Help

Hoe zouden we grammatica moeten leren?Moeten we nog formeel leren?

Er zijn veel meningen binnen het taalonderwijs gemeenschap op het deel van de leerkrachten en leerlingen met betrekking tot grammatica.Sommige mensen geloven dat een grammatica-gebaseerde aanpak is de sleutel tot efficiënt leren van een taal. Zij beweren dat een grondige grammaticastudie noodzakelijk voor het begrijpen van de structuur van de taal. Zij dringen erop aan dat zonder te begrijpen grammatica, zou een taal een wirwar van woorden moeilijk te ontcijferen zijn. Sommigen gaan zelfs zo ver om te zeggen dat ze moeten eerst een goed begrip van de grammatica hebben zelfs vóór het begin van het leren van de taal. Ik noem dit een puur analytische benadering.

Aan de andere kant, anderen geloven dat precies het tegenovergestelde: dat grammatica boeken zijn een onnodig obstakel dat vertraagt ​​het leerproces. Grammatica regels moeten uitsluitend worden afgeleid door de taal en niet vice versa. In deze visie moet een student start 'aanval' taal zo spoedig mogelijk. Massale blootstelling en deductie zijn hier belangrijke factoren. Ik noem dit een puur inductieve benadering.
Een definitie van grammatica

Ik vond een nogal interessante definitie van grammatica. Grammatica is 'de structurele fundament van ons vermogen om onszelf te uiten. Hoe meer we ons bewust zijn van hoe het werkt, hoe meer we kunnen de betekenis en de effectiviteit van de manier waarop we controleren en anderen gebruiken de taal. Het kan bevorderen precisie, op te sporen ambiguïteit en benutten de rijkdom van meningsuiting. Dit kan helpen iedereen, niet alleen taaldocenten, maar alle leraren van alles '.

Wat me opviel was de zin: Hoe meer we ons bewust zijn van hoe het werkt. Ik denk niet dat we moeten zich bewust zijn van hoe het werkt. We hoeven alleen maar te laten werken. Zodra een taal stromen en wordt nauwkeurig uitgedrukt, hebben we de grammatica geleerd. Vijf jaar oude kinderen zijn niet eens bewust van het woord grammatica, en toch zijn ze in staat om achter elkaar vol, correcte zinnen in hun moedertaal Zij hebben het onbewust geïnternaliseerd.
Het breken van de code

Ons doel is om te communiceren. We zijn niet op zoek te goed doen aan grammatica-oefeningen en aanverwante zaken. Grammatica wordt geïnternaliseerd als de leerling werkt op een werkelijk efficiënte manier.
Ik talen te zien zoals codes. Elke taal heeft een andere code. Talen zijn manieren waarop de mens 'coderen' geluiden en woorden om een ​​boodschap over te brengen. Als we efficiënt te communiceren, hebben we de code gebroken.
Om een ​​code te breken, moeten we uitzoeken haar patronen. Dat is de sleutel.
Zodra je de code hebt gebroken, de taal ontvouwt en alles krijgt gemakkelijk en plezierig.
Hoe om de code te breken?

De belangrijkste vraag is, hoe de code te breken? Hoe kan ik een methode om dit alles in praktijk te brengen vinden?
Laat me een voorbeeld van het analyseren en deduceren geven.
Laten we eens kijken naar de volgende reeks van gehele getallen, de zogenaamde Fibonacci getallen:

0 1 1 2 3 5 8 13 ...

In plaats van het geven u de uitleg, kan ik je een hint: er is een nauwkeurige en eenvoudig patroon tussen aangrenzende nummers, beschouwd in paren. Heb je er wel uit? Als je niet, probeer het opnieuw, het is zeker de moeite waard.
Ok, heb je de oplossing de oplossing gevonden? Heb je niet een gevoel van voldoening te voelen?
Nu, stel dat ik gewoon had gegeven u de volgende definitie:
De eerste twee getallen in de Fibonacci sequentie 0 en 1 en elk volgend getal de som van de twee voorgaande. Wiskundig de sequentie Fn van Fibonacci wordt bepaald door het recursierelatie:

Fn = Fn-1 + Fn-2

Met zaad waarden F0 = 0, F1 = 1.

Met dit, zult u alleen de nummers van de oorspronkelijke zaad waarden te voegen en het verkrijgen van de reeks. U heeft de notie van de Fibonacci reeks geleerd, ben je al verteld hoe het werkt. In het eerste geval is ,, in plaats daarvan, je hebt het uit bedacht door uzelf. Als je gedaan hebt, zullen de hersenen de inspanning om een ​​patroon te vinden hebben gemaakt. Deze inspanning is belangrijk dat het veroorzaakt neurale netwerken te vormen. Afleiden van dingen met een beetje hulp van buitenaf is belangrijk.
Mijn Technieken

Ik ben zeer doelgericht persoon, en ik maak 100% zeker dat ik comfortabel kan communiceren in de doeltaal.
Om dat te doen, ik knip al het vet en slechts concentreren op wat nodig is om de taal te gebruiken. Ik kies gewoon teksten die mijn interesses en intuïtief proberen om de grammatica te begrijpen door het observeren van de werkelijke taal van native speakers. Ik ben kalm en ontspannen, want ik ben me bewust van het feit dat heel enkele zin bevat alle grammatica ik moet weten om een ​​bepaalde gedachte te uiten, net zoals de Fibonacci-reeks bevat de sleutel tot het coderen in slechts een paar nummers. Minder is meer in mijn methode.
Voor iemand van jullie die geïnteresseerd is in het gebruik ervan, kan ik u precies laten zien hoe om te bereiken wat ik door 'coachen' u gedurende het hele proces gedurende vele jaren met succes het leren van talen hebben bereikt.
De gegevens zullen in een boek dat ik ben momenteel bezig, die voorlopig gepland voor een release in juni, 2013.
Geschreven door Luca Lampariello

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1 All