Hjälp

NEW ARTICLE

GÖR DRICKA HJÄLP du talar ett främmande språk?Den engelska versionen av den här artikeln är skriven av Benny Lewis, den berömda irländska polyglot.

Så här är jag, en pojke från Irland (ett land känt för sin drink och dess drinkers) i Tjeckien (dito).

Nattlivet i Prag är bra, men naturligtvis en hel del part-besökare dra nytta av den billiga öl! Från arméer 3-dagars turister till den lokala 20-somethings, och naturligtvis till expats. Jag har haft turen att kunna börja umgås med några tjecker, även om det har förekommit en del expats i gruppen också. Ingen av dem var engelsktalande, eftersom jag tenderar att undvika dem (dessa var faktiskt portugisiska, franska etc. högtalare).
Jag såg något intressant i hur andra expats behandlas försök att tala det språk som jag skulle vilja dela och höra dina tankar om! De drack att ha förtroende för att kunna tala i Tjeckien, eftersom många andra språkstuderande som jag mött gör också. Men innan jag går in att jag har en hemlighet att bekänna !! Jag kanske inte ens borde skriva en artikel som denna alls eftersom ...

Jag dricker inte !!


Ingenting - zilch. Ingen öl, ingen whisky, ingen vodka, ingen Rom, ingen Irish coffee. Jag smakade öl en gång av nyfikenhet och fann det upprörande. Jag skulle dricka vin eller champagne, men bara när den sociala situationen kräver det, och aldrig mer än ett enda glas. Inget belopp av grupptryck (och jag har fått massor !!) har någonsin övertygade mig att börja dricka, och jag tror ärligt talat att det främsta skälet att många människor börjar dricka är helt enkelt på grund av kulturella normer och grupptryck; De kan inte föreställa mig gå ut till en pub eller nattklubb och inte dricka eftersom alla andra dricker! Det skulle bara vara 'konstig'.
Hellre än att tråka ut er med att jag tror att det är inte hälsosamt (inklusive den berömda glas vin), varför helt enkelt inte dricka trots att gå ut en hel del har räddat mig massor av pengar och därmed hjälpte mig resa i världen och ha kul som jag kan minnas nästa dag, och hur mycket jag inte älskar att vakna upp med en baksmälla (jag antar att det är irriterande, jag skulle inte vet), och de många många andra skäl, tänkte jag ge er min unikt perspektiv på den gemensamma övertygelsen att dricka hjälper du talar ett främmande språk.

Illusionen att öl SKAPAR


När folk frågar mig varför jag inte dricker, istället för att gå på en stig av en mycket tråkig konversation jag vill inte ha (igen) i en nattklubb när jag hellre att dansa, jag påminna dem om Asterix komiska remsa; Asterix dricker en trolldryck som ger honom övermänsklig styrka och han dricker det just när han behöver för att kämpa mot romarna eller allmänt rädda dagen. Men Asterix hjälpreda Obelix föll i kittel full med trolldryck som en pojke, och så han är faktiskt alltid stark och aldrig behöver dricka drycken.
Detta kan bara vara en serietidning, men metaforen fungerar för mig; Jag är Obelix! (Jo, lite slimer!) Jag går ut mycket, men jag har aldrig behövt dricka för att kunna njuta av mig själv. Jag är alltid den första personen att sjunga på karaokes och den första personen på dansgolvet, och jag älskar att prata med så många människor som möjligt när jag är ute. Baserat på detta, och alla de många negativa möjligheter från att dricka, kommer du att ha svårt att övertyga mig att prova det, Jag kan bara inte förstå varför jag skulle behöva det.
Och detta är sant för många människor; Det finns gott om mycket sociala människor som kan mycket lätt bli mer avslappnad och sällskaplig om de bara försökte i stället för att vänta på öl tillåtelse att göra det. Ledsen för den stora rant, men det är allt som ledde fram till den avgörande punkten människor som tror att de talar ett främmande språk bättre när de är berusade.
Jag tror ärligt talat det är inget mer än en illusion. Känn dig fri att rätta mig om jag har fel, eftersom jag är (uppenbarligen) rent spekulera, men ur mitt perspektiv att dricka sig full 'hjälper' människor talar ett språk av följande skäl och andra liknande dem:
De egentligen inte talar det bättre, men tror att de gör.
De förlorar sina hämningar och känner sig tryggare och mindre orolig om att göra misstag.
De sluta tänka så mycket och bara tala, utan att tveka att söka efter 'rätt' ord
De är oftast blyg, men plötsligt blir utåtriktade tack vare alkoholen
Allt detta kan göras utan att dricka
Även om jag är helt fel, och öl gör faktiskt hjälpa dig att tala ett främmande språk, har det fortfarande det stora problemet det bara är effektiv när du faktiskt dricker. Du skulle då behöva dricka mycket och varje dag för att kunna fortsätta konversera; i så fall har mycket större problem i ditt liv än att bara lära sig ett språk !!
Varför bör du vänta för den lilla mängd timmar i veckan att du är i en pub eller knackar tillbaka några öl någonstans? Varför inte ha alla dessa förmågor hela veckan lång? :) Var Obelix !! Var och en av punkterna ovan och alla andra kan lätt uppnås när nykter.

FÖRTROENDEVarför behöver ni alkohol för att uppnå detta?

När det gäller språk förtroende, lära sig att ignorera föga negativ kritik och komma ihåg komplimanger gör att du känner att din nivå är ganska hög. Jag är säker på att många människor skulle kunna tala om för mig att min tjeckiska är närvarande hemskt, men jag skapar situationer där resultat endast kan vara positiva exempel acutally tona ner min nivå. Jag har funnit att börja med att be om ursäkt för hur dåligt min tjeckiska är eftersom jag har bara fått lära det i 6 veckor (och be om ursäkt i ganska bra tjeckiska) nästan alltid fungerar som en metod för fiske efter komplimanger med någon talar om för mig att det är bra hur mycket jag har lärt mig under en kort tid och hur de är förvånade över hur bra jag kommunicerar.
Kasta i vissa slangord bidrar också som en paus för dem som används för att lyssna till den formella språk från utlänningar, och det blir nästan alltid ett gott skratt eller någon form av en klapp på ryggen. Få komplimanger som detta är en stor extern booster, och du bör skapa situationer där människor kommer att vara positivt förstärka dina framsteg.
Jag ska erkänna att utan denna uppmuntran, skulle jag finner det mycket svårt att gå vidare på ett språk. Annars, för allmänhetens förtroende gå läsa självhjälpsböcker eller prata med dina vänner om det! Om det är ett psykologiskt problem, då den har en psykologisk lösning.

FEL


Om du gör misstag, vem bryr sig? !! De andra expats Jag var med definitivt veta mer tjeckiska än jag gör (jag frågade dem hur man säga vissa ord, eller hur ett särskilt fall declension var för vissa ord och de visste), och ännu för den tidiga delen av natten de skulle antingen talar engelska till tjeckerna (även om engelska inte är deras modersmål), eller helt enkelt inte tala alls.
De väntade tills de hade druckit nog så att de skulle vara 'redo' att tala. Å andra sidan, jag talade non stop med en otrolig mängd misstag (Jag tvivlar jag sade en enda mening korrekt hela natten), men jag kommunicerade. Jag fick berätta om mig själv och lära sig om dem, höra några skämt, göra upp planer för natten etc.

Låt mig upprepa det ordet: kommunicera.
Detta är vad språk handlar om, inte en lista över grammatiska regler. Om du väntar tills du inte gör några misstag du kommer förmodligen aldrig att tala, eftersom du måste träna för att reda ut dessa misstag. Medan jag pratade, de ibland korrigeras mina mer allvarliga misstag och jag lärde mig en hel del! När jag är redo, kommer jag be att de rätta mig mer, men just nu är jag fokuserar på att kommunicera så gott jag kan.

MIN PLACEBO av alternativen: apelsinjuice!


Det är definitivt sant att alkohol har en fysisk effekt som kan förändra din sinnesstämning, men i slutet av dagen är det fortfarande ett sinnestillstånd. Ibland alkohol kan även bara agera som en placebo om du är naturligtvis säker och utåtriktad.
Vad jag gör, är att välja en trevlig frisk placebo! När jag beställa min dryck som jag ser bartender i ögat och mycket allvarligt begära hans finaste pint OJ ... on the rocks! Jag kommer mycket lätt agera dumt, och prata om löjliga saker, kanske flirta lite eller få mig in i några problem och skyller allt på apelsinjuice. Om jag dansar verkligen illa då kan jag bara använda ursäkten att jag har haft alldeles för mycket OJ ikväll! Jag har även varit känt att hälla några OJ i snapsglas och slå tillbaka och flämta en stor Aaaah efteråt.
I själva verket har jag beslutat att lägga till ett alternativ till denna plats för mina läsare att behandla mig till en apelsinjuice! Så om du har haft någon av mina artiklar (inte nödvändigtvis här), eller om mina förslag har hjälpt dig med din språkinlärning framsteg, varför inte tacka mig genom att hjälpa mig få en annan av mina galna nätter ute på stan?
Är jag fel i vad jag tycker om att dricka och hur du kan uppnå samma resultat nykter? Jag har aldrig försökt få berusad trots allt, så vem är jag att göra sådana påståenden! Bevisa mig fel i kommentarerna, eller dela dina berusad språkinlärning historier! Kanske någon kan utbilda mig om vad jag 'egentligen' miste om :) Självklart, om du håller med mig, skulle jag också gärna höra att

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 4 All