Hjälp

NEW ARTICLE

5 CRAZY SÄTT att komma över BLYGHET OMEDELBART, ingen dryck / DROGER KRÄVSDen engelska versionen av den här artikeln är skriven av Benny Lewis, den berömda irländska polyglot.

Min filosofi i språkinlärning, har alltid varit, och kommer alltid att vara att tala från första dagen.
Men för många människor, det är skrämmande! Och eftersom jag har pratat så mycket om hur effektiva jag har hittat med hjälp av Skype och språk utbyte webbplatser, eller i personliga möten tidigt i ett språkprojekt för att chatta med infödda talare på en gång, har jag blivit ombedd en hel del frågor om vad du gör om du är för blyg för att tala från dag ett.
Så idag ska jag besvara dessa frågor.

Jag brukade vara väldigt blyg


Men innan jag gör, jag vill göra något mycket tydligt: ​​Jag brukade vara mycket blyg.
Det kan vara svårt att tro eftersom jag verkar så utåtriktad numera och jag är! -men Jag var tvungen att övervinna en hel del för att komma till den punkt där jag är nu, där jag kan gärna gå upp till en främling och fortsätt att göra en åsna av mig själv i sitt språk överväger jag har precis börjat lära sig det. Denna oräddhet är en en inlärningsprocess färdighet jag har skapat, och definitivt inte något som är inneboende eller genetisk.
Men jag hade svårt med det. Jag dricker inte, så jag hade aldrig 'flytande mod' för att ge mig några fördelar.

Och tills i mina 20s, var jag inte så bra på att prata med tjejer-ha deltagit i en all-pojkar gymnasiet och en mestadels män (engineering) högskoleutbildning (lyckligtvis har jag nu min underbara tjej i varje hamn och kan göra både manliga och kvinnliga vänner lika lätt nu).
De första åren började jag att gå ut, var jag alltid killen i hörnet som skulle spela med sin mobiltelefon eller låtsas att skicka ett SMS i stället ses som tafatt inte kunna tala med folk. För ett tag, alla sociala händelser gjorde för mig var att göra mig till en bättre spelare 'Snake' på den gamla Nokia-telefonen.
Men det är bakom mig nu. Och jag vill dela med dig alla några roliga historier om de vansinniga saker som jag gjorde för att tvinga mig ut ur min blyg vanföreställningar och har inget annat val än att bli bra på att prata med främlingar. Dessa berättelser är galen, men sant!

1. Värd soffsurfare


Även ett par år i mina resor, var jag fortfarande lite besvärligt runt människor som jag inte visste mycket väl ännu. Jag visste inte vad man ska prata med dem om. Catch-22 här är att du kan få mer bekväm ju mer tid du spenderar med människor, men hur får man då i första hand om du är för besvärligt att vara runt?
Det var då jag upptäckte Couchsurfing, och insåg att jag kunde bjuda intressanta människor till min stad och umgås med dem i flera dagar åt gången. Jag kände mig bra eftersom jag visste staden bättre än de gjorde, och jag skulle undersöka historien för att ge dem en vandringsleden. Att tala om mitt hem var lätt, förutsatt omedelbar konversation idéer, och hjälpte oss att komma in i andra ämnen.
Förutom detta, om någon stannar hemma (även på soffan, därav platsens namn), har du frukost tillsammans och umgås mer än vanligt med människor. De är en fullständig främling i början, men du får bekväm och kan lära sig att öppna upp dig lite bättre för människor du inte känner mycket väl. Bäst av allt, har platsen en översyn system så att du vet att du kan lita på dem innan du ens bjuda in dem att umgås.

2. BLIR amatörfotograf


Jag har aldrig gillade idén om att dricka för att bli mer sociala. Placeboeffekten kan ofta bidra till att människor är mer 'berusad', och även om det inte, jag tror att det är mycket begränsande att du bara kan vara mer utåtriktad på fredags- och lördagskvällar. Vad händer om en möjlighet att vara social plötsligt fjädrar upp på 3:00 på tisdag?
Så idealistiska som jag kan vara här är dock det faktum att människor som dricker på sociala händelser känner sig obekväma ibland om du inte har något i dina händer. Så i stället för att ge efter för grupptryck, har jag upptäckt att ha något i dina händer faktiskt kan lindra spänningen, och ger dig en intressant samtals starter.
Så vad jag gjorde på universitetet var rädda för en av de allra tidigaste digitalkameror. Displayen var en liten LCD-skärm, men tillräckligt stor för att se bilden just tagit. Jag gjorde mig den officiella 'campus fotograf' och gick runt med den kameran och inga egentliga fotokunskaper, och otroligt med en fullständig handen innebar att ingen skulle driva drycker på mig längre.
En annan bra sak är att kameran själv hjälpte mig att göra vänner. Jag skulle helt enkelt gå upp till folk och säga 'Hej, kan jag få ett foto av dig för universitetets hemsida?', Och de skulle säga ja varje gång. Allt jag hade var en grundläggande statisk sida att det råkade vara värd vid universitetet, och jag skulle lägga upp bilder jag hade tagit till sidan för alla att hitta senare. Det fungerade bra, och snart efter detta fick jag mer populärt som 'fotografen', eftersom ingen annan vid den tidpunkten var att sätta foton online!
Detta tips är svårare nu (alla och deras hund kan ladda upp bilder på nätet på ett ögonblick), men det finns många andra saker du kan göra för att göra människors parter köra bättre. När jag var på Burning Man, jag delade ut gratis öronproppar (en tub av 200 av dem kostade mig) eftersom det var en bullriga händelse och sova var svårt. Vid konserter, har jag aktiverat en app på min telefon som gör att telefonen ser ut som ett ljus, och håll det i min hand istället. Gjorde mig så många vänner!
En annan kul var när jag var i Valencia (första gången när jag var 21), lyckades jag hitta en tandemcykel för ett riktigt bra pris. Jag fick vänner (nästan alltid män) genom att erbjuda skjuts hem till någon som behövde det, eftersom jag hade utrymme att genomföra dem.
Slutligen har jag upptäckt att bära omkring på slumpmässiga förvirrande objekt som en konversation starter kan göra underverk för att uppmuntra andra människor att prata med dig och ta del av udden av du alltid behöva inleda samtal.
Jag tycker folk 'grupptryck' att dricka är inte så mycket att de måste du dricka, men de ser inte gör du något eller ha roligt, och vill ändra på det. Helt enkelt inte se ut som du är tafatt saknas 'något' förändrar allt på dessa händelser, och om du kan få något som kan göra händelsen roligare, desto bättre!

3. KLIRRA först, fråga SENARE


Jag tror att det största problemet jag hade när jag var blyg men tänkte mig ur helt bra möjligheter att träffa människor.
Någon intressant skulle vara rätt där, bredvid eller framför mig, och jag skulle börja tänka på vad jag ska säga till dem, eller kanske formulera en bra öppning konversationstråd som kan pågå i minst 10 minuter, eller undrar om jag kanske förmiddag för tråkigt att prata med dem, eller vad händer om de är på dåligt humör ikväll och vill inte prata med mig ....

Och innan jag visste ordet av hade jag tänkt så länge chansen hade kommit och gått.
Nu när jag interagerar med så många människor på sociala evenemang, kan jag släppa in dig på en liten hemlighet: de flesta människor inte har mycket smarta samtal och ingenting behöver vara alltför analyseras. I själva verket har jag verkligen trasslat upp och sa något riktigt konstigt i min intro, men skrattade det och fått in en normal konversation.
Detta är anledningen till att jag nu har en strategi för att bara gå fram till någon och säga 'Hej! Jag är Benny från Irland, vad heter du? 'Och se vad som händer. Det viktigaste som jag tänka på innan jag närma sig någon ny ... är ingenting.
Jag vill kalla detta min 'glas klirr trick' ibland, eftersom jag introducerade det till en vän i Tyskland som ville öva engelska, och bara tog tag i hennes hand och tvingade henne att klirra glas med vissa amerikaner och jag sedan sprang iväg. Hennes tid att tänka på något 'smart' att säga hade tagits bort, och hon hade helt enkelt att säga 'Hej' och gå därifrån. Två timmar senare berättade hon för mig att hon hade övat engelska hela natten!

4. Omfamna din inre KLINGON


Medan faktiskt talar Klingon (ja, jag) kan vara likvärdiga med nuking dina chanser att göra vänner om det är hur du startar en konversation, har jag upptäckt att finna mycket specifika grupper gemensamt intresse och gå dem har gjort att vänner sätt lättare.
När jag först började resa, och var fortfarande osäker på vad man ska prata om med främlingar, jag hittade grupper om särskilda ämnen som jag vet att jag kan tala om att vara ett bra sätt att få mig att öppna upp! Eftersom jag var i språkinlärning, deltog jag uppfyller-ups med språkstuderande (som den typ jag ska organisera mig i år, där jag kommer att uppmuntra människor att mingla bland varandra för att få nya vänner och öva deras språk).
Jag har funnit att det finns händelser meetup.com, på Couchsurfing Meet-up sidor, på Facebook om du söker efter händelser i din stad, där människor informellt träffas för att prata om vad de brinner för. Om du är i schack, flygande drakar, hund promenader, yoga, kodnings webbplatser, eller något annat, kan du hitta en grupp som du kan träffa.
Och när jag är i staterna jag tycker att det är så nyfiken på hur specifika konferenser kan få! Det finns konferenser, inte bara för bloggare, men speciellt för resebloggare, vin bloggare eller finans bloggare. Jag naturligtvis deltog i Star Trek konvent, och äntligen hittat min online mångspråkiga konferenser.
Så tänk på vad du brinner för, och söka runt för evenemang där människor med samma lidelse möts. Du kan bli förvånad över hur din särskilt intresse har så många människor att hitta varandra tack vare Internet, och kommer tillsammans varje vecka eller en gång per år.
Att tala om språkinlärning när jag först började resa, och sedan tala om min passion för resor på Couchsurfing träffa-ups, verkligen hjälpt mig komma över 'Vad talar vi om?' Problem med att möta främlingar, eftersom vi redan hade ett ämne jag hade massor att säga om.
På Star Trek konventionen (då var jag mycket mer utåtriktad) Jag minns träffa någon som uppenbarligen var väldigt blyg, och vem jag hade sett ensam hela helgen, men när jag sa hej till honom, hade vi en livlig debatt om fördelarna med tids prime direktivet, och jag var så glad att se honom lysa.

5. MÅL ATT MISSA


En av de mest skrämmande saker för mig i min tidiga resor, när jag skulle anländer någonstans nya och vet absolut ingen skulle vara att gå till en social händelse helt ensam och behöver göra vänner.
Hur väl dessa inledande försök att få vänner är avgörande att ha en positiv upplevelse under de kommande månaderna, och det är en stor press. Ibland kände jag mig som om jag inte gjorde det perfekt, så jag skulle inte ha några vänner alls månader.
Och sedan hade jag en idé från en vän till mig att prova social skydiving, och bara gå upp till så många människor som möjligt och inser att ju mer jag försöker, desto mer sannolikt är jag att göra en vän. Medan kvalitet trumf kvantitet varje gång, behöver du en liten mängd först för att träffa rätt personer.
Annars ditt första försök skulle kunna vara att göra en vän med någon helt olämpliga att umgås med dig, och hur dåligt det går kan skrämma dig och tömma ditt ego för resten av natten.
Det är därför min nya strategi var att inte få något annat än positiva interaktioner, men att gå in i varje interaktion med tankesättet att 'detta försök att göra en ny vän kan krascha och brinna, och det är OK'. Jag skulle göra mitt bästa och accepterar inte att vara inte bara en möjlighet, utan en sannolika utfallet för det mesta. Sikta på att misslyckas.
Otroligt, visar det sig främlingar inte vill bita huvudet av, och du får positivt överraskad den stora majoriteten av tiden och ditt självförtroende framstår som en charmig karaktärsdrag och folk vill lära känna dig bättre. När jag går upp till nya människor jag fejkade vara säker så många gånger, att jag nu sortens är.
Gå upp till fler människor, agera säker och acceptera att de kanske inte kommer att köpa det, och ursäkta sig. Undandrar sig och försöker igen. Skölj och upprepa och du kommer att få nya vänner i slutet av natten.

Språkinlärning TIPS FÖR introverta


Men Benny ... Jag gillar att vara blyg! Jag vill inte dela min cykelsadel med främlingar eller berätta för någon om min passion för Star Trek! Men jag då??
Använd dina språkkunskaper att vara social och få nya vänner och kontakter mellan kulturer leder till så många givande upplevelser, och jag skulle gärna för er alla att gå ute, övervinna din rädsla och blir livet på dina egna partier!
Men inte alla vill 'övervinna' sin blyghet. Så här är några alternativ för dig, min inåtvända vänner!
Om du vill prata med en infödd, men är för blyg eller rädd för att pull the trigger:

Har ett Skype-chatt med kameran!
Det finns ingen regel som säger att du måste tala från dag ett ansikte mot ansikte kan du helt enkelt be din utbytes partner att göra en röst bara chatta. Detta innebär att du kan lounge på din säng, och inte behöver oroa sig för den andra personen att kunna se din nervositet eller tvekan.
Och detta kommer med en extra fördel! Eftersom du inte kan lita på ansiktsbehandling eller annan kroppsspråk ledtrådar för att hjälpa dig att förstå det språk du tränar, du kan verkligen fokusera på själva språket, hur det låter och det är intonation, för bonus lyssna praktiken!
Har ett Skype-chatt med en ordbok och Google Translate öppen
Jag faktiskt gör detta hela tiden själv i början stadier. Om du är nervös om en improviserad konversation, är en sak du kan göra för att berätta för din utbytespartner i förväg att du är en nybörjare, och att du kommer att använda en ordbok eller översättare i hela konversationen. Sedan lära sig att säga 'Jag förstår inte. Kan du vara snäll och skriva ut det? 'I din målspråket (du kan ha den frasen översatt för dig på italki anslagstavlor eller lägga fram det för att höra det talas av en infödd i en dag eller så på Rhinospike).
Då har din Skype-samtal (kameran eller utanför ditt val!). Gå mening för mening, och varje gång din lärare säger något nytt, som kan vara varje mening, men vem bryr sig! -simply Be dem att skriva ut, och sedan lämna in sin skriftliga fras genom Google translate. Detta är ett bra sätt att lära sig så bra, eftersom du lär dig nya ord och fraser genom informell konversation, och behöver inte ha en plan för vad man ska prata om, eller några förkunskaper av ordförrådet i förväg.
När du vill svara tillbaka på en fråga, stannar processen densamma. Sätt din fras i översättaren, och upprepa det till din partner. De kommer att rätta dig om eventuella fel i ordföljd eller uttal, och BAM! Du lär ordförråd, uttal och grammatik allt i ett, utan att ha haft för att studera i förväg.
Om att prata med en infödd alls gör dig nervös:

Använd multimedia!
Det är verkligen viktigt att höra en infödd talar under naturliga förhållanden, och du kan göra detta genom att titta på TV, filmer, eller lyssna på podcasts i språk det finns så många alternativ i detta syfte.
Skriv ner fraser som du vill ha förtydligats och skicka dem till anslagstavlor
En av fördelarna med att tala med en infödd är att du kan få omedelbar förtydliganden om något du inte förstår genom att helt enkelt fråga: 'Vad betyder det?' Eller 'Kan du säga att långsammare?' Detta är svårare när du är bara lyssnar, men inte omöjligt. Låt oss säga att du stöter på en fras medan du lyssnar på en podcast i din målgrupp språk som du inte förstår. Skriv ner det, och be någon i en språkgemenskap, liksom Flytande i 3 månader forum eller anslagstavlor på italki. De kommer att berätta vad det betyder glatt.
Få uttal / skriva förtydligande
En annan stor fördel med att tala med en infödd är att du börjar att internalisera sina tal mönster och kommer att bli bättre med tiden med replikera deras uttal. Men du kan också göra det med en eftersläpning användande ett röst- eller text underkastelse system som Rhinospike och Lang8, och få infödda ger dig vad som fungerar tillbaka.
Jag hoppas verkligen dessa tips hjälpa och att många av er kan få mer aktiv i att använda dina målspråk. Min tala från dag ett tillvägagångssätt är vad som fungerar bäst för mig, men även om du är mer på introverta sida, kan du fortfarande använda ditt språk från dag ett genom att genomföra dessa tips.
Låt mig veta era tankar om dessa i kommentarerna nedan och dela dina egna tips för att övervinna blyghet med resten av oss!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All