Bantuan

NEW ARTICLE

Bagaimana untuk membuat kawan-kawan semasa dalam perjalanan (4/5)?Bahagian 4 daripada 5 (Pergi ke bahagian 3 - Pergi ke bahagian 5 )

- Akan berminat oleh orang lain


Orang suka bercakap tentang diri mereka. Kita semua tidak sedar sedikit mementingkan diri sendiri dan mengharapkan hanya satu perkara: bercakap mengenai diri kita sendiri. Jadi mengubahnya untuk keuntungan anda. Selepas memulakan perbualan dengan seseorang bertanya soalan terbuka seperti:
- 'Apa adakah anda pernah mengembara?'
- 'Apakah destinasi kegemaran anda?'
- 'Asalmu dari mana?'
Sebelum anda melakukan perjalanan, juga membaca buku 'Bagaimana Win Kawan dan Mempengaruhi Orang' oleh Dale Carnegie. Ia akan membantu anda menghidupkan perbualan kasual ke dalam sebuah persahabatan yang berkekalan.

- Terbuka untuk pengalaman baru


Kami segera boleh terhad kepada aktiviti pelancongan jika hanya ada nasihat panduan.
Inilah sebabnya mengapa kami cadangkan satu perkara yang sangat mudah ... setiap kali anda mendapatkan rakan baru, katakan ya kepada semua rakan-rakan cadangan anda untuk keluar.
Kita tidak boleh menjangka satu pengalaman yang mampu mengubah hidup anda. Kadang-kadang cadangan yang paling cetek boleh membuktikan untuk menjadi pengembaraan yang tidak dapat dilupakan.

Pergi ke bahagian 3 - Pergi ke bahagian 5

Related topics: