Βοήθεια

Πώς πρέπει να μαθαίνουμε την γραμματική?Χρειαζόμαστε ακόμη και να μάθουν επίσημα;

Υπάρχουν πολλές απόψεις στο εσωτερικό της εκμάθησης γλωσσών κοινότητα από την πλευρά των εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων σχετικά με τη γραμματική.Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια προσέγγιση στη γραμματική είναι το κλειδί για την αποτελεσματική εκμάθηση μιας γλώσσας. Ισχυρίζονται ότι η ενδελεχής μελέτη της γραμματικής είναι αναγκαία για την κατανόηση της δομής της γλώσσας. Επιμένουν ότι χωρίς την κατανόηση της γραμματικής, μια γλώσσα που θα είναι ένα συνονθύλευμα λέξεων δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει. Μερικοί πάνε τόσο μακριά ώστε να πω ότι θα πρέπει πρώτα να έχουν μια καλή κατανόηση της γραμματικής, ακόμη και πριν από την έναρξη εκμάθησης της γλώσσας. Καλώ αυτό μια καθαρά αναλυτική προσέγγιση.

Από την άλλη πλευρά, άλλοι πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο: ότι τα βιβλία γραμματικής είναι ένα περιττό εμπόδιο που επιβραδύνουν τη διαδικασία της μάθησης. Κανόνες γραμματικής πρέπει να συναχθεί αποκλειστικά από τη γλώσσα και όχι το αντίστροφο. Σύμφωνα με αυτό το όραμα, ένας φοιτητής θα πρέπει να ξεκινήσει 'επίθεση', η γλώσσα, το συντομότερο δυνατό. Μαζική έκθεση και αφαίρεση αποτελούν βασικούς παράγοντες εδώ. Καλώ αυτό μια καθαρά επαγωγική προσέγγιση.
Ο ορισμός της Γραμματικής

Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον ορισμός της γραμματικής. Γραμματική είναι «η δομική βάση της ικανότητάς μας να εκφραστούμε. Όσο περισσότερο γνωρίζουμε πώς λειτουργεί, τόσο περισσότερο μπορούμε να παρακολουθεί το νόημα και την αποτελεσματικότητα του τρόπου με τον οποίο και άλλοι χρησιμοποιούν τη γλώσσα. Μπορεί να προωθήσει την ακρίβεια, την ανίχνευση ασάφεια και να αξιοποιήσει τον πλούτο της έκφρασης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιος, όχι μόνο τους καθηγητές ξένων γλωσσών, αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς των πάντων '.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η φράση: Όσο περισσότερο γνωρίζουμε πώς λειτουργεί. Δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ενήμεροι για το πώς λειτουργεί. Εμείς απλά πρέπει να την κάνουμε να λειτουργήσει. Μόλις μια γλώσσα ροές και με ακρίβεια εκφράζεται, έχουμε μάθει γραμματική της. Πέντε ετών, τα παιδιά δεν έχουν καν επίγνωση της λέξης γραμματικής, και όμως είναι σε θέση να χορδή μαζί πλήρης, σωστές προτάσεις στη μητρική τους γλώσσα Έχουν να εσωτερικεύσει ασυνείδητα.
Σπάζοντας τον κώδικα

Στόχος μας είναι να επικοινωνήσει. Εμείς δεν επιδιώκουμε να κάνουμε καλά σε ασκήσεις γραμματικής και συναφή θέματα. Γραμματική θα εσωτερικεύεται αν ο μαθητής εργάζεται σε ένα πραγματικά αποτελεσματικό τρόπο.
Θα δείτε γλώσσες κωδικούς. Κάθε γλώσσα έχει ένα διαφορετικό κωδικό. Οι γλώσσες είναι τρόποι που τα ανθρώπινα όντα 'κωδικοποιούν' ήχους και λέξεις για να μεταφέρω ένα μήνυμα. Αν επικοινωνούν αποτελεσματικά, έχουμε σπάσει τον κώδικα.
Για να σπάσει έναν κώδικα, θα πρέπει να καταλάβουμε τα πρότυπα του. Αυτό είναι το κλειδί.
Μόλις έχετε σπάσει τον κώδικα, η γλώσσα εξελίσσεται και πάντα παίρνει εύκολη και ευχάριστη.
Πώς να σπάσει τον κωδικό;

