Help

NEW ARTICLE

5 начина да се CRAZY OVER срамежливост НЕЗАБАВНО, NO DRINK / НЕОБХОДИМИ ЛЕКАРСТВАВ английската версия на тази статия е написана от Benny Lewis, известния ирландски се говореха.

Моята философия в изучаването на езици е, винаги е бил и винаги ще бъде да се говори още от първия ден.
Но за много хора, това е ужасяващо! И тъй като съм бил говорим толкова много за това как ефективно Аз открих, използвайки Skype и обмен на уебсайтове езикови, или в лични срещи в началото на език проект да говорите с носители на езика веднага, аз съм бил зададе много въпроси за това, какво да правите, ако сте твърде срамежлива, за да се говори още от първия ден.
Така че днес аз отивам да отговорим на тези въпроси.

Използвах да бъде много срамежлив


Но преди да го направя, искам да направя нещо много ясно: Използвах да бъде изключително срамежлив.
То може да бъде трудно да се повярва, защото изглежда толкова изходящо сега-и аз съм! Бут аз трябваше да се преодолеят много за да стигнем до точката, където съм сега, къде мога да с удоволствие ходят на непознат, и се процедира, за да магаре от себе си в езика им за това, което току-що започна да го научат. Това безстрашие е умение съм изработени, учебния процес, и определено не е нещо, което е присъщо или генетична.
Но аз имаше трудности от него. Аз не пия, така че никога не съм имал 'течна смелост', за да ми даде някакви предимства.

И докато в моите 20s, не бях много добър в разговаря с момичета-като е преминал всички момчета от гимназията и най-вече от мъжки пол (инженеринг) университетски курс (за щастие, аз сега имам прекрасно моето момиче във всеки порт и може да направи мъже и жени приятели еднакво лесно сега).
Първите години започнах да излизам, аз винаги е бил човекът в ъгъла, който ще играе с телефона си или да се преструвам, за да изпратите текстово съобщение, а не да се разглежда като опасно, не може да говори с хората. За известно време, всички социални събития направиха за мен беше да ме направи по-добър играч на 'Snake' на стария телефон Nokia.
Но това е зад мен сега. И аз искам да споделя с вас някои всички смешни истории на луди неща, които правех, за да се насилвам извън моя срамежлив заблуда и да имам друг избор, освен да стане добър в говори с непознати. Тези истории са луди, но истински!

1. Приемащите COUCHSURFERS


Дори и след няколко години в моите пътувания, аз все още беше малко неловко сред хората, които все още не знаят много добре. Аз не знаех какво да говоря с тях за. В параграф 22 тук е, че можете да получите по-удобно колкото повече време прекарвате с хора, но как да се получи това време, на първо място, ако сте твърде неудобно да бъде около?
Това е, когато открих Couchsurfing, и осъзнах, че мога да поканят интересни хора в моя град и излизаш с тях в продължение на няколко дни в даден момент. Чувствах полезна, защото знаех, че в града по-добре от сториха, и аз ще изследват историята, за да им даде пешеходна обиколка. Говорейки за дома ми беше лесно, при условие за незабавни разговори идеи, и ни помогна да влязат в други теми.
Както и това, ако някой стои в дома си (дори и на дивана, оттам името на сайта), можете да закусите заедно и излизаш повече от обичайния начин с хората. Те са напълно непознат на пръв поглед, но можете да се удобно и да се научите да си отворят малко по-добре за хората, които не познавате много добре. Най-хубавото е, сайтът има система за преразглеждане, за да знаете, можете да им се доверите, преди да можете дори да ги покани да излизаш.

2. СТАНЕТЕ любител фотограф


Никога не съм харесвал идеята за пиене, за да станете по-социален. Ефектът на плацебо-често може да допринесе за хора, които са по 'пиянски', а дори и да не го направи, аз мисля, че е много ограничаващ, че може да бъде само по-изходящи в петък и събота вечер. Какво става, ако една възможност да бъде социално изведнъж изниква в 15:00 във вторник?
Като идеалист, колкото мога да бъда тук, все пак, фактът на въпроса е, че хората, които пият социални събития се чувстват неудобно в пъти, ако не разполагате с нещо в ръцете си. Така че, вместо да се поддаде на натиска на връстниците, аз открих, че има нещо в ръцете си, всъщност може да облекчи напрежението, и ще ви даде интересна разговорен стартера.
Така че това, което направих в университета беше спестява за един от най-ранните цифрови фотоапарати. Дисплеят е малък LCD екран, но достатъчно голям, за да видиш снимката просто взети. Аз самият направи официалния 'кампус фотограф' и обиколи с тази камера и не действителните умения и фотография невероятно като пълноправен ръка означава, че никой не би бутнете напитки в мен повече.
Друго голямо нещо е, че самата камера ми помогна да станем приятели. Аз просто ще ходят до хората и да кажа 'Здрасти, мога да получа снимка на вас за сайта на университета?' И те ще каже Да всеки път. Всичко, което трябваше беше основно статична страница, че това се е случило, за да бъде домакин в университета, и бих публикувате снимките бях взети до страницата за всички, за да намерите по-късно. Той работи чудесно, а скоро след това аз имам по-популярен като 'фотограф', тъй като никой друг в момента на поставяне на снимки онлайн!
Този съвет е по-трудно сега (всички и тяхното куче да качвате снимки онлайн в един миг), но има и много други неща, които можете да направите, за да ни помогнете да направим страни хората вървят по-добре. Когато бях в Burning Man, I раздават безплатни тапи за уши (вана на 200 от тях ми струва), тъй като тя е шумна събитие и спане беше трудно. В концерта, аз съм активиран на приложение на телефона ми, който прави телефона да изглежда като свещ, и задръжте този в ръката ми, вместо. Ме направи толкова много приятели!
Друг забавно беше, когато бях във Валенсия (за първи път, когато бях на 21), успях да намеря тандем под наем за една наистина добра цена. Направих приятели (почти винаги мъжки), като предлага закарам до всеки, който я е необходимо, тъй като имах пространство, за да ги носят.
И накрая, аз открих, че разнасянето произволни объркващи елементи като стартер разговор може да направи чудеса, за да насърчи и други хора да говоря с теб и да вземат някои от ръба на разстояние от вас винаги се налага да започне разговори.
Намирам хората 'партньорски натиск' да се пие не е толкова много, че те трябва да се пие, но те не виждат правиш нещо или да се забавляват, и искаме да променим това. Просто не гледам като сте опасно липсва 'нещо' променя всичко в тези събития, и ако можете да донесете нещо, което може да направи събитието по-забавно, толкова по-добре!

3. чукне FIRST, да зададете въпроси КЪСНО


Мисля, че най-големият проблем, който имах, когато бях срамежлив че беше си мисля от перфектно добри възможности да се срещнат хора.
Някой интересно би било точно там, до или пред мен, и аз ще започна да мисля за това, което трябва да кажа за тях, или може би израза на един добър разговор отваряне нишка, която може да продължи най-малко 10 минути, или се чудя, ако може би аз съм твърде скучно да говоря с тях, или какво, ако те са в лошо настроение тази вечер и не искат да говорят с мен ....

И преди да се усетя, бях мислил толкова дълго възможност бе дойде и отмина.
Сега, аз си взаимодействат с толкова много хора на социални събития, мога да ви позволи да се на една малка тайна: повечето хора не разполагат с много умни разговори и нищо не трябва да бъде прекалено анализирани. Всъщност, аз наистина са побъркани и каза нещо наистина странно в моето интро, но тя се засмя се и придобили в една нормален разговор.
Ето защо сега имам една стратегия на просто ходене до някой и казва 'Здравейте! Аз съм Benny от Ирландия, как се казваш? 'И да видиш какво ще стане. Най-важното нещо, което си мисля за преди да се приближи някой нов ... нищо.
Обичам да наричам тази моя 'стъклен звън трик' от време на време, защото аз го запозна с един приятел в Германия, които искаха да практикуват английски, и просто да сграбчи ръката й и я принудил да чукне очила с някои американци и след това избягах. Нейното време да мисля за нещо 'умно' да каже не са били отнемани, а тя просто трябваше да каже 'Здравей' и отидете от там. Два часа по-късно тя ми каза, че е била практикуват английски цяла нощ!

4. Прегръдка си клингонски


Докато всъщност говори клингонски (да, аз правя) може да бъде равностоен на nuking шансовете си за вземане на приятели, ако това е как да започнете разговор, аз открих, че намирането на изключително специфични групи общ интерес и лекуващия ги е направил като приятели WAY-лесно.
Когато за първи път започнах да пътува, и все още беше сигурен как да се говори за с непознати, открих групи за конкретни теми, които знам, че мога да говоря за, да бъде един чудесен начин да ме накара да се отвори! Тъй като аз бях в изучаването на чужди езици, аз присъствах на месни предприятия с изучаващите езици (като вид ще бъде себе си организират тази година, когато ще бъде насърчаване на хората да се смесват сред един от друг, за да намерят нови приятели и да практикуват своите езици).
Аз открих, че има събития meetup.com, на Запознайте-нагоре страници CouchSurfing си, за Facebook, ако търсите за събития във вашия град, където хората се събират, за да неофициално се говори за това, което те са страстни за. Ако сте в шах, хвърчила, куче ходене, йога, кодиращи уеб сайтове, или нещо друго, можете да намерите група, която може да се срещнете с.
И всеки път, когато съм в щатите ми е толкова любопитен как специфична конференции, може да получите! Има конференции не само за блогъри, но специално за туристически блогъри, винени блогъри, или финансови блогъри. Аз, разбира се, присъстваха конвенцията за Star Trek, и най-накрая намери моите онлайн конференции полиглоти.
Така че мисля за това, което те вълнува, и се търси около за събития, където хората с които същата страст идват заедно. Може да се изненадате колко си специален интерес има толкова много хора намират един друг, благодарение на Интернет, и идват заедно всяка седмица или веднъж годишно.
Говорейки за изучаване на чужди езици когато започнах да пътувам и говоренето за моята страст към пътуванията в Couchsurfing срещне-прозорци, наистина ми помогна да преодолее 'Какво ще говорим?' Проблем с изпълнението на непознати, защото вече имаше тема I имаше много да се каже за.
На конгреса на Star Trek (по това време, аз бях много по-изходящи) Спомням си, да срещнеш някого, който очевидно беше много срамежлив, и които бях видял сам целия уикенд, но когато казах здрасти на него, имахме оживен дебат за достойнства на темпоралния премиер директивата, и аз бях толкова щастлив да го видя как свети.

5. AIM да се провали


Един от най-заплашителни неща за мен в началото на моите пътувания, когато щях да пристигат някъде ново и не знаят абсолютно никой, ще бъде да отида до социално събитие съвсем сам и трябва да се направи приятели.
Колко добре тези първоначални опити да станем приятели са от решаващо значение, за да има положителен опит през следващите месеци, а това е много натиск. На моменти се чувствах като ако не го направя перфектно, след това щях да не имате някакви приятели в продължение на месеци.
И тогава имах една идея от един мой приятел, за да се опита социална скачане с парашут, и просто отидете до най-много хора е възможно и да осъзнаят, че колкото повече се опитвам, толкова по-вероятно аз съм за да направи приятел. Докато качеството коз количество всеки път, имате нужда от малко количество на първо да отговори на правилните хора.
В противен случай първия си опит може да бъде да се направи един приятел с някой напълно неподходящ за да излиза с теб и колко зле тя отива да ви сплаши и дефлация егото си за останалата част от нощта.
Ето защо моят нов подход е да не се получи нищо, но положителни взаимодействия, но за да отидат в всяко взаимодействие с нагласата, че 'този опит да се направи нов приятел може да се срине и да изгори, и това е ОК'. Аз ще се опита всичко по силите си и го приемам отказ да бъде не само възможност, но по-вероятно резултата през повечето време. Стремете се да се провали.
Невероятно, но се оказва, непознати не искам да хапе главата си на разстояние, и ще получите приятно изненадани по-голямата част от времето и увереността ви се натъква като очарователна черта на характера и хората искат да опознаят по-добре. Когато отида до нови хора I фалшифицират са уверени, толкова много пъти, че сега аз съм вид.
Отиди до повече хора, да действа уверено и да приеме, че може би те няма да го купя, и се извиняват. Го измъкне и опитайте отново. Изплакнете и повторете и ще имате нови приятели до края на нощта.

Езиково обучение СЪВЕТИ ЗА интровертите


Но Бени ... Харесва ми да съм срамежлив! Аз не искам да споделя моя мотор седалка с непознати или кажа на никого за страстта ми към Star Trek! Какво за мен??
Използването на езиковите си умения, за да бъде социално и да намерят нови приятели и връзки между културите води до толкова много задоволяващите преживявания, и бих искал за всички вас, за да отида там, да преодолеят страховете си и да се превърне живота на собствените си страни!
Но, не всеки иска да 'преодолее' своята срамежливост. Така че тук са някои възможности за вас, моите приятели интровертни!
Ако искате да говорите с родния, но са твърде срамежливи или уплашена, за да дръпне спусъка:

Имате Skype чат с фотоапарата!
Няма никакво правило, което казва, че трябва да се говори още от първия ден лице в лице-можете просто да зададете на вашия партньор да се направи обмен на гласова само чат. Това означава, че могат да се отпуснат в леглото си, а не да се притеснявате за другия човек е в състояние да види вашата нервност или колебание.
И това идва с допълнителна полза! Тъй като не може да разчита на лицето или друг език на тялото знаци да ви помогне да разберете езика, който практикува, наистина може да се съсредоточи върху самия език, начина, по който звучи и това е интонация, за бонус слушане практика!
Имате Skype чат с речника и Google Translate отворена
Аз всъщност правим това през цялото време си в началните стадии. Ако сте нервен за импровизирана разговор, едно нещо, което можете да направите, е да кажете на Вашия партньор обмен предварително, че сте начинаещ, и че ще бъде с помощта на речник или преводач по време на целия разговор. След това, да научат как да се каже, 'Аз не разбирам. Може ли да напишете, че навън? 'Във вашия целеви език (може да има тази фраза е преведено за вас на съобщение дъски italki или го представя чуете, че се говори от родом в един ден или така нататък Rhinospike).
След това имате Skype повикване (или изключване на камерата-ваш избор!). Отиди изречение по изречение, и всеки път, когато си учител казва нещо ново-който може да бъде всяко изречение, но на кого му пука! -simply Ги помолете да го напишете, и след това да представят писмено своите израза чрез Google превежда. Това е чудесен начин да се учи, както и, тъй като вие ще научите нови думи и фрази, чрез случаен разговор, и не е необходимо да има план за това, което се говори за, или който и да е предварително познаване на лексиката в аванс.
Когато искате да реагира обратно на въпрос, процесът остава същата. Сложи си израза в преводача и я повтаря на партньора си. Те ще те накажа за всякакви грешки в словореда или произношение-и BAM! Вие се учите речник, произношение и граматика всичко в едно, без да е имало да учат предварително.
Ако говорите с родния изобщо ви кара да нервната:

Използвайте мултимедийно!
Това наистина е много важно да се чуе в родния говорене при естествени условия, и ще можете да направите това чрез гледане на телевизия, филми или слушане на подкасти на езика-има толкова много възможности за тази цел.
Напишете фрази, които искате изяснени и ги публикувате за табла за съобщения
Едно от предимствата на говорене с родния е, че можете да получите моментален изясняване на нещо, което не разбирате, просто питам: 'Какво означава това?' Или 'Може ли да се каже, че по-бавно?' Това е по-трудно, когато си Просто слушате, но не и невъзможно. Да речем, че попаднете на израза, докато слушате подкаст в целеви език, който не разбирате. Напиши го, и попитайте някой в ​​езикова общност, като владее 3 месеца форуми или табла за съобщения в italki. Те ще ви кажа какво означава това щастливо.
Вземи произношение / писмено разяснение
Друго голямо предимство на говорене с родния е, че можете да започнете да интернализират своите речеви модели и ще получите по-добре с течение на времето с репликиране им акцент. Но, можете да направите това и с лаг-, използвайки гласова или текст система представяне като Rhinospike и Lang8, и да получите местните жители, който ви дава това, което работи обратно.
Наистина се надявам, тези съвети ще ви помогне и, че много от вас може да получи по-активни в използването на целеви езици. My говори още от първия ден подход е това, което работи най-добре за мен, но дори и ако сте повече от интровертен страна, все още можете да използвате вашия език от ден 1 от прилагането на тези съвети.
Нека да знаят вашите мисли за това в коментарите по-долу, и да споделите вашите собствени съвети за преодоляване на срамежливост с останалата част от нас!

Related topics: