Bantuan

NEW ARTICLE

Apakah 5 sebab yang baik untuk pergi belajar di luar negara?Belajar di luar negara? Ia adalah kedua-dua yang menarik dan menakutkan? Jika anda masih sedikit keberatan untuk mengambil risiko, Polyglotclub memberikan anda sebab-sebab utama untuk meninggalkan negara asal anda. Berani pengembaraan!
Pergi ke luar negara untuk pendidikan anda bukan sahaja berlaku! Di atas semua, adakah anda pergi atas sebab-sebab yang betul?
Berikut adalah 5 daripada mereka:

1. Belajar bahasa asing


Dwibahasa seolah-olah menjadi satu keperluan pada masa kini. Apa cara yang lebih baik untuk belajar bahasa asing daripada jumlah rendaman? Amalan yang berterusan bahasa dengan negara asal adalah cara terbaik untuk menguasainya. Melalui kajian anda, anda juga boleh mempelajari perbendaharaan kata teknikal khusus yang berkaitan dengan bidang anda (pengurusan, kewangan, komunikasi ...). Ia adalah aset yang sangat berharga kepada perekrut. Selain kelebihan profesional, sarjana bahasa lain akan membolehkan anda untuk mendapatkan lebih ramai rakan dengan mudah. Mengapa tidak menetap di negara ini nanti? Walau bagaimanapun, walaupun di sana ia mengambil masa untuk menjadi berbilang bahasa. Anda akan memerlukan sekurang-kurangnya tiga bulan untuk mempunyai pengetahuan yang baik daripada bahasa. A penginapan satu tahun sudah tentu adalah yang terbaik.
Apabila ada anda boleh mengambil bahagian dalam acara-acara berbilang bahasa untuk bertemu dengan tempatan dan mengamalkan secara intensif bahasa.

2. Cari budaya baru


Globalisasi telah diseragamkan kebanyakan kebudayaan, tetapi tidak sama sekali! Setiap mengekalkan spesifikasi yang. Ia mungkin menarik untuk mencari jalan kehidupan yang lain, ini akan memberikan anda keterbukaan yang lebih besar. Anda akan menyedari bahawa terdapat cara yang berbeza pemikiran dan melihat sesuatu. Dengan fikiran kritikal yang tajam, kini anda akan dapat membandingkan dan menilai peristiwa-peristiwa di rumah atau di tempat lain.

3. Membina keyakinan diri


'Alone di dalam hutan', perjalanan ini ke yang tidak diketahui yang akan membuat anda matang. Tanpa keluarga anda, anda akan perlu untuk mendapatkan oleh pada anda sendiri. Satu pengalaman yang unik untuk membina keyakinan diri! Anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai diri anda tetapi juga akan membuka kepada orang lain. Anda akan bertemu dengan ramai orang dan menyesuaikan diri dengan situasi yang berlainan dan datang kembali sebagai seorang yang baru.

4. Ketahui berbeza


Kaedah pengajaran tidak sama di tempat lain daripada di sini, di rumah! Anda perlu menyesuaikan diri dengan persekitaran yang belajar di mana kaedah-kaedah yang berbeza.

Sebagai contoh, di United Kingdom atau Amerika Syarikat, guru menggalakkan pemikiran peribadi dan bukan pembelajaran oleh jantung.
Jangan bimbang: anda pasti akan secara normal. Jika anda diterima di sebuah sekolah asing, ia biasanya bermaksud bahawa anda adalah seorang pelajar yang baik. Malah, pemilihan biasanya dibuat berdasarkan rekod anda dan motivasi anda.

5. Meningkatkan CV anda


Matlamat utama belajar di luar negara adalah untuk menyerlahkan tempoh pengajian anda.
Dalam era globalisasi, kerjaya antarabangsa adalah lebih penting kepada Recruiter. Ini menunjukkan bahawa anda adalah bebas, berfikiran terbuka dengan rasa ingin tahu intelektual tertentu. Untuk tinggal di luar negara asal anda, anda perlu mempunyai kemahiran adaptasi. Kemahiran itu sangat dituntut oleh perekrut. Di samping itu, pengalaman ini di luar negara akan menjadi satu cara untuk membezakan diri anda dan bersaing dengan lebih mudah dalam pasaran kerja. Jangan lupa menerangkan pengalaman anda pada resume anda! 'Saya telah belajar untuk hidup jauh dari rumah dan mengintegrasikan diri kepada persekitaran yang baru'

Bagaimana jika anda tidak mahu pergi seorang diri?


Bagi orang-orang tertentu, meninggalkan dengan sendiri adalah suatu keseronokan. Bagi orang lain bagaimanapun, inisiatif kelihatan berbahaya dan memerlukan keberanian. Ia adalah benar bahawa halangan wujud: pilihan latihan; insurans kesihatan; kos yang tinggi dalam bilik dan tinggal di negara asing ...
Pelajar yang ragu-ragu dan takut jumlah kertas kerja boleh mendapatkan bantuan daripada 'program pertukaran'. Mereka ditubuhkan untuk menggalakkan mobiliti pelajar terbaik. Walau bagaimanapun, tidak mengharapkan untuk dapat meninggalkan dalam masa yang singkat. Dalam bidang ini, ada keajaiban: anda mesti menyediakan ketibaan anda sekurang-kurangnya satu tahun sebelum tarikh berlepas yang dijadualkan, jika hanya untuk pendaftaran.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All