Hjælp

NEW ARTICLE

5 CRAZY MÅDER at komme over generthed STRAKS, ingen drikke / DRUGS PÅKRÆVETDen engelske version af denne artikel blev skrevet af Benny Lewis, den berømte irske polyglot.

Min filosofi i sprogindlæring er, altid har været og altid vil være at tale fra dag ét.
Men for mange mennesker, det er skræmmende! Og fordi jeg har talt så meget om, hvor effektiv jeg har fundet ved hjælp af Skype og sprog udveksle hjemmesider, eller i-personers møder tidligt i et sprog projekt at chatte med modersmål højre væk, har jeg blevet bedt om en masse spørgsmål om, hvad de skal gøre, hvis du er for genert til at tale fra dag ét.
Så i dag jeg har tænkt mig at besvare disse spørgsmål.

Jeg plejede at være meget sky


Men før jeg gør, jeg ønsker at gøre noget meget klart: Jeg plejede at være ekstremt genert.
Det kan være svært at tro, fordi jeg synes så udadvendt nu-og jeg er! -men Jeg måtte overvinde en masse for at komme til det punkt, hvor jeg er nu, hvor jeg kan glæde gå op til en fremmed, og fortsætte med at foretage en røv ud af mig selv i deres sprog overvejer jeg lige begyndt at lære det. Denne frygtløshed er en færdighed, jeg har lavet, en læreproces, og bestemt ikke noget, der er iboende eller genetisk.
Men jeg havde en hård tid på det. Jeg drikker ikke, så jeg havde aldrig 'flydende modet' til at give mig nogen fordele.

Og indtil i mine 20'erne, var jeg ikke særlig god til at tale med piger-have deltaget i et alle-drenge high-school og en overvejende mandlig (ingeniør) universitetsuddannelse (heldigvis, jeg nu har min vidunderlige pige i hver havn og kan gøre både mandlige og kvindelige venner lige så let nu).
De første år jeg begyndte at gå ud, jeg var altid den fyr i hjørnet, som ville lege med sin telefon eller foregive at sende en sms, i stedet ses som akavet ikke er i stand til at tale med mennesker. For et stykke tid, alle sociale arrangementer gjorde for mig var at gøre mig til en bedre spiller af 'Snake' på den gamle Nokia-telefon.
Men det er bag mig nu. Og jeg ønsker at dele med dig alle nogle sjove historier om de vanvittige ting, jeg gjorde for at tvinge mig selv ud af min genert illusion og har andet valg end at blive god til at tale med fremmede. Disse historier er skøre, men sandt!

1. HOST COUCHSURFERS


Selv et par år i mine rejser, jeg var stadig lidt akavet omkring mennesker, som jeg ikke vidste meget godt endnu. Jeg vidste ikke, hvad de skal tale med dem om. Fangsten-22 her er, at du kan få mere komfortabel jo mere tid du bruger med mennesker, men hvordan får du dengang i første omgang, hvis du er for akavet at være omkring?
Det er, når jeg opdagede Couchsurfing, og indså, at jeg kunne invitere interessante mennesker til min by og hænge ud med dem i flere dage ad gangen. Jeg følte nyttigt, fordi jeg vidste byen bedre, end de gjorde, og jeg vil forske historie til at give dem en vandretur. Taler om mit hjem var let, forudsat øjeblikkelige samtale idéer, og hjalp os med at komme ind i andre emner.
Samt dette, hvis nogen forbliver i dit hjem (selv på sofaen, deraf navnet på hjemmesiden), har du morgenmad sammen og hænge ud mere end du normalt ville gøre med mennesker. De er en komplet fremmed i starten, men du får komfortable og kan lære at åbne dig op lidt bedre til folk, du ikke kender særdeles godt. Bedst af alt, stedet har en review-system, så du ved, du kan stole på dem, før du selv invitere dem til at hænge ud.

2. BLIV en amatør fotograf


Jeg har aldrig kunne lide tanken om at drikke for at blive mere sociale. Placebo-effekt kan ofte bidrage til folk bliver mere 'bedugget', og selv om det ikke gjorde det, jeg tror, ​​det er meget begrænsende, at du kun kan være mere udadvendt på fredag ​​og lørdag aften. Hvad hvis en mulighed for at være social pludselig springer op på 3:00 på tirsdag?
Så idealistisk som jeg kan være her selv, det faktum, at sagen er, at folk drikker ved sociale arrangementer føler sig utilpas på tidspunkter, hvis du ikke har noget i dine hænder. Så i stedet for at give efter for gruppepres, har jeg fundet, at have noget i dine hænder rent faktisk kan lette spændingen, og give dig en interessant konversation starteren.
Så hvad jeg gjorde i universitetet var spare op til en af ​​de tidligste digitale kameraer. Displayet var en lille LCD-skærm, men stor nok til at se foto netop taget. Jeg gjorde mig den officielle 'campus fotograf' og gik rundt med det kamera, og ingen egentlige fotografering færdigheder-og forbløffende at have en fuld hånd betød, at ingen ville skubbe drikkevarer på mig mere.
En anden stor ting er, at kameraet selv hjalp mig få venner. Jeg ville simpelthen gå op til folk og sige 'Hej, kan jeg få et billede af dig til universitetets hjemmeside?', Og de ville sige ja hver gang. Alt, hvad jeg havde, var en grundlæggende statisk side, der skete skal være vært på universitetet, og jeg vil bogføre billeder jeg havde taget til siden for alle at finde senere. Det virkede stor, og snart efter dette fik jeg mere populær som 'fotografen', da ingen andre på det tidspunkt var at sætte fotos online!
Dette tip er sværere nu (alle og deres hund kan uploade billeder online på et øjeblik), men der er mange andre ting, du kan gøre for at hjælpe med at gøre folks partier køre bedre. Da jeg var på Burning Man, jeg uddelte gratis ørepropper (en balje med 200 af dem koste mig) da det var en støjende begivenhed og sovende var hårdt. Ved koncerter, har jeg aktiveret en app på min telefon, der gør telefonen ligne et stearinlys, og hold det i min hånd i stedet. Gjorde mig så mange venner!
En anden sjov man var, da jeg var i Valencia (den første gang, da jeg var 21), lykkedes det mig at finde en tandem cykel til en rigtig god pris. Jeg fik venner (næsten altid mandlige) ved at tilbyde et lift hjem til alle, der havde brug for det, da jeg havde plads til at bære dem.
Endelig har jeg fundet, at bærer rundt tilfældige forvirrende poster som en samtale starteren kan gøre underværker for at tilskynde andre mennesker til at tale til dig og noget af brodden du altid at skulle indlede samtaler.
Jeg finder folks 'gruppepres' at drikke er ikke så meget, at de har brug for dig til at drikke, men de kan ikke se dig at gøre noget eller have det sjovt, og ønsker at ændre det. Simpelthen ikke ligne du akavet mangler 'noget' ændrer alt på disse begivenheder, og hvis du kan bringe noget, der kan gøre begivenheden mere sjov, desto bedre!

3. CLINK Først spørger SENERE


Jeg tror det største problem, jeg havde, da jeg var genert var dog tænker mig ud af perfekt gode muligheder for at møde folk.
Nogen interessant ville være lige der, ved siden af ​​eller foran mig, og jeg vil begynde at tænke over, hvad jeg skal sige til dem, eller måske sætning ud af en god åbning samtale tråd, der kunne vare mindst 10 minutter, eller spekulerer på, om jeg måske 'm for kedeligt at tale med dem, eller hvad hvis de er i dårligt humør i aften og ikke ønsker at tale med mig ....

Og før jeg vidste af det, jeg havde tænkt så længe muligheden var kommet og gået.
Nu, hvor jeg interagerer med så mange mennesker på sociale arrangementer, kan jeg fortælle dig på en lille hemmelighed: de fleste mennesker ikke har meget kloge samtaler og intet behov for at være over-analyseret. Faktisk har jeg faktisk rodet op og sagde noget virkelig mærkeligt i min intro, men lo det og fået ind i en normal samtale.
Det er derfor, nu har jeg en strategi for blot at gå op til en person og sige 'Hej! Jeg er Benny fra Irland, hvad er dit navn? 'Og se hvad der sker. Det vigtigste ting, som jeg tænker over, før jeg rette henvendelse til nogen ny ... er ingenting.
Jeg kan lide at kalde dette min 'glas clink trick' til tider, fordi jeg introducerede det til en ven i Tyskland, som ønskede at øve engelsk, og blot greb hendes hånd og tvang hende til at klirrer briller med nogle amerikanere, og jeg derefter løb væk. Hendes tid til at tænke på noget 'smart' at sige var blevet taget væk, og hun bare havde at sige 'Hej', og gå derfra. To timer senere fortalte hun mig, at hun havde været praktiserende engelsk hele natten!

4. EMBRACE din indre Klingon


Mens faktisk taler Klingon (ja, det gør jeg) kan svare til nuking dine chancer for at få venner, hvis det er, hvordan du starter en samtale, har jeg fundet, at finde ekstremt specifikke fælles interessegrupper og deltage dem har gjort at gøre venner MÅDE lettere.
Da jeg først begyndte at rejse, og var stadig usikker på, hvad at tale om med fremmede, fandt jeg grupper om bestemte emner, som jeg ved, at jeg kan tale om, at være en fantastisk måde at få mig til at åbne op! Da jeg var i lære sprog, deltog jeg mødes-ups med sprogstuderende (som den slags jeg vil organisere mig selv i år, hvor jeg vil opfordre folk til at blande sig blandt hinanden for at få nye venner og praktisere deres sprog).
Jeg har fundet, at der er arrangementer på meetup.com, på Couchsurfing os mødes-up sider, på Facebook, hvis du søger efter begivenheder i din by, hvor folk uformelt mødes for at tale om, hvad de brænder for. Hvis du er i skak, drageflyvning, hundeluftning, yoga, kodning hjemmesider, eller noget andet, kan du finde en gruppe, som du kan mødes med.
Og når jeg i staterne Jeg finder det så nysgerrig, hvordan specifikke konferencer kan få! Der er konferencer, ikke kun for bloggere, men specielt til rejser bloggere, vin bloggere eller finansiere bloggere. Jeg naturligvis deltog i Star Trek-konventionen, og endelig fundet mine online flersprogede konferencer.
Så tænk over, hvad du brænder for, og søg rundt for arrangementer, hvor folk med samme lidenskab kommer sammen. Du kan blive overrasket over, hvor din særlige interesse har så mange mennesker at finde hinanden takket være internettet, og kommer sammen hver uge eller en gang om året.
Taler om sprogindlæring, da jeg først begyndte at rejse, og derefter taler om min passion for at rejse på Couchsurfing mødes-ups, virkelig hjulpet mig med at komme over 'Hvad vi taler om?' Problem med at møde fremmede, fordi vi allerede havde et emne, jeg havde masser at sige om.
På Star Trek-konventionen (inden da, var jeg meget mere udadvendt) Jeg husker at møde en person, der var klart meget genert, og hvem jeg havde set alene hele weekenden, men da jeg sagde hej til ham, havde vi en livlig debat om berettigelsen af ​​den tidsmæssige prime direktivet, og jeg var så glad for at se ham skinne.

5. AIM til at mislykkes


En af de mest skræmmende ting for mig i min tidlige rejser, når jeg ville ankomme et nyt sted og kender absolut ingen, ville være at gå til en social begivenhed helt alene og har brug for at få venner.
Hvor godt disse indledende forsøg på at få venner er afgørende for at have en positiv oplevelse i de kommende måneder, og det er et stort pres. Til tider følte jeg ligesom, hvis jeg ikke gjorde det perfekt, så ville jeg ikke have nogen venner overhovedet i månedsvis.
Og så havde jeg en idé fra en af ​​mine venner til at prøve sociale skydiving og bare gå op til så mange mennesker som muligt, og indse, at jo mere jeg prøver, jo mere sandsynligt er jeg til at gøre en ven. Mens kvalitet overtrumfer kvantitet hver gang, du har brug for en lille mængde ved første at møde de rigtige mennesker.
Ellers kan din første forsøg være at gøre en ven med en person helt uegnet til at hænge ud med dig, og hvor dårligt det går, kan skræmme dig og punktere dit ego for resten af ​​natten.
Det er derfor min nye fremgangsmåde var at ikke få noget men positive interaktioner, men at gå ind i hver interaktion med den tankegang, at 'dette forsøg på at lave en ny ven kan gå ned og brænde, og det er OK'. Jeg vil gøre mit bedste, og acceptere fiasko at være ikke blot en mulighed, men et sandsynligt udfald det meste af tiden. Til formål at mislykkes.
Utroligt, viser det sig, fremmede ikke ønsker at bide dit hoved af, og du får glædeligt overrasket størstedelen af ​​tiden, og din selvtillid kommer på tværs som en charmerende karaktertræk og folk ønsker at lære dig at kende bedre. Når jeg går op for nye mennesker, jeg fingerede at være tillid så mange gange, at nu jeg slags er.
Gå op til flere mennesker, handle selvsikker og acceptere, at måske vil de ikke købe det, og undskylde sig. Trække det ud og prøve igen. Skyl og gentag, og du vil få nye venner ved udgangen af ​​natten.

Sprogindlæring TIPS TIL introverte


Men Benny ... Jeg kan godt lide at være genert! Jeg ønsker ikke at dele min cykel sæde med fremmede eller fortælle nogen om min passion for Star Trek! Hvad med mig??
Brug dine sprogkundskaber til at være social og få nye venner og forbindelser på tværs af kulturer fører til så mange berigende oplevelser, og jeg ville elske for jer alle til at gå derud, overvinde din frygt, og bliver livet for dine egne partier!
Men, ikke alle ønsker at 'overvinde' deres generthed. Så her er nogle muligheder for dig, mine indadvendte venner!
Hvis du ønsker at tale med en indfødt, men er for genert eller bange for at trykke på aftrækkeren:

Har en Skype-chat med kameraet slukket!
Der er ingen regel, der siger, at du er nødt til at tale fra dag ét ansigt til ansigt-du kan blot bede din udveksling partner til at gøre en stemme kun chat. Det betyder, at du kan dase på din seng, og ikke behøver at bekymre sig om den anden person er i stand til at se din nervøsitet eller tøven.
Og dette kommer med en ekstra fordel! Fordi du ikke kan stole på ansigtet eller andre kropssprog stikord til at hjælpe dig med at forstå det sprog, du praktiserer, kan du virkelig fokusere på selve sproget, den måde, det lyder, og det er intonationen, for bonus lytning praksis!
Har en Skype chat med en ordbog og Google Translate åben
Jeg rent faktisk gør det hele tiden mig selv i begyndelsen faser. Hvis du er nervøs for en improviseret samtale, en ting du kan gøre, er at fortælle din udveksling partner på forhånd, at du er nybegynder, og at du vil bruge en ordbog eller oversætter hele samtalen. Derefter lærer at sige 'Jeg forstår ikke. Kan du skrive det ud? 'I din målsprog (du kan have denne sætning oversat til dig på de italki message boards eller forelægger det at høre det talt af en indfødt i en dag eller så på Rhinospike).
Så har din Skype-opkald (kamera til eller fra-dit valg!). Gå sætning for sætning, og hver gang din lærer siger noget nyt-som kunne være hver sætning, men hvem bekymrer sig! Gør bare bede dem om at skrive det ud, og derefter sende deres skriftlige udtryk via Google oversætte. Dette er en fantastisk måde at lære så godt, fordi du vil lære nye ord og vendinger gennem afslappet samtale, og behøver ikke at have en plan for, hvad at tale om, eller nogen forudgående kendskab til ordforråd på forhånd.
Når du ønsker at reagere tilbage til et spørgsmål, processen forbliver den samme. Sæt din sætning i oversætter, og gentage det til din partner. De vil rette dig om eventuelle fejl i ordstilling eller udtale-og BAM! Du lærer ordforråd, udtale og grammatik alle i én, uden at have haft til at studere på forhånd.
Hvis taler med en indfødt på alle gør dig nervøs:

Bruge MMS!
Det er virkelig vigtigt at høre en indfødt taler under naturlige omstændigheder, og du kan gøre dette ved at se tv, film, eller lytte til podcasts i sproget-der er så mange muligheder med henblik herpå.
Skriv ned sætninger, du ønsker afklaret, og sende dem til opslagstavler
En af fordelene ved at tale med en indfødt er at du kan få øjeblikkelig afklaring på noget, du ikke forstår ved blot at spørge: 'Hvad betyder det?' Eller 'Kan du sige, at langsommere?' Dette er sværere, når du er bare at lytte, men ikke umuligt. Lad os sige, at du kommer på tværs af en sætning, mens du lytter til en podcast på dit mål sprog, du ikke forstår. Skriv det ned, og spørge nogen på et sprog, samfund, ligesom Flydende i 3 måneder fora eller opslagstavler på italki. De vil fortælle dig, hvad det betyder lykkeligt.
Få udtale / skrive afklaring
En anden stor fordel ved at tale med en indfødt, er, at du begynder at internalisere deres tale mønstre og vil få bedre over tid med at gentage deres accent. Men du kan også gøre dette med en lag-ved hjælp af en stemme eller tekst indsendelse system som Rhinospike og Lang8, og få indfødte giver dig, hvad der virker tilbage.
Jeg håber virkelig, disse tips hjælpe og at mange af jer kan få mere aktive i at bruge dine målsprog. Min tale fra dag ét tilgang er, hvad der virker bedst for mig, men selv hvis du er mere på den indadvendte side, kan du stadig bruge dit sprog fra dag 1 ved at gennemføre disse tips.
Lad mig vide dine tanker om disse i kommentarerne nedenfor, og dele dine egne tips til at overvinde generthed med resten af ​​os!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All