Bantuan

NEW ARTICLE

Bagaimana untuk membuat kawan-kawan semasa dalam perjalanan (5/5)?Bahagian 5 daripada 5 (Pergi ke bahagian 4 )

- Sentiasa mempunyai pensil dan kertas kerja mengenai anda


Sentiasa menyimpan pen dan kertas dengan anda atau telefon pintar yang boleh digunakan untuk menulis sesuatu.
Ini alat yang mudah boleh membantu anda menghidupkan perbualan mudah dalam persahabatan sejati. Terutamanya jika anda berkongsi minat yang sama. Jika anda suka seseorang, mencari alasan untuk menulis nombor telefon. Beritahu dia yang anda perlukan maklumat di rantau rumahnya sebagai contoh. Anda juga boleh meminta dia membawa anda ke tempat-tempat kegemarannya.

- Buat akaun Facebook (dan menggunakannya!)


Facebook adalah cara terbaik untuk terus berhubung dengan rakan-rakan. Anda boleh menghantar e-mel mereka, 'seperti' penerbitan mereka atau komen apa yang mereka lakukan. Ia akan membolehkan anda untuk kekal berhubung dengan orang yang anda temui. Jika anda berminat dalam hidup seseorang, mereka akan berminat dalam milik anda juga.
Anda boleh menggunakan status anda mengumumkan perjalanan anda untuk hari-hari yang akan datang. Anda mungkin mendapatkan komen daripada mereka yang hidup atau dalam perjalanan di tempat-tempat di mana anda ingin pergi. Ia memberi lebih banyak peluang untuk berkongsi detik-detik dengan rakan-rakan anda.

- Apabila anda melakukan perjalanan seorang diri, menyimpan selamat!


Kami berikan anda beberapa tips untuk membantu anda membuat kawan-kawan semasa dalam perjalanan. Beberapa pasti akan membantu anda untuk membuka dan keluar dari zon selesa anda. Walau bagaimanapun, masih ada nasihat untuk anda ...
Berhati-fikiran anda!
Kebanyakan orang sangat ramah dan penuh dengan niat yang baik. Tetapi beberapa masih berusaha untuk membahayakan anda dalam beberapa cara atau yang lain. Walau bagaimanapun, menggunakan pertimbangan kritikal anda. Keselamatan diri anda adalah lebih penting daripada apa-apa nasihat lain yang dinyatakan di atas. Jangan sekali-kali meletakkan diri anda dalam bahaya. Dan sentiasa mengikuti naluri anda. terutama apabila berjalan bersendirian.

Perkara terakhir yang ...


Akhir sekali, saya ingin memetik ungkapan ini dari William Yeats: 'Tidak ada orang yang tidak dikenali, hanya kawan-kawan anda tidak bertemu lagi'

Kami ingin mendengar teknik anda sendiri untuk berjumpa dengan orang semasa dalam perjalanan. Jadi berasa bebas untuk berkongsi tips anda dengan menulis komen!

Pergi ke bahagian 4

Related topics: