Hjælp

NEW ARTICLE

Hvad er hemmeligheden bag at huske ord?Artikel fra LUCA LAMPARIELLO (engelsk udgave)

Ord er uden tvivl de grundlæggende elementer, de 'mursten' af et sprog. At lære nye ord udgør en alvorlig udfordring for mange sprogstuderende. Erhvervelse af masser af ord hurtigt er en drøm for hvert sprog lærende. For nogle er det en reel besættelse. Ofte er disse bestræbelser mødt med skuffelse og frustration.

Det er ingen overraskelse, da, at en af ​​de hyppigste spørgsmål her, og jeg får her på YouTube vedrører, hvad jeg definerer som 'jagten på ordene'.
Hvorfor er det så svært at huske nye ord?

Lagring nye vilkår synes en vanskelig opgave for mange grunde. Generelt hjernen har tendens til at vælge de oplysninger, den modtager, kassere, hvad den anser unødvendigt. Forestil huske hver eneste detalje, der kommer ind i hjerne: du ville huske tusindvis af ord uden besvær, men ville også være at betale en frygtelig pris: din hjerne vil være konstant kæmper mod en permanent, uønsket og irriterende indblanding af ubrugelige oplysninger. Heldigvis vores hjerne fungerer på sin egen rytme og det 'selv-regulerer', når det kommer til at organisere information.

Så glemmer oplysninger er faktisk en god ting. Målet er at hjælpe hjernen til at huske den information, som vi mener er vigtig. Sprogstuderende ønsker at huske så mange ord som muligt, og de ofte ikke kan. De kommer til den konklusion, at de simpelthen ikke har en god hukommelse, og dermed sprogindlæring er ikke for dem. Dette er en anden myte, der skal afværges.

Uanset sine begrænsninger, hjernen besidder en ekstraordinær evne til at lære og opbevare oplysninger. Hemmeligheden er, hvordan man virkelig bruge det.

En berømt graf eksisterer kaldes 'glemmer kurve':

Hvis vi lærer et nyt ord eller udtryk på dag X, vil denne information falme i vores hukommelse inden for blot et par dage. Må ikke blive overrasket, så hvis du ikke kan huske et givet ord efter at have lært det blot et par dage tidligere.
Hvordan kan vi forbedre vores evne til at fastholde nye ord?

Processen med at erhverve nye oplysninger kan generelt inddeles i 3 kategorier: afkodning, lagring og genfinding. Når hjernen modtager nye oplysninger, det afkoder den og derefter gemmer det. Den lagrede oplysninger kan derefter hentes i fremtiden. Hvis vi ikke kan huske noget (den såkaldte 'viden-hul'), noget gik galt under en af ​​disse faser.

Der findes flere typer af hukommelse: kort- og langtidshukommelse, sensorisk hukommelse osv Sidstnævnte modtager information gennem stimulering af sanserne, såsom syn, berøring, lugt. Den kortsigtede hukommelse, også kaldet arbejdshukommelse, bevarer små mængder af information i korte perioder. Vi bruger det, når vi gør mentale beregninger, huske en adgangskode, en kode eller et telefonnummer. Hvis vi ønsker at lagre et ord, vi er nødt til at sætte det ind i vores langsigtede hukommelse. Hvordan kan vi gøre det effektivt?

Hukommelse er som en muskel, den svinder hvis det ikke virker. Hver kapacitet / fakultet, der er forsømt tendens til at svække og til sidst forsvinde. Så det skal være konstant stimuleres. Den bedste måde at gøre det er at gentage kontinuerligt. Hvis du vil have din hukommelse til at fungere godt, gøre det arbejde en lille smule hver dag. Gentagelsen af ​​en operation har en kumulativ effekt, hvis vigtigste mål er at tvinge oplysninger ind i vores hjerne, uden at vi gør en bevidst indsats.

