Bantuan

NEW ARTICLE

Bagaimana untuk berseronok sambil belajar bahasa Inggeris?

Bahasa Inggeris adalah perlu dalam pelbagai kerjaya dan adalah benar-benar satu kemahiran untuk membangunkan dengan mantap. Walau bagaimanapun, ia tidak selalunya mudah untuk mendapatkan yang lebih baik dan semua orang tidak boleh melakukan perjalanan dalam negara berbahasa Inggeris atau mampu pelajaran swasta.
Jika ia boleh bebas dan menyeronokkan, itulah yang lebih baik!
Berikut adalah beberapa cara percuma dan menyeronokkan untuk meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris anda (hampir) tanpa usaha:

- Bertemu orang asing dan menghadiri acara pertukaran bahasa


Ia tidak perlu untuk tinggal di luar negara untuk mengamalkan bahasa dengan seseorang yang Bahasa Inggeris adalah bahasa asli atau pengangkatan.
Terdiri daripada pelbagai bahasa Kelab memenuhi syarat keperluan untuk Perancis berbahasa Inggeris ... dan begitu juga sebaliknya! Persatuan itu wujud di pelbagai bandar raya di Perancis dan di seluruh dunia !
Terdiri daripada pelbagai bahasa Club menawarkan mesyuarat pertukaran bahasa dalam bahasa Inggeris dan dalam semua bahasa. Belajar bahasa dan berjumpa dengan orang baru pada masa yang sama!
Setelah membuat profil anda di laman web ini, anda akan dapat untuk mencari rakan-rakan baru dan pertukaran dalam talian melalui e-mel atau skype, tanya soalan , menyiarkan suatu catatan dalam bahasa Inggeris dan mempunyai ia diperbetulkan.

- Warga asing di tempat anda


Anda boleh menjemput penutur asli Bahasa Inggeris di rumah terima kasih kepada Polygot Club! Bukan sahaja anda akan berjumpa dengan orang baru, melatih bahasa Inggeris tetapi anda akan dapat dianjurkan secara percuma semasa lawatan anda yang akan datang! Untuk melakukan ini, nyatakan pada profil anda yang anda mahu untuk menjadi tuan rumah (kotak semak 'Tuan rumah seseorang di rumah').

- Filem Watch dalam Bahasa Inggeris


Terdapat 3 peringkat, bergantung kepada tahap anda (dan kesukaran anda persefahaman):
1. Watch siri ini dalam bahasa Inggeris dengan sarikata dalam bahasa ibunda anda
2. Lihat mereka dengan sari kata dalam bahasa Inggeris
3. Kemudian mula menonton dalam bahasa Inggeris sahaja!
Beberapa siri amat mudah difahami mungkin kerana pelakon mentafsir aksara borjuasi yang menyatakan dengan jelas dengan baik, 'Desperate Housewives' adalah dengan itu terutama disyorkan untuk memulakan. Sebaliknya, The Wire, menggunakan slang dari Baltimore, adalah amat sukar. Tip lain: tidak teragak-agak untuk menonton satu siri dalam bahasa Inggeris yang anda sudah tahu, anda akan kurang kecewa tidak memahami beberapa butiran, dan ia akan menjadi lebih mudah bagi anda untuk membuat hubungan di antara Bahasa Inggeris dan kosa kata bahasa ibunda anda.

- Belajar terima kasih kepada perkara yang anda suka


Untuk membuat pembelajaran anda lebih mudah, hanya memilih topik-topik yang anda minati. Adakah anda suka Photo? Bola sepak? Seni? Pakaian? Tidak kira hobi anda, minat anda menterjemah ke dalam bahasa Inggeris dan memulakan penyelidikan anda: lawati laman web Bahasa Inggeris-Bahasa setia kepadanya. Anda bukan sahaja akan mempelajari perbendaharaan kata baru, tetapi juga mencari maklumat mengenai minat anda, pengarang, subjek anda tidak tahu lagi. Anda akan membangunkan dan budaya dwibahasa anda!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1 All