Help

NEW ARTICLE

Как да намерите езикови партньориЕдна от целите ми за тази година 2017 е да ставам все по-добре владеещ, както с немския, така и с руския, поддържам дневен график за двата езика, гледам видеоклипове, научавам нов речник, слушам радио и със сигурност, ако продължавам да правя тези дейности и други всеки ден, ще получавам повече знания за езика, върху който съм се фокусиал, но ще го владея ли по-добре?


Много често откривам хора, които изучават испански за известно време, всъщност го изучават в университета в продължение на няколко години и могат да го четат и разберат много, но когато дойде време да говорят, те почти нищо не казват. Озовах се в същата ситуация неотдавна, когато бях в хостел в Маями, имаше няколко германци и дори когато можех да общувам много добре с тях на английски, реших да практикувам моя немски.
Успях да разбера почти всичко, което ми говореха, но когато дойде моето времето да кажа нещо, трябваше да направя малко усилие, докато построя изреченията си правилно, трябва да кажа, че цялото преживяване е много положително, практикувах немски, бях в състояние да разбера, но по-важно, забелязах, че моят немски се нуждае от някаква настройка
Това беше много директен начин да преценя докъде са езиковите ми умения, тогава осъзнах, че някои упражнения, които правя всеки ден, не са толкова ефективни, колкото са били в миналото, стана ясно, че трябва да търся он-лайн езиков партньор,
Друга опция, много подобна на Polyglotclub.com, е Italki, тяхната платформа е много подобна, единствената разлика е, че можете да намерите онлайн преподаватели и някои от тях са много евтини и предлагат пакети, можете да се свържете и с други потребители както и да се сприятелявате.
Третият вариант е Couchsurfing.com, този сайт не е фокусиран върху изучаването на езици, той е по-скоро сайт за туристи, които да намерят домакини и да се сприятеляват, докато пътуват по света, но има различни клубове, някои от които за езиково учащи, така че обикновените хора търсят партньори за езиков обмен: португалци за китайски, японци за немски, немци за италиански, както и групи за разговори чрез Whatsapp или messenger, този сайт е свободен, тук отново се свързах с някои руснаци, които се интересуват от изучаването на английски език.
Има много приложения, подобни на Hellotalk като Let'sTalk, Innovative language, Hello, Talkall, HelloChat, Olla и PopOn само за да назовем няколко. Също така има няколко приложения, персонализирани за конкретни езици.
Езикът е нещо живо, а дори и ако учите самостоятелно, ще трябва да комуникирате, в даден момент от изучаването на вашия език ще почувствате, че не сте готови за езиков партньор, но помислете за милионите хора, които Мигрират от страна в страна, които търсят по-добри възможности, няма възможност за тях, те трябва да го научат по трудния начин, но всички знаем, че потапянето е най-добрият начин да научите езика, не е лесно, но е ефективно.
Със сигурност има повече сайтове и начини да се намерят езикови партньори по целия свят, да се мисли за сайтовете за запознанства например или за сайтове за игри, светът става все по-малък и чрез интернет можем да намерим езикови партньори и хора, заинтересовани от изучаването на родния ни език , Не забравяйте, че трябва да сте проактивни, не чакайте хората да ви търсят. Потърсете езикови партньори, не чакайте, времето е сега.
Моля, оставете коментари и ме уведомете, ако знаете за други уебсайтове, ако вече сте намерили езиков партньор, уведомете ме как сте го направили, някакви съвети? Някакви други сайтове? Приложения? Благодаря за четенето и щастливото учене.

Related topics: