftar untuk acara anda dan anda akan bertemu dengan ramai rakan-rakan baru.

Hanya membuat mesyuarat baru SINI!

Pergi ke bahagian 2

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All