Ajutor

NEW ARTICLE

5 CRAZY modalități de a obține PESTE timiditate IMEDIAT, beau / DROGURI NECESAREVersiunea în limba engleză a acestui articol a fost scris de Benny Lewis, celebrul poliglot irlandez.

Filozofia mea în învățarea limbilor străine este, întotdeauna a fost și întotdeauna va fi să vorbești din prima zi.
Dar pentru mulți oameni, acest lucru este terifiant! Și pentru că am vorbit atât de mult despre cât de eficiente am găsit folosind Skype și site-uri web de schimb de limbă, sau întâlniri în persoană încă de la începutul unui proiect limbă pentru a discuta cu vorbitori nativi imediat, am fost întrebat o mulțime de întrebări despre ceea ce trebuie să faceți dacă sunteți prea timid să vorbească din prima zi.
Așa că astăzi am de gând să răspundă la aceste întrebări.

Am folosit pentru a fi foarte timid


Dar, înainte de o fac, vreau să fac ceva foarte clar: Am folosit pentru a fi extrem de timid.
Acesta poate fi greu de crezut că mi se pare atât de ieșire acum și eu sunt! Dar am avut de a depăși o mulțime de a ajunge la punctul în care sunt acum, în cazul în care pot merge cu bucurie până la un străin și se procedează pentru a face o fund din mine în limba lor având în vedere Tocmai am început să-l învețe. Aceasta curaj este o deprindere am artizanale, un proces de învățare, și cu siguranță nu ceva care este inerent sau genetic.
Dar am avut un timp de greu de ea. Eu nu beau, asa ca nu am avut 'curajul lichid' să-mi dea orice avantaje.

Și până în 20 de ani mele, nu am fost foarte bun la vorbesc cu fetele-au participat la un tot-boys liceu si o mare parte de sex masculin (inginerie) curs universitar (din fericire, acum am fata mea minunat în fiecare port și pot face atât prieteni bărbați și femei la fel de ușor acum).
Primii ani am inceput sa ies, am fost mereu tipul de colț care ar juca cu telefonul sau pretinde a trimite un mesaj text, mai degrabă decât să fie văzută ca dur nu vei putea vorbi cu oamenii. Pentru o vreme, toate evenimentele sociale făcut pentru mine a fost să mă mai bine jucător de 'Snake' de pe telefon Nokia vechi.
Dar asta e în spatele meu acum. Și vreau să împărtășesc cu voi în toate unele povești amuzante ale lucrurilor nebuni am făcut să mă forța din iluzie mea timid și de a avea nici o alegere, ci pentru a deveni bun la vorbesc cu strainii. Aceste povești sunt nebun, dar adevărat!

1. călători CS HOST


Chiar și un cuplu de ani în călătoriile mele, am fost încă un pic ciudat în jurul valorii de oameni care nu știam foarte bine încă. Nu știam ce să vorbesc cu ei despre. Captura-22 aici este că puteți obține mai confortabil mai mult timp petrecut cu oameni, dar cum a face tu a lua acel moment, în primul rând, dacă sunteți prea ciudat pentru a fi în jurul valorii de?
Asta e, atunci când am descoperit CouchSurfing, și a dat seama că am putut invita oameni interesanți pentru orașul meu și stau cu ei de mai multe zile, la un moment dat. M-am simțit util pentru ca stiam orașul mai bine decât au făcut, și aș cerceta istoria pentru a le da un tur de mers pe jos. Vorbind despre casa mea a fost usor, cu condiția idei conversație instant, și ne-a ajutat ajunge în alte subiecte.
Precum și acest lucru, în cazul în care cineva stă la tine acasa (chiar pe canapea, de unde și numele site-ului), ai micul dejun împreună și stau mai mult decât în ​​mod normal v-ar cu oameni. Ele sunt un străin la început, dar te confortabil si pot invata sa te deschizi un pic mai bine pentru oameni pe care nu le cunosc foarte bine. Cel mai bun din toate, site-ul are un sistem de revizuire, astfel încât să știți că puteți avea încredere în ei înainte de a chiar le invita să stea.

2. deveni un fotografilor amatori


N-am plăcut ideea de a bea pentru a deveni mai socială. Efectul placebo poate contribui adesea la oamenii fiind mai 'amețit', și chiar dacă nu, cred că e foarte limitare pe care le poate fi doar mai mult de ieșire de vineri și sâmbătă seara. Ce se întâmplă dacă o oportunitate de a fi sociale brusc răsare la 15 marți?
Ca idealist ca eu pot fi aici, deși, faptul de a problemei este că oamenii consumul de alcool la evenimente sociale se simt inconfortabil uneori, dacă nu aveți ceva în mâinile tale. Deci, mai degrabă decât a da în a presiunii de grup, am constatat că avea ceva în mâinile tale poate ușura de fapt tensiunea, și vă va oferi un starter conversație interesantă.
Deci, ceea ce am făcut în facultate a fost economisi pentru una dintre cele mai vechi foarte camere digitale. Display-a fost un ecran LCD mic, dar suficient de mare pentru a vedea fotografia pe care tocmai luate. M-am făcut oficial 'fotograf campus' și a mers în jurul valorii de cu aparatul de fotografiat și nu competențe și reale fotografie uimitor având o mână completă înseamnă că nimeni nu s-ar împinge băuturi la mine orice mai mult.
Un alt mare lucru este că aparatul de fotografiat în sine m-au ajutat face prieteni. Am mers pe jos, pur și simplu s-ar ridica la oameni și să spună 'Bună, pot obține o fotografie cu tine pentru site-ul universității?' Și le-ar spune da de fiecare dată. Tot ce am avut a fost o pagină statică de bază, care sa întâmplat să fie găzduit la universitate, și aș posta fotografiile aș luate la pagina de pentru toți pentru a găsi mai târziu. Ea a lucrat mare, iar la scurt timp după aceasta am primit mai popular ca 'fotograf', deoarece nimeni altcineva nu la momentul punerea fotografii online!
Acest sfat este mai greu acum (toată lumea și de câine lor poate încărca fotografii on-line într-o clipă), dar sunt multe alte lucruri care le puteți face pentru a ajuta la a face părți oamenilor funcționa mai bine. Când am fost la Burning Man, am înmânat gratuit ureche-prize (o cadă de 200 dintre ei ma costat), deoarece a fost un eveniment zgomotos și de dormit a fost greu. La concerte, am activat o aplicație de pe telefonul meu, care face ca telefonul arata ca o lumânare, și țineți acest lucru în mâna mea în schimb. Mi-a facut atât de mulți prieteni!
Un alt unul distractiv a fost atunci când am fost în Valencia (prima dată când am fost 21), am reușit să găsească o bicicleta tandem pentru un pret foarte bun. Am făcut prieteni (aproape întotdeauna de sex masculin), oferind o plimbare acasa pentru oricine care avea nevoie, deoarece am avut spațiu să le transporte.
În cele din urmă, am constatat că transportă în jurul elemente confuze aleatoare ca un starter conversație poate face minuni pentru a încuraja alte persoane să vorbesc cu tine și să ia o parte din marginea de pe tine întotdeauna de a iniția conversații.
Mi se pare oamenilor 'presiune inter pares' a bea, nu este la fel de mult ca au nevoie de tine pentru a bea, dar ei nu văd faci ceva sau te distrezi, și doriți să schimbați asta. Pur și simplu nu arata ca esti lipsește dur 'ceva' se schimbă totul la aceste evenimente, și dacă poți aduce ceva care poate face evenimentul mai distractiv, cu atât mai bine!

3. Clink PRIMA, pune întrebări LATER


Cred că cea mai mare problemă am avut atunci când am fost timid, deși a fost gândit eu din perfect ocazii bune de a întâlni oameni.
Cineva interesant ar fi chiar acolo, lângă sau în fața mea, și aș începe să gândesc la ceea ce ar trebui să spun pentru a le, sau poate frază dintr-un fir de conversație deschidere bun, care ar putea dura cel puțin 10 minute, sau e de mirare dacă poate am Sunt prea plictisitor pentru a vorbi cu ei, sau ce se întâmplă dacă sunt într-o stare proastă în seara asta și nu vreau să vorbesc cu mine ....

Și înainte mi dau seama, am gândit atât de mult timp oportunitatea a venit și a trecut.
Acum, că eu nu interacționează cu atât de mulți oameni la evenimente sociale, pot să vă spun un mic secret: majoritatea oamenilor nu au conversatii foarte inteligent și nu trebuie să se supra-analizat. De fapt, am incurcat într-adevăr în sus și a spus ceva foarte ciudat în intro mea, dar a râs și-l într-o conversație ajuns normală.
Acesta este de ce acum am o strategie de simplu de mers pe jos pana la cineva si spune 'Bună! Sunt Benny din Irlanda, care e numele tău? 'Și de a vedea ce se întâmplă. Cel mai important lucru pe care mă gândesc înainte să se apropie cineva nou ... nu este nimic.
Imi place sa numesc acest mea 'sticlă truc clink' uneori, pentru că l-am introdus la un prieten din Germania care a vrut să practice limba engleză, și pur și simplu a luat mâna și a forțat-o să ciocni pahare cu unii americani și apoi am fugit. Timp să se gândească la ceva 'inteligent' pentru a spune a fost luat, iar ea pur și simplu a trebuit să spună 'Bună' și du-te de acolo. Două ore mai târziu mi-a spus că a fost practica engleză toată noaptea!

4. EMBRACE klingonian vostru interior


În timp ce de fapt vorbind Klingonian (da, eu), pot fi echivalente cu nuking sansele de a face prieteni, dacă asta e modul în care începe o conversație, am constatat că găsirea grupuri extrem de specifice de interes comun și participarea le-a făcut și face prieteni cale mai ușoară.
Când am început călătoresc, și era încă sigur de ceea ce a vorbi despre cu străinii, am găsit grupuri cu privire la anumite subiecte că știu că pot vorbi despre, pentru a fi o modalitate foarte bună de a mă pentru a deschide! Din moment ce am fost în învățarea limbilor străine, am participat la întâlni-up-uri cu care învață limbi străine (cum ar fi tipul voi fi eu organizarea în acest an, în cazul în care voi fi incurajarea oamenilor sa se amestece printre ele pentru a face noi prieteni și practica limbile lor).
Am constatat că există evenimente de pe meetup.com, pe paginile-se întâlni CouchSurfing lui, pe Facebook dacă veți căuta pentru evenimente in orasul tau, unde oamenii se informal împreună pentru a vorbi despre ceea ce sunt pasionat de. Dacă sunteți în șah, zmee care zboară, câine mersul pe jos, yoga, de codificare site-uri, sau orice altceva, puteți găsi un grup care vă puteți întâlni cu.
Și ori de câte ori eu sunt în state Mi se pare atât de curios cum specifică conferințe poate ajunge! Există conferințe nu numai pentru bloggeri, dar în mod special pentru bloggeri de călătorie, bloggeri de vin, sau bloggeri financiare. Am participat, desigur, Convenția Star Trek, și în cele din urmă a găsit conferinte mele poliglot online.
Deci, cred că despre ceea ce esti pasionat de, și căutare în jurul pentru evenimente unde persoanele cu aceeași pasiune vin împreună. Ați putea fi surprins de cât de interesul specific are atât de mulți oameni găsirea reciproc datorită internetului, și vin împreună în fiecare săptămână sau o dată pe an.
Vorbind despre învățarea limbilor străine, atunci când am început călătoresc, și apoi vorbesc despre pasiunea mea pentru călătorii la CouchSurfing întâlni-up-uri, într-adevăr ma ajutat să trec peste 'Ce vorbim despre?' Problema cu săli de conferință străini, pentru că am avut deja un subiect I avut multe de spus pe.
La convenția Star Trek (de atunci, am fost mult mai de ieșire) Îmi amintesc întâlnesc cu cineva care a fost în mod evident foarte timid, și care am văzut singur întreaga week-end, dar când i-am spus hi-l, am avut o dezbatere aprinsă privind meritele de Prima Directivă temporal, și am fost atât de fericit să-l văd strălucească.

5. AIM pentru a eșua


Unul dintre lucrurile cele mai de intimidare pentru mine în călătoriile mele timpurii, când mi-ar ajunge undeva nou și știu absolut nimeni, ar fi să merg la un eveniment social complet singur și trebuie să facă prieteni.
Cât de bine aceste încercări inițiale pentru a face prieteni sunt cruciale pentru a avea o experiență pozitivă în următoarele luni, iar acest lucru este o mulțime de presiune. La ori am simtit ca daca nu am făcut-o perfect, atunci mi-ar nu are nici prieteni, la toate de luni de zile.
Și apoi am avut o idee de la un prieten de-al meu pentru a încerca parașutism sociale, și du-te până la cât mai mulți oameni posibil și dau seama că am încerca mai mult, cu atât mai probabil am să fac un prieten. În timp ce calitatea atuuri cantitate de fiecare dată, ai nevoie de o cantitate mica la început pentru a îndeplini oamenii potriviți.
În caz contrar, prima încercare ar putea fi de a face un prieten cu cineva complet nepotrivit pentru stau cu tine, și cât de prost merge puteți intimida și dezumfla ego-ul tău pentru restul nopții.
De aceea noua mea abordare nu a fost pentru a obține nimic, dar interacțiunile pozitive, dar pentru a merge în fiecare interacțiune cu mentalitatea că 'această încercare de a face un nou prieten poate crash și arde, și că e OK'. Aș încerca meu cel mai bun și să accepte eșecul de a fi nu numai o opțiune, ci un rezultat probabil cele mai multe ori. Scopul de a eșua.
Uimitor, se pare străini nu doresc să muște capul off, si te surprins placut marea majoritate a timpului și încrederea dumneavoastră apare ca un personaj fermecător trăsătură și oamenii vor să se cunoască mai bine. Când mă duc până la oameni noi am falsificat fiind încrezător de atâtea ori, că acum am un fel de Sunt.
Du-te la mai multe persoane, acționează încrezător și să accepte că poate că nu-l va cumpara, si scuza ei înșiși. Shrug l și încercați din nou. Clătiți și repetați și veți avea noi prieteni, până la sfârșitul nopții.

SFATURI PENTRU LIMBA introvertiti LEARNING


Dar Benny ... Îmi place să fiu timid! Nu vreau să împărtășiți locul meu de biciclete cu străinii sau spune nimănui despre pasiunea mea pentru Star Trek! Și cu mine cum rămâne??
Utilizarea abilitățile lingvistice să fie sociale și de a face noi prieteni și de conexiuni între diferitele culturi duce la atât de multe experiențe care indeplinesc, și mi-ar plăcea pentru voi toți să mergi acolo, de a depăși temerile, și să devină viața propriilor persoane!
Dar, nu toată lumea vrea să 'depășească' timiditatea lor. Deci, aici sunt unele opțiuni pentru tine, prietenii mei introvertite!
Dacă doriți să vorbesc cu un localnic, dar sunt prea timid sau speriat să apese pe trăgaci:

Au un chat Skype cu aparatul foto!
Nu e nici o regula care spune ca trebuie sa vorbeasca din prima zi față în față-puteti cere pur și simplu partenerul de schimb pentru a face o voce de chat numai. Aceasta înseamnă că puteți salon pe pat, și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o altă persoană să poată vedea nervozitate sau ezitare dumneavoastră.
Și aceasta vine cu un beneficiu suplimentar! Pentru că nu se poate baza pe indicii limbajul corpului facial sau altul pentru a vă ajuta să înțelegeți limba esti practica, vă puteți concentra cu adevărat de limba în sine, așa cum sună și este intonația, pentru practica ascultare bonus!
Au un chat Skype cu un dicționar și Google Translate deschis
De fapt, fac asta tot timpul mă în stadiile incipiente. Daca esti nervos despre o conversație improvizație, un lucru care le puteți face este de a spune partenerului de schimb în avans că ești un începător, și că veți fi cu ajutorul unui dicționar sau traducător pe întreaga conversație. Apoi, să învețe cum să spun 'Nu înțeleg. Poate, te rog scrieți asta? ', În limba țintă (puteți avea acea frază tradus pentru tine pe forumuri italki sau îl prezintă aud rostit de un nativ într-o zi sau cam asa ceva pe Rhinospike).
Atunci apelul Skype (camera sau off-ta alegere!). Du-te frază cu frază, și de fiecare dată profesorul tău spune ceva nou, care ar putea fi în fiecare propoziție, dar cui îi pasă! -simply Să le cereți să-l tip afară, și apoi să prezinte teza lor scris prin intermediul Google translate. Aceasta este o modalitate foarte bună de a învăța, de asemenea, că veți învăța noi cuvinte si fraze prin conversatie casual, și nu au nevoie de un plan pentru ceea ce a vorbi despre, sau orice cunoaștere prealabilă a vocabularului în avans.
Când doriți să răspundă înapoi la o întrebare, procesul rămâne aceeași. Pune fraza in traducător, si repeta pentru partenerul tau. Te vor corecta cu privire la orice greșeli în scopul de cuvânt sau pronunție și BAM! Înveți vocabular, pronunție și gramatică într-un singur, fără să fi avut să studieze în prealabil.
În cazul în care vorbesc cu un nativ la toate te face nervos:

Utilizați multimedia!
Este foarte important să auzi un vorbitor nativ în condiții naturale, și puteți face acest lucru prin vizionarea TV, filme, sau a asculta podcast-uri în limba-există atât de multe opțiuni în acest sens.
Scrie fraze pe care doriți clarificat și post-le la panouri de mesaje
Unul dintre beneficiile de a vorbi cu un nativ este că puteți obține clarificări instant pe ceva ce nu înțelegeți prin simpla cere, 'Ce înseamnă asta?' Sau 'Poți spune că mai lent?' Acest lucru este mai greu atunci când ești doar ascultare, dar nu imposibil. Să presupunem că vă veți întâlni cu o expresie în timp ce ascultați un podcast în limba țintă pe care nu le înțeleg. Scrie-l în jos, și de a pune pe cineva într-o comunitate de limbă, cum ar fi fluent în 3 luni forumuri sau forumuri la italki. Ei vor să vă spun ce înseamnă fericit.
Obțineți pronunția / clarificare scris
Un alt beneficiu major de a vorbi cu un nativ este că începe să internalizeze modelele lor de vorbire și va primi mai bine în timp, cu accent replicarea lor. Dar, puteți face acest lucru cu un sistem de depunere de voce un sau text-lag, folosind ca Rhinospike și Lang8, și să obțină localnici, oferindu-vă ce funcționează înapoi.
Sper aceste sfaturi ajuta și pe care mulți dintre voi puteți obține mai activ în utilizarea limbilor țintă. Vorbesc meu de la o zi de abordare este ceea ce funcționează cel mai bine pentru mine, dar, chiar daca esti mai mult pe partea de introvertit, puteți utiliza în continuare limba de la ziua 1 prin punerea în aplicare aceste sfaturi.
Lasă-mă să știu gândurile tale pe acestea în comentariile de mai jos, și partaja propriile sfaturi pentru depășirea timiditate cu restul de noi!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All