Hjelp

NEW ARTICLE

5 CRAZY måter å komme over sjenanse UMIDDELBART, ingen drikke / DRUGS KREVESDen engelske versjonen av denne artikkelen ble skrevet av Benny Lewis, den berømte irske polyglot.

Min filosofi i språklæring er, har alltid vært, og vil alltid være å snakke fra dag én.
Men for mange mennesker, er dette skremmende! Og fordi jeg har snakket så mye om hvor effektiv jeg har funnet ved hjelp av Skype og språk utveksling nettsteder, eller i-person møter tidlig i et språkprosjekt for å chatte med morsmål med en gang, har jeg blitt spurt en rekke spørsmål om hva du skal gjøre hvis du er for sjenert til å snakke fra dag én.
Så i dag jeg kommer til å svare på disse spørsmålene.

Jeg pleide å være veldig sjenert


Men før jeg gjør det, ønsker jeg å gjøre noe veldig klart: Jeg pleide å være ekstremt sjenert.
Det kan være vanskelig å tro, fordi jeg synes så utgående nå-og jeg er! -men Jeg måtte overvinne mye for å få til et punkt der jeg er nå, hvor jeg kan gjerne gå bort til en fremmed og fortsette å lage et esel ut av meg selv i sitt språk vurderer jeg har nettopp begynt å lære det. Dette fryktløshet er en ferdighet jeg har laget, en læringsprosess, og definitivt ikke noe som er iboende eller genetisk.
Men jeg hadde en vanskelig tid for det. Jeg drikker ikke, så jeg har aldri hatt 'flytende mot' å gi meg noen fordeler.

Og inntil i mine 20-årene, var jeg ikke så veldig flink til å snakke med jenter-ha deltatt på en all-gutter high-school og en stort sett mannlige (ingeniør) universitet selvfølgelig (heldigvis, jeg har nå min fantastiske jenta i hver port og kan gjøre både mannlige og kvinnelige venner like lett nå).
De første årene jeg begynte å gå ut, jeg var alltid fyr i hjørnet som ville spille med sin telefon eller later til å sende en tekstmelding, snarere enn å bli sett på som klønete ikke i stand til å snakke med folk. For en stund, alle sosiale arrangementer gjorde for meg var å gjøre meg til en bedre spiller av 'Snake' på den gamle Nokia-telefonen.
Men det er bak meg nå. Og jeg ønsker å dele med dere alle noen morsomme historier om den vanvittige ting jeg gjorde for å tvinge meg ut av min sjenerte villfarelse og å ha noe annet valg enn å bli god på å snakke med fremmede. Disse historiene er gale, men sant!

1. HOST COUCHSURFERS


Selv et par år inn i mine reiser, var jeg fortsatt litt klosset rundt mennesker som jeg ikke kjenner veldig godt enda. Jeg visste ikke hva jeg skal snakke med dem om. Fangsten-22 her er at du kan få mer komfortabel jo mer tid du tilbringer med mennesker, men hvordan får du den gangen i første omgang hvis du er for vanskelig å være rundt?
Det var da jeg oppdaget Couchsurfing, og innså at jeg kunne invitere interessante mennesker til byen min og henge med dem i flere dager om gangen. Jeg følte nyttig fordi jeg visste at byen bedre enn de gjorde, og jeg ville forskning historie for å gi dem en spasertur. Snakker om mitt hjem var lett, enkel samtale ideer, og hjalp oss med å komme inn i andre emner.
I tillegg til dette, hvis noen sitter hjemme ditt (selv på sofaen, derav navnet på nettstedet), har du frokost sammen og henge ut mer enn du normalt ville gjort med folk. De er en fullstendig fremmed i starten, men du blir komfortabel og kan lære å åpne deg opp litt bedre til folk du ikke kjenner svært godt. Best av alt, området har en gjennomgang system slik at du vet du kan stole på dem før du invitere dem til å henge ut.

2. bli en amatør fotograf


Jeg har aldri likt tanken på å drikke for å bli mer sosial. Placeboeffekten kan ofte bidra til folk blir mer 'pussa', og selv om det ikke gjorde det, tror jeg det er veldig begrensende at du bare kan være mer utadvendt på fredag ​​og lørdag kveld. Hva om en mulighet til å være sosial plutselig springer opp på 15:00 på tirsdag?
Som idealistisk som jeg kan være her skjønt, er det faktum i saken er at folk drikker på sosiale arrangementer føle ubehag til tider hvis du ikke har noe i hendene. Så i stedet for å gi etter for gruppepress, har jeg funnet ut at det å ha noe i hendene kan faktisk lette spenningen, og gir deg en interessant samtale starter.
Så det jeg gjorde på universitetet var spare deg for en av de aller tidligste digitale kameraer. Skjermen var en liten LCD-skjerm, men stort nok til å se bildet bare tatt. Jeg gjorde meg den offisielle 'campus fotograf' og gikk rundt med det kameraet og ingen faktiske fotokunnskaper-og utrolig å ha en full side mente at ingen ville presse drinker på meg lenger.
En annen stor ting er at selve kameraet hjalp meg få venner. Jeg ville bare gå bort til folk og si 'Hei, kan jeg få et bilde av deg for universitetet nettside?', Og de vil si ja hver gang. Alt jeg hadde var en enkel statisk side at det skjedde til å være vert på universitetet, og jeg skulle legge bildene jeg hadde tatt til side for alle å finne senere. Det fungerte bra, og kort tid etter dette fikk jeg mer populær som 'fotograf', siden ingen andre på den tiden var å sette bilder på nettet!
Dette tipset er vanskeligere nå (alle og deres hund kan laste opp bilder på nettet på et øyeblikk), men det er mange andre ting du kan gjøre for å bidra til å gjøre folks parter kjører bedre. Da jeg var på Burning Man, ga jeg ut gratis øreplugger (en kar på 200 av dem koster meg) siden det var en støyende hendelse og sove var vanskelig. På konserter, jeg har aktivert en app på telefonen min som gjør at telefonen ser ut som et stearinlys, og hold denne i hånden i stedet. Gjorde meg så mange venner!
En annen morsom en var da jeg var i Valencia (første gang da jeg var 21), klarte jeg å finne en tandem sykkel for en virkelig god pris. Jeg fikk venner (nesten alltid mannlige) ved å tilby en tur hjem til alle som trengte det, siden jeg hadde plass til å bære dem.
Endelig har jeg funnet ut at å frakte rundt tilfeldige forvirrende elementer som en samtale forrett kan gjøre underverker for å oppmuntre andre til å snakke med deg og ta litt av brodden av dere alltid å måtte starte samtaler.
Jeg finner folks 'gruppepress' å drikke er ikke så mye at de trenger du å drikke, men de ser ikke at du gjør noe eller å ha det gøy, og ønsker å endre det. Rett og slett ikke ser ut som du er klønete mangler 'noe' endrer alt på disse hendelsene, og hvis du kan ta med noe som kan gjøre arrangementet mer moro, alle bedre!

3. CLINK FIRST, still spørsmål senere


Jeg tror det største problemet jeg hadde da jeg var sjenert var skjønt å tenke meg ut av helt bra muligheter til å møte mennesker.
Noen interessant ville være der, ved siden av eller foran meg, og jeg vil begynne å tenke på hva jeg skal si til dem, eller kanskje setning ut en god åpning samtaletråd som kunne vare i minst 10 minutter, eller lurer på om kanskje jeg 'm for kjedelig å snakke med dem, eller hva om de er i dårlig humør i kveld, og ønsker ikke å snakke med meg ....

Og før jeg visste ordet av det, hadde jeg tenkt så lenge muligheten hadde kommet og gått.
Nå som jeg samhandler med så mange mennesker på sosiale arrangementer, kan jeg fortelle deg om en liten hemmelighet: de fleste har ikke veldig smarte samtaler og ingenting må være over-analysert. Faktisk har jeg faktisk messed opp og sa noe veldig rart i min intro, men lo det bort og fått inn en normal samtale.
Dette er grunnen til at jeg nå har en strategi for å bare gå opp til noen og si 'Hei! Jeg er Benny fra Irland, hva heter du? 'Og se hva som skjer. Det viktigste som jeg tenker på før jeg nærmer noen nye ... er ingenting.
Jeg liker å kalle dette min 'glass klirrer trick' til tider, fordi jeg introduserte den til en venn i Tyskland som ønsket å praktisere engelsk, og bare grep hånden hennes og tvang henne til å klirrer briller med noen amerikanere, og jeg så løp unna. Hennes tid til å tenke på noe 'smart' å si hadde blitt tatt bort, og hun bare hadde å si 'Hei' og gå derfra. To timer senere fortalte hun meg at hun hadde øvd engelsk hele natten!

4. omfavne din INNER KLINGON


Mens faktisk snakker Klingon (ja, det gjør jeg) kan være tilsvarende nuking sjansene dine for å få venner hvis det er hvordan du starter en samtale, har jeg funnet ut at det å finne svært spesifikke felles interessegrupper og deltar dem har gjort med å få venner WAY enklere.
Da jeg først begynte å reise, og var fortsatt usikker på hva jeg skal snakke om med fremmede, fant jeg grupper om bestemte temaer som jeg vet at jeg kan snakke om, for å være en fin måte å få meg til å åpne opp! Siden jeg var i språklæring, deltok jeg møte-ups med språklige elever (som den typen jeg skal organisere meg selv i år, hvor jeg skal oppmuntre folk til å mingle blant hverandre for å få nye venner og praktisere sine språk).
Jeg har funnet ut at det er arrangementer på meetup.com, på couchsurfing Meet-up sider, på Facebook hvis du søker etter hendelser i byen din, der folk uformelt komme sammen for å snakke om hva de er opptatt av. Hvis du er i sjakk, flygende drager, hundelufting, yoga, koding nettsider, eller noe annet, kan du finne en gruppe som du kan møte.
Og når jeg er i statene jeg synes det er så merkelig hvordan spesifikke konferanser kan få! Det er konferanser, ikke bare for bloggere, men spesielt for reise bloggere, vin bloggere, eller finansiere bloggere. Jeg var selvfølgelig til stede Star Trek konvensjon, og til slutt fant min online Polyglot konferanser.
Så tenk på hva du er opptatt av, og søke rundt for arrangementer der folk med samme lidenskap kommer sammen. Du kan bli overrasket over hvordan din spesiell interesse har så mange mennesker å finne hverandre takket være internett, og kommer sammen hver uke eller en gang i året.
Snakker om språkopplæring når jeg først begynte å reise, og deretter snakke om min lidenskap for reise på Couchsurfing møte-ups, virkelig hjulpet meg med å få over «Hva snakker vi om?' Problem med å møte fremmede, fordi vi allerede hadde et tema jeg hadde mye å si på.
På Star Trek-konvensjonen (da var jeg mye mer utadvendt) Jeg husker møte noen som var tydelig veldig sjenert, og som jeg hadde sett alene hele helgen, men da jeg sa hei til ham, hadde vi en livlig debatt om fortjeneste av tinning prime direktivet, og jeg var så glad for å se ham skinne.

5. AIM TO FAIL


En av de mest skremmende tingene for meg i min tidlige reiser, når jeg ankommer et nytt sted og vet absolutt ingen, ville være å gå til en sosial begivenhet helt alene og trenger å få venner.
Hvor godt de innledende forsøk på å få venner er viktig å ha en positiv opplevelse i løpet av de neste månedene, og dette er et stort press. Til tider følte jeg at hvis jeg ikke gjorde det perfekt, så jeg vil ikke ha noen venner i det hele tatt i månedsvis.
Og så hadde jeg en idé fra en venn av meg å prøve sosial fallskjermhopping, og bare gå opp til så mange mennesker som mulig, og innser at jo mer jeg prøver, jo mer sannsynlig er jeg for å få en venn. Mens kvalitet trumfer kvantitet hver gang, trenger du en liten mengde først å møte de riktige menneskene.
Ellers ditt første forsøk kan være å få en venn med noen helt uegnet til å henge ut med deg, og hvor dårlig det går kan skremme deg og deflatere egoet ditt for resten av natten.
Det er derfor min nye tilnærming var å ikke få noe annet enn positive interaksjoner, men å gå inn i hver interaksjon med tankegangen om at 'dette forsøket på å lage en ny venn kan krasje og brenne, og det er OK'. Jeg vil prøve mitt beste og jeg aksepterer unnlatelse av å være ikke bare et alternativ, men et sannsynlig utfall mesteparten av tiden. Mål å mislykkes.
Utrolig nok viser det seg fremmede ønsker ikke å bite hodet av, og du blir positivt overrasket over det store flertallet av tiden og din tillit står som et sjarmerende karaktertrekk, og folk ønsker å bli bedre kjent med deg. Når jeg går opp til nye mennesker jeg forfalsket å være trygg så mange ganger, at nå jeg slags er.
Gå opp til flere mennesker, handle trygg og akseptere at kanskje de ikke vil kjøpe den, og unnskylde seg. Riste den av og prøv igjen. Skyll og gjenta og du vil få nye venner på slutten av kvelden.

Språklæring TIPS FOR Introverts


Men Benny ... Jeg liker å være sjenert! Jeg ønsker ikke å dele min sykkel sete med fremmede eller fortelle noen om min lidenskap for Star Trek! Hva med meg??
Ved hjelp av dine språkkunnskaper til å være sosial og få nye venner og forbindelser på tvers av kulturer fører til så mange oppfylle erfaringer, og jeg vil gjerne for dere alle til å gå ut der, overvinne frykten, og bli den livet av dine egne parter!
Men, ikke alle ønsker å 'overvinne' sin skyhet. Så her er noen alternativer for deg, mine innadvendte venner!
Hvis du ønsker å snakke med en innfødt, men er for sjenert eller redd for å trykke på avtrekkeren:

Ha en Skype prat med kameraet!
Det er ingen regel som sier at du må snakke fra dag én ansikt til ansikt-du kan bare spørre din byttepartner for å gjøre en stemme bare prate. Dette betyr at du kan slappe av på sengen, og ikke trenger å bekymre deg om den andre personen er i stand til å se din nervøsitet eller nøling.
Og dette kommer med en ekstra fordel! Fordi du ikke kan stole på ansiktsbehandling eller andre kroppsspråk signaler for å hjelpe deg å forstå det språket du øver, kan du virkelig fokusere på språket selv, slik det høres ut, og det er intonasjon, for bonus lytting praksis!
Ha en Skype-chat med en ordbok og Google Trans åpen
Jeg faktisk gjør dette hele tiden meg selv i begynnelsen stadier. Hvis du er nervøs for en improvisert samtale, er en ting du kan gjøre for å fortelle din byttepartner på forhånd at du er en nybegynner, og at du skal bruke en ordbok eller overs gjennom hele samtalen. Deretter lære å si 'jeg ikke forstår. Kan du skrive det ut? 'I målspråket (du kan ha det uttrykket oversatt for deg på italki oppslagstavler eller sender det til å høre det snakkes av en innfødt i en dag eller så på Rhinospike).
Så har din Skype-samtale (kamera på eller av-ditt valg!). Gå setning for setning, og hver gang læreren din sier noe nytt-som kunne være hver setning, men hvem bryr seg!-Bare be dem om å skrive den ut, og deretter sende inn sine skriftlige uttrykk gjennom Google oversetter. Dette er en fin måte å lære også, fordi du vil lære nye ord og uttrykk gjennom uformell samtale, og trenger ikke å ha en plan for hva du skal snakke om, eller noen forkunnskaper i ordforrådet på forhånd.
Når du ønsker å svare tilbake på et spørsmål, forblir den prosessen den samme. Sett setning i oversetteren, og gjenta det til partneren din. De vil korrigere deg om eventuelle feil i ordstillingen eller uttale-og BAM! Du lærer vokabular, uttale og grammatikk alt i ett, uten å ha hatt til å studere på forhånd.
Hvis du snakker med en innfødt i det hele tatt gjør deg nervøs:

Bruk multimedia!
Det er veldig viktig å høre en innfødt taler under naturlige omstendigheter, og du kan gjøre dette ved å se på TV, filmer, eller lytte til podcaster i språket-det er så mange alternativer til dette formål.
Skriv ned setninger du ønsker avklart og legge dem til oppslagstavler
En av fordelene med å snakke med en innfødt er at du kan få umiddelbar avklaring på noe du ikke forstår ved å spørre: 'Hva betyr det?' Eller 'Kan du si det tregere?' Dette er vanskeligere når du er bare lytte, men ikke umulig. La oss si at du kommer over en setning mens du lytter til en podcast i målspråket som du ikke forstår. Skriv det ned, og be noen i et språksamfunn, som Flytende i 3 måneder fora eller oppslagstavler på italki. De vil fortelle deg hva det betyr lykkelig.
Få uttale / skrive avklaring
En annen stor fordel av å snakke med en innfødt er at du begynner å internal deres tale mønstre og vil bli bedre over tid med å kopiere sin aksent. Men, du kan også gjøre dette med et lag som bruker en stemme eller tekst innlevering system som Rhinospike og Lang8, og få innfødte som gir deg hva som fungerer tilbake.
Jeg håper virkelig disse tipsene hjelpe, og at mange av dere kan få mer aktive i å bruke målspråk. Min tale fra dag én tilnærming er hva som fungerer best for meg-men selv om du er mer på introverte siden, kan du fortsatt bruke språket fra dag en ved å implementere disse tipsene.
La meg vite dine tanker om disse i kommentarfeltet nedenfor, og dele dine egne tips for å overvinne sjenanse med resten av oss!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All