NØGLEFAKTORER
Her er nogle vigtige faktorer for at forbedre din generelle evne til at huske nye termer og udtryk

Renter
For at forbedre din evne til at genkende og huske nye ord og udtryk, du har brug for at være interesseret i, og brænder for det du gør. Dyrke en interesse i et bestemt område og konstant minde dig selv, hvorfor du gør det giver en utrolig boost i din læreproces. Når du begynder at lære et sprog; forestille sig de enorme muligheder, der taler det ville medføre i form af arbejde, venskaber, følelser. Følelser forbedre hukommelsen. Det er op til dig at gøre dette ske.

Attention
Koncentration og opmærksomhed er nøglefaktorer i læringsprocessen. I Internet æra, er koncentrationen mindskes på grund af multitasking. Så vil jeg foreslå du fjerne musik radio og alle andre potentielle distraktioner og fokusere på opgaven ved hånden. Koncentration hjælper øge din ydeevne enormt.

Forståelsen
Vi lærer kun, hvad vi kan forstå. Når du forstår en sætning eller et koncept, man også forstår sine enkeltdele og forbindelserne mellem dem. En ingeniør, der finder ud af, hvordan et elektronisk kredsløb virker, er mere tilbøjelige til at forstå dens enkeltkomponenter. Det samme gælder for et sprog lærende: hvis han forstod en given sætning, vil han huske ordene bedre.
Association
Vores hjerne er et stort netværk af neuroner: hver enkelt neuron er forbundet med titusinder af andre neuroner Så hvis vi ønsker at få det bedste ud af læreprocesser, vi skal tilpasse dem til den måde, vores hjerne er struktureret. En af de mest effektive værktøjer til at gøre dette er forening, dvs. forbinder ny information med gamle oplysninger, som er lagret i vores langtidshukommelse. Dette kan gøres på mange måder.

Visualisering
En af disse måder er gennem billeder. Vores hjerne bearbejder også oplysninger via farver, former osv Hvis du linker et givet ord med et billede, vil dette ord være mere tilbøjelige til at blive forbundet med andre oplysninger, der allerede er lagret i vores hukommelse. Som et resultat, vil vi huske det bedre. For eksempel at huske navnet på en person, kan du sætte den i relation til en bestemt funktion i sit udseende. Jo mere foreningen er absurd, jo lettere vil du huske, at personens navn.

Konsolidering
Tag dig tid til at behandle og opbevare oplysninger. En af de bedste og enkleste måder at gøre dette på er simpelthen at gennemgå, hvad du har lært med jævne mellemrum. Gentagelse noget gør din hjerne klar over, at det måske har brug for disse oplysninger, og det hjælper dig med at fastsætte, at oplysninger i en langt mere effektiv måde.
Kontekst
Kontekst er konge i sprogindlæring. Det er vigtigt altid at lære ord i deres sammenhæng, som hjælper din hjerne til at danne billeder, knytte ord til andre ord. Jo mere interessant en tekst er, jo mere vil vi være motiveret til at forstå det og dermed huske det.

Flere kontekster
Læsning gør os forbinde prikker. Når vi læser en masse, vi enormt hæve muligheden for at finde det samme ord i forskellige sammenhænge, ​​hvilket enormt styrker vores evne til at holde den. Igen associerede spiller en vigtig rolle.

Dynamisk
At lære et sprog er en færdighed, vi erhverver. En dynamisk læreproces er at foretrække frem for en statisk 'undersøgelse' af sproget, hvor dele analyseres isoleret og uden en kontekst i stedet for at blive absorberet inden interessant indhold.
Teknikker

Jeg har udviklet 2 specifikke teknikker, der overholder de faktorer / principper, som jeg nævnte ovenfor.

Jeg bruger den første, når jeg er på trin 1 og 2 (bevidst læring) og den anden omhandler udvide ordforråd på trin 3 (øvede, tolke). Jeg vil uddybe dette emne i min bog ...

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2  5 All