Ajutor

NEW ARTICLE

Cum vă poate ajuta neurofiziologia să înveți o limbă?

Pentru a începe, cunoașterea limbii umane ar putea fi aproape o caracteristică suficientă pentru a ne califica pe Homo Sapiens .
Într-adevăr, stăpânirea corectă a limbii noastre nu se va baza doar pe timpul nostru de învățare, ci se datorează, în mare parte, genezei noastre .

De exemplu, mai multe probleme de învățare a limbajului (apraxia, afazia ...) ar putea fi legate de o mutație a unuia sau mai multor genuri ( FOXp2 , microdeletion 22q11 , adăugarea sau ștergerea unui cromozom X, Y ...).

Pe scurt, patrimoniul genetic are un rol care nu poate fi neglijat în învățarea limbilor străine .
În plus, modul nostru de a vorbi traduce mediul nostru .

Adaptarea circuitului sinaptic și a celulelor noastre neuronale la mediul înconjurător (inițial pentru a rămâne în viață) traduce informațiile pe care le învățăm zi de zi.
Acest circuit ne va permite, la rândul nostru, să transmitem cultura noastră și informațiile necesare pentru a ține în viață pe descendenții noștri.

Exemplul clasic al copilului care învață o limbă, trăind cu vorbitor nativ, fără să studieze, demonstrează în mod clar cât de important este mediul în procesul de învățare a limbilor străine.
În același timp, nu poate fi ignorat faptul că fie genetica, fie mediul înconjurător au o legătură legată de a învăța o limbă.
Într-adevăr, fără o modificare a legăturii noastre neuronale și modularea expresiei genului nostru ca răspuns la mediul nostru, înțelegerea mediului și a procesului de învățare a limbilor este redusă drastic, poate chiar imposibil.

Related topics: