Bantuan

NEW ARTICLE

Cara Cari Language PartnersSalah satu matlamat saya untuk tahun ini 2017 menjadi lebih fasih dengan kedua-dua Jerman dan Rusia, saya menjaga jadual harian untuk kedua-dua bahasa, saya menonton video, belajar perbendaharaan kata baru, mendengar radio dan yang pasti jika saya terus melakukan aktiviti dan lain-lain setiap hari saya akan mendapat lebih banyak pengetahuan bahasa fokus saya tetapi, saya akan menjadi lebih lancar?

Sangat kerap saya mencari orang yang telah belajar Bahasa Sepanyol untuk seketika, sebenarnya mereka dikaji ia di universiti untuk beberapa tahun dan boleh membaca dan memahaminya banyak tetapi apabila ia adalah masa untuk bercakap mereka hampir tidak berkata apa-apa. Saya mendapati diri saya dalam keadaan yang sama baru-baru ini apabila saya tinggal di sebuah hostal di Miami, terdapat beberapa Jerman dan walaupun saya boleh berkomunikasi dengan baik dengan mereka dalam bahasa Inggeris saya membuat keputusan untuk mengamalkan Jerman saya.
Saya dapat memahami hampir semua mereka yang berkata kepada saya tetapi apabila ia datang masa saya untuk mengatakan sesuatu yang saya terpaksa berjuang sedikit sambil membina ayat saya dengan betul, saya tidak mengatakan keseluruhan pengalaman amat positif, saya diamalkan Jerman saya, saya adalah dapat memahami tetapi yang lebih penting, saya mendapati di mana Jerman saya memerlukan beberapa tuning up.
Ini adalah cara yang sangat langsung untuk menilai di mana kemahiran bahasa saya adalah, saya menyedari kemudiannya bahawa senaman tertentu yang saya lakukan setiap hari tidak adalah seperti yang berkesan kerana mereka pada masa lalu, ia menjadi jelas bahawa saya terpaksa mencari satu bahasa dalam talian rakan kongsi,
Pilihan pertama saya adalah Polyglotclub.com , saya menghubungi beberapa orang dalam sembang dan sembang video itu juga, ia membantu banyak lagi jika anda mempunyai Whatsapp sejak lebih ramai orang mempunyai aplikasi ini daripada utusan atau Skype yang merupakan salah satu yang saya ada. Saya tidak dapat mencari mana-mana Jerman tetapi Russia sangat berminat untuk belajar bahasa Inggeris supaya membantu saya.
Satu lagi pilihan, laman web yang sama dengan Polyglotclub.com , ianya Italki , platform mereka adalah sangat serupa, satu-satunya perbezaan adalah bahawa anda boleh mencari tutor dalam talian dan sebahagian daripada mereka adalah sangat murah dan tawaran pakej, anda boleh menghubungi pengguna lain sebagai dengan baik dan membuat kawan-kawan
Pilihan ketiga adalah Couchsurfing.com , laman web ini tidak memberi tumpuan kepada pembelajaran bahasa, ia adalah lebih tapak untuk backpackers untuk mencari tuan rumah dan teman semasa dalam perjalanan di seluruh dunia tetapi ada kelab yang berbeza, sebahagian daripada mereka untuk pelajar bahasa, jadi setiap hari orang sedang mencari rakan kongsi pertukaran bahasa Portugis untuk Cina, Jepun untuk Jerman, Jerman untuk Itali serta kumpulan perbualan melalui Whatsapp atau utusan, laman web ini adalah percuma, di sini sekali lagi saya menghubungi beberapa Russia berminat untuk belajar bahasa Inggeris.
Pilihan keempat adalah aplikasi terkenal dipanggil HelloTalk , di sini orang membetulkan ayat masing-masing dan berbual juga, ia bukan satu aplikasi yang sangat baik untuk bercakap tetapi anda boleh menghubungi orang dan kemudian bercakap dengan mereka melalui medium yang lain seperti Whatsapp atau Messenger .
Terdapat banyak aplikasi yang serupa dengan Hellotalk seperti Let'sTalk, Innovative language, Hello, Talkall, HelloChat, Olla dan PopOn hanya untuk menamakan beberapa. Terdapat juga beberapa aplikasi disesuaikan untuk bahasa tertentu juga.
bahasa A adalah satu perkara yang hidup dan walaupun anda belajar anda sendiri akhirnya anda akan memerlukannya untuk berkomunikasi, pada satu ketika pembelajaran bahasa anda, anda akan berasa anda tidak bersedia untuk rakan kongsi bahasa tetapi berfikir tentang berjuta-juta orang-orang yang berhijrah dari negara ke negara mencari peluang yang lebih baik, tidak ada pilihan bagi mereka, mereka perlu belajar dengan cara yang sukar tetapi kita semua tahu bahawa rendaman adalah cara terbaik untuk belajar bahasa, ia tidak mudah tetapi ia berkesan.
Pasti terdapat lebih banyak tapak dan cara-cara untuk mencari rakan kongsi bahasa di seluruh dunia, berfikir tentang laman web temu janji sebagai contoh atau perjudian laman web juga, dunia menjadi lebih kecil dan melalui internet kita boleh mencari bahasa rakan-rakan dan orang-orang yang berminat untuk mempelajari bahasa ibunda kami , hanya ingat bahawa anda perlu menjadi proaktif, tidak menunggu orang untuk mencari engkau. Mencari rakan kongsi bahasa, jangan tunggu, masa kini.
Sila tinggalkan komen dan beritahu saya jika anda tahu laman web yang lain, jika anda sudah mendapat rakan bahasa beritahu saya bagaimana anda melakukannya, apa-apa tips? Mana-mana laman web lain? Apps? Terima kasih kerana membaca dan pembelajaran gembira.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1 All