Bantuan

NEW ARTICLE

Bagaimana untuk menyediakan temu duga kerja anda dalam bahasa Inggeris?
Berikut adalah tips dari Polygot Club sebagai persediaan untuk temu duga kerja di mana bahasa Inggeris adalah diperlukan:
Jenis Wawancara dalam Bahasa Inggeris
Sama ada temuduga diadakan sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris atau Recruiter beralih ke separuh jalan Inggeris, biasanya tanpa amaran anda.
Biasanya, perbualan yang mempunyai hubungan langsung dengan titik perbualan sebelumnya. Oleh itu, pelajar perlu menguasai sekurang-kurangnya skop leksikal fungsinya, industri dan sumber manusia.
Kepentingan bahasa Inggeris dalam pekerjaan masa depan anda jelas akan menjadi penting. Jika Bahasa Inggeris adalah bahasa yang anda akan bekerja dan jika temu bual itu bermula dalam bahasa anda, tetapi anda memberi amaran bahawa anda akan diuji dalam Bahasa Inggeris, anda dengan baik boleh mengambil inisiatif untuk berbahasa Inggeris.

Diperlukan Bahasa Inggeris Tahap


Kebanyakan masa, Recruiter hanya mahu memastikan bahawa anda akan dapat untuk membuat diri anda difahami dalam konteks profesional, tidak yang anda bercakap Bahasa Inggeris yang sempurna. Sering kali, calon-calon yang mempunyai tahap yang mencukupi, tetapi mereka kurang yakin. Jika anda perlu untuk menguruskan pasukan antarabangsa dan menggunakan bahasa Inggeris setiap hari, keupayaan anda untuk menyatakan diri anda dalam bahasa tersebut namun akan menjadi penentu untuk pengambilan. Walau bagaimanapun, pada fungsi sokongan di mana bahasa Inggeris hanya digunakan dalam masa yang ditetapkan, tahap asas yang lebih baik boleh mencukupi.

Kesilapan kepada Elakkan


Kesilapan pertama ... bercakap bahasa anda semasa dialog Bahasa Inggeris telah pun bermula. Yang kadang-kadang berlaku apabila calon mempunyai masalah mencari kata-kata dan mula panik. Tetapi calon mesti terus dalam bahasa Inggeris. Atas sebab yang sama (Kesilapan kedua), beberapa slip di luar topik, kerana takut tidak mencari perkataan dalam topik yang mereka tidak menguasai. Sebaliknya, ambil masa untuk berfikir sebelum menjawab dan membuat ayat-ayat mudah. Dan jika anda tidak memahami soalan Recruiter, hanya meminta beliau untuk menyatakan semula.

Terangkan kerjaya anda dalam bahasa Inggeris


Soalan-soalan boleh berubah dari perekrut untuk yang lain, dari yang sangat umum 'beritahu saya tentang diri anda' kepada yang lebih tepat 'beritahu saya tentang pengalaman lalu anda'. Dalam semua kes, seperti dalam satu temu bual dalam bahasa anda, kami akan meminta anda tentang latar belakang dan motivasi anda untuk jawatan ini. Menyediakan untuk menjawab soalan seperti 'Beritahu saya mengenai diri anda', anda dinasihatkan untuk menganjurkan persembahan secara kronologi, menonjolkan bahagian operasi. Jika anda mempunyai apa-apa kesukaran menyatakan diri anda dalam Bahasa Inggeris, tidak teragak-agak untuk menyediakan frasa utama hadapan tertentu.

'Hobi' adalah satu perkara yang kadang-kadang dibincangkan dalam Bahasa Inggeris


Beberapa mempunyai gagap apabila mereka meninggalkan bidang teknikal. Walau bagaimanapun, terutamanya jika anda mungkin berkembang dalam persekitaran antarabangsa di mana Bahasa Inggeris akan menjadi bahasa kerja anda, Recruiter akan perhatian kepada keupayaan anda untuk membuat pautan.
Hobi dan aktiviti ko-kurikulum boleh ditangani oleh beberapa perekrut, terutama di hadapan graduan muda yang tidak mempunyai pengalaman profesional. Tujuannya hanya untuk memeriksa tahap Bahasa Inggeris anda (kehidupan peribadi anda tidak perlu diambil kira dalam pemilihan Recruiter a). Topik-topik boleh termasuk sebagai contoh: 'beritahu saya tentang percutian anda yang terakhir' atau 'apa yang anda suka lakukan pada hujung minggu?'.

Ujian ditulis dalam Bahasa Inggeris


Beberapa perekrut berusaha untuk menilai kemahiran penulisan Bahasa Inggeris anda, terutamanya jika ia adalah satu aspek penting dalam kedudukan. Anda mungkin akan diminta untuk menghantar, malam yang sama, e-mel maklum balas mengenai temuduga. Ini membolehkan untuk menilai tahap calon secara bertulis. Perekrut lain meminta untuk menulis sertamerta surat motivasi pada akhir temuduga. Anda telah diberi amaran! Ia akan menjadi malu untuk tidak menyediakan untuk latihan ini berpotensi di rumah.
Di atas semua, mempunyai penceramah Bahasa Inggeris mengkaji teks anda sebelum anda pergi untuk temuduga. Terdiri daripada pelbagai bahasa Club menawarkan alat yang sempurna untuk itu. Hantar teks anda dalam Bahasa Inggeris di sini dan mempunyai ia diperbetulkan oleh penutur asli.

Bagaimana untuk menyediakan untuk temu duga kerja dalam bahasa Inggeris?


Banyak sumber wujud pada PolyglotClub.com untuk membantu penyediaan anda:
- Anda akan mendapati simulasi temu duga kerja dalam bahasa Inggeris untuk membantu anda menjadi biasa dengan perbendaharaan kata perekrut dan membantu anda dalam menyediakan jawapan anda. Lawati kami video Bahasa Inggeris carian untuk kata kunci 'kerja temuduga'.
- Hantar cv anda dalam bahasa Inggeris untuk diperbetulkan oleh penutur asli
Menghadiri acara pertukaran bahasa
Sementara itu, mengapa tidak melakukan pertukaran bahasa dengan penutur asli yang akan memainkan peranan Recruiter? Kami menghadiri mesyuarat mesra di sini . Sebahagian daripada peserta pasti akan bersedia untuk memainkan peranan sebagai pengarah sumber manusia.
Sila nyatakan semasa temu duga bahawa anda melakukan pertukaran bahasa, ia akan menunjukkan keterbukaan dan kesediaan untuk meningkatkan anda.

Yang paling penting adalah untuk melakukan yang 'latihan' kerap dan dalam jangka masa panjang. Jika anda cuba ry itu dua hari sebelum temuduga ia tidak mungkin menjadi sangat produktif.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All