Bantuan

NEW ARTICLE

Apakah pendekatan PolyglotClub?Pada PolyglotClub, kami percaya bahawa pertukaran bahasa antara bukan penutur asli mana-mana bahasa adalah sekurang-kurangnya AS berharga sebagai pertukaran yang memaparkan satu atau lebih penutur asli. Berfikir global! Pada masa kini, bahasa seperti bahasa Inggeris adalah lebih digunakan di kalangan bukan anak negeri-daripada anak negeri. Dan yang sama juga dengan bahasa-bahasa yang biasa digunakan. A belajar bahasa asing harus membangunkan 'kesedaran bahasa', iaitu, pendidikan bahasa asing yang lebih luas dan mendalam. Penutur asli tidak mempunyai monopoli bahasa ibunda mereka, dan tidak juga dengan budaya mereka.
Ramai bukan penutur asli yang Maha Mengetahui bahasa sasaran dan budaya boleh mengajar mereka dan juga anak negeri.
PolyglotClub menggalakkan anda untuk menyiasat kepercayaan dan sikap anda tentang bahasa asing, dan kesan-kesan ini terhadap penggunaan bahasa, pembelajaran dan pengajaran.
Persepsi adalah penting, kerana mereka semua mempunyai repercutions mengenai perjalanan kehidupan harian rakyat dan hubungan interpersonal dan antara kumpulan mereka.
Jika anda mempunyai apa-apa perasaan waswas tentang pendekatan ini, sila baca perenggan di bawah. Kami menjamin kesan serta-merta!
Beberapa minggu pertama, anda boleh tersandung pada perkataan, membuat kesilapan, dan rasa malu. Tetapi ia terpulang kepada anda untuk menjadikan kekecewaan ini ke dalam motivasi lagi untuk mengkaji dan berkata-kata, kajian dan amalan!
Semasa pertukaran bahasa, jika anda tahu pasangan bahasa ibunda anda, kami menegaskan bahawa bahasa ibunda anda hanya boleh dibenarkan untuk menjelaskan perkataan tunggal / terpencil.
Namun, ia tidak harus tidak menggalakkan pemula atau ahli-ahli yang tidak biasa dengan pendekatan ini. Kaedah ini direka untuk memastikan amalan yang maksimum dalam bahasa sasaran dan penggunaan mungkin kurangnya bahasa ibunda anda.
Akhirnya, peraturan mudah ini akan membolehkan para peserta untuk memberi tumpuan kepada kajian dalam mata. Tidak kira jika pertukaran bahasa itu ke arah pemula, pertengahan atau pelajar maju. Semua pelajar bahasa perlu melatih secara lisan, tanpa mengambil kira penguasaan mereka.
Dapatkan maklumat lanjut tentang konsep 'Telinga Aktif'.
Kami akan senang untuk mendengar / membaca maklum balas anda mengenai idea. Sila tinggalkan komen di bawah.
Kami berharap bahawa perbahasan idea-idea yang mungkin terjadi akan memberi manfaat kepada Komuniti PolyglotClub secara keseluruhannya.
Terima kasih kerana menyokong kami dalam membuat PolyglotClub yang lebih berkesan dan membantu!

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 2  1 All