Pomoć

NEW ARTICLE

Kako trebamo učiti gramatiku?Imamo li uopće potrebno da se i formalno ga naučiti?

Postoje mnoga mišljenja unutar učenje jezika zajednice na dijelu nastavnika i učenika u vezi gramatike.Neki ljudi vjeruju da je pristup gramatika-based je ključ za učinkovito učenje jezika. Oni tvrde da je temeljita gramatika studija je potrebno za razumijevanje strukture jezika. Oni tvrde da bez razumijevanja gramatike, jezik će biti nerazumljive riječi teško odgonetnuti. Neki idu toliko daleko da kažu da su prvo trebaju imati dobro razumijevanje gramatike i prije početka učenja jezika. Zovem to čisto analitički pristup.

S druge strane, neki vjeruju da se upravo suprotno: da su gramatike su nepotrebna prepreka koje usporavaju proces učenja. Gramatička pravila trebaju biti isključivo zaključiti po jezika, a ne obrnuto. Prema tom viđenju, student bi trebao početi 'napadaju' jezik u najkraćem mogućem roku. Massive izlaganje i odbitak su ključni faktori ovdje. Zovem to čisto induktivni pristup.
Definicija gramatike

Našao sam prilično zanimljiv definiciju gramatike. Gramatika je 'strukturalni temelj naše sposobnosti da se izrazi. Više smo svjesni kako se to radi, još možemo pratiti smisao i učinkovitost na način na koji koristite i drugi jezik. To može poticati preciznost, otkrivanje nejasnoće i iskoristiti bogatstvo izraza. To može pomoći svakome, a ne samo nastavnici jezika, ali svi učitelji svega '.

Ono što me je udario bio izraz: Više smo svjesni kako se to radi. Ne mislim da trebamo biti svjesni kako se to radi. Mi samo moramo izraditi Internet funkcionirati. Nakon jezik tokova i precizno izrazio, naučili smo svoju gramatiku. Pet godina stara djeca nisu ni svjesni riječi gramatike, a ipak su u stanju string zajedno potpune, točne rečenice na materinjem jeziku Oni ​​su ga internalizirane nesvjesno.
Razbijanje koda

Naš cilj je da komuniciraju. Mi ne tražimo da učinite dobro na gramatičkih vježbi i srodnim pitanjima. Gramatika će se internaliziraju ako učenik radi u istinski učinkovit način.
I vidjeli jezika kao kodova. Svaki jezik ima različit broj. Jezici su načini koji ljudima 'kodiraju' zvukova i riječi prenijeti poruku. Ako ćemo komunicirati učinkovito, razlomili smo kod.
Kako bi se razbiti šifru, moramo shvatiti svoje obrasce. To je ključ.
Nakon što ste slomljena kod, jezik razvija i sve postaje lako i ugodno.
Kako razbiti šifru?

Glavno pitanje je, kako razbiti šifru? Kako pronaći način da se stavi sve to u praksi?
Dopustite mi da vam dati primjer analiziranja i zaključi.
Razmotrimo sljedeći niz cijelih brojeva, naziva Fibonacci brojeve:

0 1 1 2 3 5 8 13 ...

Umjesto dajući vam objašnjenje, ja mogu vam dati savjet: ne postoji precizan i jednostavan obrazac između susjednih brojeva, smatraju u parovima. Jeste li to shvatiti? Ako niste, pokušajte ponovno, to je dobro vrijedi truda.
Ok, ima li našli rješenje rješenje? Zar ne osjećate osjećaj zadovoljstva?
Sada, zamislite da sam je jednostavno vam daje sljedeću definiciju:
Prve dvije brojke u Fibonacci nizu su 0 i 1, a svaka sljedeća broj je zbroj prethodna dva. U matematičkim pojmovima, slijed Fn od Fibonacci je definirano za povratni odnos:

Fn = Fn-1 + Fn-2

Uz sjeme vrijednosti F0 = 0, F1 = 1.

Uz to, samo ćete morati umetnuti brojevi početne vrijednosti sjemena i dobiti slijed. Vi ste naučili pojam Fibonacci nizu, što su rekli kako se to radi. U prvom slučaju ,, umjesto toga, vi ste skužili po sebi. Ako jeste, mozak će imati napravio napor kako bi pronašli uzorak. To nastojanje je važno da uzrokuje neuronske mreže da se formira. Zaključi stvari uz malu pomoć izvana je važno.
Moje Tehnike

Vrlo sam cilj orijentirani osoba, a ja bi 100% siguran da sam se udobno može komunicirati na ciljnom jeziku.
Da bi to postigli, izrezati sam se sav loj i samo koncentrirati na ono što je nužno koristiti jezik. Ja jednostavno odabrati tekstove koji odgovaraju moje interese i intuitivno pokušati razumjeti gramatiku promatranjem stvarni jezik izvornih govornika. Ja sam mirna i opuštena, jer sam svjestan činjenice da je vrlo jedna rečenica sadrži sve gramatiku trebam znati izraziti određenu misao, baš kao što je Fibonacci nizu sadrži ključ njegovog kodiranja u samo nekoliko brojeva. Manje je više u mojoj metodi.
Za svakoga od vas koji je zainteresiran za to koristite, mogu vam pokazati točno kako bi se postigla ono što sam postigao tijekom mnogih godina uspješno učenje jezika strane 'treniranju' vas tijekom cijelog procesa.
Pojedinosti će biti u knjizi Ja sam trenutno radi na koja uvjetno je zakazan za puštanje u lipnju 2013. godine.
Napisao Luca Lampariello

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1  1 All