Bantuan

NEW ARTICLE

Mengapa membaca dalam bahasa Inggeris adalah penting untuk meningkatkan?Tajuk mengatakan 'membaca dalam bahasa Inggeris' tetapi kaedah ini boleh, sudah tentu, digunakan untuk semua bahasa-bahasa lain. Salah satu cara yang paling berkesan untuk meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris beliau adalah semata-mata untuk membaca dalam bahasa Inggeris.
Pernahkah anda perasan bahawa terdapat perbezaan di antara perkataan yang kita tahu dan perkataan yang kita gunakan dalam perbualan? Kita boleh mengenali banyak perkataan membaca buku tanpa semestinya cuba menggunakannya dalam perbualan.
Malah, terdapat dua tahap pengetahuan. Dari satu segi, terdapat perkataan dikenali secara pasif (anda boleh diiktiraf, tetapi tidak menggunakannya), dan di sisi lain terdapat perkataan yang digunakan secara aktif. Caranya adalah dengan belajar mengenali banyak perkataan yang mungkin dan mempunyai keyakinan yang cukup untuk menggunakan mereka dalam perbualan.
Salah satu cara terbaik untuk meningkatkan perbendaharaan kata pasif adalah melalui membaca dalam bahasa Inggeris. Bilangan perkataan pasif belajar membina asas yang kukuh untuk pembelajaran aktif di masa hadapan.
Berikut adalah mengapa memperbaiki bahasa Inggerisnya boleh dilakukan melalui pembacaan. Mula-mula, belajar perbendaharaan kata baru perlu dilakukan melalui pengiktirafan. Setelah anda biasa dengan kata-kata, seseorang boleh mula melihat bagaimana ia boleh digunakan dalam perbualan.
Ketahui perkataan dalam konteks yang sebenar bermakna bahawa seseorang itu mungkin dapat menggunakan perkataan tersebut di dalam keadaan yang betul. Ini jauh lebih baik daripada belajar dari senarai kosa kata.
Bagaimana untuk meningkatkan penguasaan Bahasa Inggeris anda dengan membaca?
1. Baca kandungan mengikut tahap anda. Ini bermakna apa yang anda baca adalah tidak 100% dikenali, seseorang boleh mencari perkataan yang tidak dikenali, tetapi tidak cukup untuk memecahkan keseronokan membaca.
2. Baca kandungan yang menarik. Kemudian kita lebih bermotivasi untuk berusaha untuk membaca dalam bahasa Inggeris.
3. Baca kerap dan bukannya memaksa diri anda untuk membaca 2 jam seminggu sekali: 10 minit sehari, sebelum tidur, pada waktu pagi atau semasa berehat di siang hari.
4. Meneka perkataan tidak diketahui dengan konteks global dan bukannya melihat mereka di dalam kamus.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All