Bantuan

NEW ARTICLE

Kenapa anda perlu membersihkan cache penyemak imbas anda dan bagaimana untuk melakukannya?Laman web PolyglotClub.com adalah komposisi banyak fail.

Pada kali pertama anda melawat laman web, penyemak imbas anda akan 'menyelamatkan' keping laman web ini. Kerana pelayar anda boleh memaparkan gambar-gambar yang disimpan di dalam cache lebih cepat daripada ia boleh tarik fail baru dari pelayan, masa depan anda melawat tapak itu, penggunaan fail cache akan membantu mengurangkan masa beban halaman.

Bunyinya seperti cache adalah satu perkara yang baik, mengapa anda bertanya kepada saya untuk membuang fail-fail yang disimpan?
Ramai pemaju kali web perlu mengemas kini fail yang terdiri daripada tapak web anda bagi untuk menolak perubahan atau langsung ciri baru. Jika kita menukar fail bahawa pelayar anda telah cache, ia akan menyimpan berkhidmat lama, versi cache fail dan anda tidak akan melihat perubahan terbaru kami. Itulah sebabnya kita meminta anda untuk mengosongkan cache anda.

bagaimana untuk membersihkan cache untuk semua pelayar utama.

Jika anda tidak pasti apakah versi pelayar anda sedang menggunakan, anda boleh melawat www.whatismybrowser.com/ untuk mengetahui.

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All