Ajutor

NEW ARTICLE

Cum ar trebui să învățăm gramatica?Nu chiar avem nevoie să-l învețe în mod oficial?

Există multe opinii în cadrul comunității învățarea limbilor străine din partea cadrelor didactice și a elevilor cu privire la gramatică.Unii oameni cred că o abordare bazată pe gramatica este esențială pentru învățarea unei limbi eficient. Ei susțin că un studiu aprofundat gramatică este necesară pentru a înțelege structura limbii. Ei insistă că fără a înțelege gramatica, un limbaj ar fi un talmeș-balmeș de cuvinte greu de descifrat. Unii merg până la a spune că ei trebuie mai întâi să aibă o bună stăpânire a gramaticii, chiar înainte de a începe învățarea limbii. Eu numesc aceasta o abordare pur analitic.

Pe de altă parte, alții cred exact contrariul: că cărțile de gramatică sunt un obstacol inutil care încetinesc procesul de învățare. Regulile gramaticale ar trebui să fie dedusă exclusiv de limbă și nu invers. Conform acestei viziuni, un student ar trebui să înceapă 'atace', limbajul, cât mai curând posibil. Expunere masivă și deducerea sunt factori cheie aici. Eu numesc aceasta o abordare pur inductiv.
O definiție de gramatică

Am găsit o definiție destul de interesant de gramatică. Gramatica este 'fundamentul structural de capacitatea noastră de a ne exprima. Suntem conștienți de modul în care funcționează mai mult, cu atât mai mult putem monitoriza semnificația și eficiența modul în care și altele folosesc limbajul. Se poate favoriza precizie, detecta ambiguitate și să exploateze bogăția de exprimare. Acest lucru poate ajuta pe oricine, nu numai profesorii de limbi străine, dar toți profesorii de tot '.

Ceea ce ma frapat a fost fraza: Cu cât suntem conștienți de modul în care funcționează. Nu cred că trebuie să fim conștienți de modul în care funcționează. Trebuie doar pentru a face să funcționeze. Odată ce un fluxurile de limbi străine și este exprimată exact, am învățat gramatica ei. Iezii Cinci ani nu sunt chiar conștienți de gramatica cuvântului, și totuși ei sunt capabili să șir împreună complet, propoziții corecte în limba lor maternă Ei l-au internalizat inconștient.
Ruperea codul

Scopul nostru este de a comunica. Noi nu caută să facă bine la exerciții de gramatică și alte aspecte conexe. Gramatică va fi internalizate cazul în care cursantul lucrează într-o manieră cu adevărat eficient.
Consider limbi coduri. Fiecare limbă are un cod diferit. Limbile sunt modalități care ființele umane 'codifica' sunete și cuvinte pentru a transmite un mesaj. Dacă ne comunica eficient, am rupt codul.
În scopul de a sparge un cod, trebuie să ne dăm seama modelele sale. Asta e cheia.
După ce ați rupt codul, limba se desfășoară și totul devine ușoară și plăcută.
Cum de a sparge codul?

Întrebarea principală este, cum de a sparge codul? Cum de a găsi o metodă de a pune toate astea în practică?
Permiteți-mi să vă dau un exemplu de analiză și deducere.
Să considerăm următoarea secvență de numere întregi, numita numerele Fibonacci:

0 1 1 2 3 5 8 13 ...

În loc de oferindu-vă explicația, pot să vă dau un indiciu: nu există un model precis și simplu între numere alăturate, considerate în perechi. Ai da seama? Daca nu, încercați din nou, este bine merita efortul.
Ok, ai gasit solutia solutia? Nu te simti un sentiment de satisfacție?
Acum, imaginați-vă că eu voi fi dat pur și simplu următoarea definiție:
Primele două numere din secvență Fibonacci sunt 0 și 1, și fiecare număr ulterioară este suma celor două anterioare. In termeni matematici, secvență Fn de Fibonacci este definit de relația de recurență:

Fn = Fn-1 + Fn-2

Cu valorile de sămânță F0 = 0, F1 = 1.

Cu aceasta, va trebui doar să introduceți numerele de valorile inițiale de semințe și de a obține secvența. Ai învățat noțiunea de serie Fibonacci, vi sa spus cum funcționează. În primul caz ,, în schimb, le-ați dat seama de unul singur. Dacă ai făcut, creierul va fi făcut efortul de a găsi un model. Acest efort este important prin aceea că provoacă rețele neuronale pentru a forma. Deducerea lucruri cu un pic de ajutor din exterior este importantă.
Tehnici mele

Sunt foarte persoană poartă orientat, iar eu fac 100% sigur că pot comunica confortabil în limba țintă.
Pentru a face asta, am tăiat în toată grăsimea și doar să se concentreze pe ceea ce este necesar pentru a folosi limba. Pur și simplu aleg textele care se potrivesc intereselor mele și intuitiv încearcă să înțeleagă gramatica prin observarea limba real de vorbitori nativi. Sunt calm și relaxat pentru că eu sunt conștient de faptul că foarte singură propoziție conține toate gramatica am nevoie să știu să-și exprime un anumit gând, la fel ca și secvența lui Fibonacci conține cheia de codificare în doar câteva numere. Mai puțin este mai mult în metoda mea.
Pentru oricine dintre voi care este interesat de utilizarea acestuia, eu vă pot arăta exact cum de a realiza ceea ce am realizat pe parcursul multor ani de învățarea limbilor străine cu succes de 'coaching-ul' tu de-a lungul întregului proces.
Detaliile vor fi într-o carte Sunt lucrează în prezent în, care este tentativ programat pentru lansare în iunie 2013.
Scris de Luca Lampariello

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1 All