Hoće učenje jezika biti potrebno u budućnosti?  • Bad translation?
    Please HELP us CORRECT (click the button at the end of each paragraph) & Become VIP!
'Pilot' aplikacija omogućuje da prevesti razgovore u realnom vremenu na nekoliko jezika. Da li je ova vrsta tehnologije najavljuje kraj učenja jezika?

Revolucionarni program za prevođenje u realnom vremenu


Nedavno smo razgovarali o aplikaciji koja se prevodi u realnom vremenu putem slušalica.
Ove slušalice spojen na mobilnu aplikaciju prevesti 4 jezika u stvarnom vremenu. Ovaj uređaj dostupna od 2017. godine mogao dopustiti da komuniciraju sa strancem bez učenja njegov jezik.
Sjećate li se filma 'Lost in Translation' . Jeste li se ikada osjećali izgubljeno u potpuno stranom okolišu, bez sposobnosti komuniciranja?
Da bi se to izbjeglo na vaš sljedeći izlet na zemlji ne zna jezik, ili u vašem gradu, sa turista u nevolji, New York start-up Waverly Labs tvrdi da ima rješenje zahvaljujući para slušalica pod nazivom 'Pilot' .

Ako se dokaže da je jednako učinkovit kao tvrtka tvrdi, ovaj sustav će, kao prvo prevesti engleski, španjolski, talijanski i francuski. U stvarnom vremenu.
Start-up osigurava da u roku od dvije godine, idiomi, kao što su Hindi, arapski, i druge afričke, slavenske i azijskih jezika biti će također na raspolaganju. Osnivači Pilot tako tvrde da su u stanju stvoriti 'svijet bez jezičnih barijera'.

Za korištenje ove nove generacije prevoditelja, to bi bilo dovoljno staviti jedne slušalice u uho, a drugi u jednom od vašeg sugovornika.
Bitan element za spajanje dvije slušalice je smartphone, na kojoj će aplikacija preuzeti različite dostupnih jezika. algoritmi za prepoznavanje govora su trebali učiniti ostalo. Cijeli, čak i izvan mreže, kako ne bi uzrokovati dodatne troškove internetske veze kada je korisnik u inozemstvu.
Tvorci Pilot već najavljuju drugu generaciju svojih proizvoda, koji će biti u stanju prevesti riječi sugovornika bez slušalice.

Vizija koja već podiže, među nekim stručnjacima, pitanje korisnosti učenja stranih jezika u budućnosti ...

To je ono što ćemo raspraviti sada!

Hoće li uskoro biti beskorisno naučiti strani jezik?


Osim primjeru 'Pilot' uređaja koji još uvijek mora dokazati svoju učinkovitost, danas, možemo već poslali višejezične poruke na Facebooku, možemo razgovarati na kineskom na Skype, pa čak i pročitati znanstveni članak u engleskim zahvaljujući Googleu! Sve je to već stvarno, a ne znanstvena fantastika.

Očito, znajući sve napredak tek dolazi, a naročito kroz umjetne inteligencije, neki već pitaju da li postoji i dalje će biti potrebno kako bi naučili strani jezik. Nadalje, da li ćemo i dalje potreban tumač ili prevoditelj?
Ako slušamo predstavnicima prevoditelja, ovaj put još nije spreman doći. Za njih, umjetna inteligencija ili ne, prijevod ne može se svesti na jednadžbu računala, jer je više umjetnost nego znanost! To je argument koji drži svoju zemlju ... za sada. Ovaj argument bez sumnje će biti demontirana baš kao što smo rekli da računalo nikad neće pobijediti stručnjak u šahu, ili još bolje u igri pokretu, dvije oklade koje nisu stoje dugo protiv novih inteligentnih robota.
Bez ulaženja u budućnost, treba napomenuti da je prevođenje algoritmi već proizvesti odlične rezultate za europske regulatorne tekstove, na primjer. Ne samo da ovaj tip teksta - dovoljno kodificirani u svojoj strukturi - pada na čudesan način za prevođenje od strane računala, ali to je neusporedivo brže. Istina je da je za tekstove općenitije naravi, kao što su romani, na primjer, automatski prijevodi su još uvijek prilično razočaravajući.
Za ostale promatrače, umjesto brige, svi mi bi trebali radovati što nas algoritmi mogu pomoći u interakciji s ljudima iz različitih kultura.
I onda oni koji žele da se nasele u inozemstvu neće imati izbora nego da naučiti lokalni jezik. Ako američki želi riješiti na Côte d'Azur za svoje starosti, on će morati naučiti francuski.
Za sve ostalo, automatsko prevođenje Posebno će biti prilika, kao što će objaviti nove energije, uključujući i zapošljavanje osoblja.

A ti, ti misliš da je to više neće biti potrebno učenje jezika u budućnosti? Molimo ostavite komentar ispod.

Related topics:

Comments
  • 0 Komentari