Το βασικό ερώτημα είναι, πώς να σπάσει τον κωδικό; Πώς να βρείτε μια μέθοδο για να τεθούν όλα αυτά στην πράξη;
Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα της ανάλυσης και της συναγωγής.
Ας εξετάσουμε την παρακάτω ακολουθία των ακεραίων αριθμών, που ονομάζεται τους αριθμούς Fibonacci:

0 1 1 2 3 5 8 13 ...

Αντί να δίνει την εξήγηση, μπορώ να σας δώσω μια υπόδειξη: υπάρχει μια ακριβής και απλό σχέδιο μεταξύ γειτονικών αριθμών, θεωρείται σε ζεύγη. Μήπως να το καταλάβω; Αν δεν έχετε, δοκιμάστε ξανά, είναι καλά αξίζει τον κόπο.
Εντάξει, έχετε βρει τη λύση η λύση; Μην αισθάνεστε μια αίσθηση της ικανοποίησης;
Τώρα, φανταστείτε ότι είχα απλά σας έδωσα τον ακόλουθο ορισμό:
Οι δύο πρώτοι αριθμοί στην ακολουθία Fibonacci είναι 0 και 1, και κάθε επακόλουθη αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγουμένων. Σε μαθηματικούς όρους, η αλληλουχία του Fibonacci Fn ορίζεται από την σχέση επανάληψης:

Fn = Fn-1 + Fn-2

Με τις τιμές των σπόρων F0 = 0, F1 = 1.

Με αυτό, θα πρέπει να εισάγετε τον αριθμό των αρχικών τιμών των σπόρων και να λάβει την ακολουθία. Έχετε μάθει την έννοια της σειράς Fibonacci, σας έχει πει πώς λειτουργεί. Στην πρώτη περίπτωση ,, αντ 'αυτού, το έχετε καταλάβει από τον εαυτό σας. Αν το κάνατε, ο εγκέφαλος θα έχουν κάνει την προσπάθεια να βρουν ένα σχέδιο. Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντική διότι προκαλεί νευρικά δίκτυα για να διαμορφώσει. Συνάγοντας τα πράγματα με μια μικρή βοήθεια από το εξωτερικό είναι σημαντική.
Τεχνικές μου

Είμαι πολύ στόχος προσανατολίζεται πρόσωπο, και κάνω 100% σίγουρος ότι μπορώ να επικοινωνούν άνετα στη γλώσσα-στόχο.
Για να το κάνετε αυτό, έκοψα έξω όλο το λίπος και να επικεντρωθεί μόνο σε ό, τι είναι απαραίτητο για να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα. Εγώ απλά επιλέγουν τα κείμενα που ταιριάζουν τα συμφέροντά μου και διαισθητικά να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη γραμματική παρατηρώντας την πραγματική γλώσσα μητρική τους γλώσσα. Είμαι ήρεμος και χαλαρός επειδή είμαι επίγνωση του γεγονότος ότι πολύ μόνο φράση περιέχει όλες τις γραμματική πρέπει να γνωρίζω για να εκφράσει μια συγκεκριμένη σκέψη, ακριβώς όπως η ακολουθία Fibonacci περιέχει το κλειδί για την κωδικοποίηση του σε λίγα μόνο αριθμούς. Το λιγότερο είναι περισσότερο στη μέθοδο μου.
Για όποιον από εσάς που ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει αυτό, μπορώ να σας δείξει ακριβώς πώς να επιτύχει ό, τι έχω πετύχει εδώ και πολλά χρόνια από τις γλώσσες με επιτυχία τη μάθηση με την «προπόνηση» σας σε όλη τη διαδικασία.
Οι λεπτομέρειες θα είναι σε ένα βιβλίο Είμαι σήμερα εργάζονται σε, η οποία είναι διστακτικά προγραμματιστεί για την απελευθέρωση μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
Συντάχθηκε απο τον Luca Lampariello

Related topics: