Помоћ

Како брзо читати на страном језику?У овом чланку ћемо расправљати о техникама брзог читања уопште и како их примијенити на читање на страном језику .Научите брзо читање


Како уштедети време током студија уопште? Учећи брже читати а да не изгубимо разумевање .

Будите активнији у читању


Стога није ствар брзог читања, а да се ништа не памти, већ да се брже памти. Читање брже значи бити активнији, фокусиранији , што побољшава разумијевање и памћење. Супротно од читања док сањате!
Када је твој мозак на опрезу, боље се сећаш.

Ево неких метода које можете применити дневно.

Користите визуелни водич


Прво што треба да урадите: користите визуелни водич. Другим ријечима, објект којим ћете слиједити текст: оловка, равнало или чак прст. Ако је, на пример, оловка, следите (са стране која не пише) линију текста коју читате. То помаже да тренирате очи у правилном и брзом кретању.
Када читате, обично, ваше очи се враћају у текст. Морамо изгубити ову навику. Са визуелним водичем, кретање ваших очију ће бити флуидно.

Не можете, овом методом, читати роман у једном сату, јер је то линеарно читање, тј. Али већ можете удвостручити брзину читања са праксом .

Циљајте оно што је важно


Као што знате, у уџбенику или књизи, све што је написано нема исту важност. У волумену од 500 страница, биће много примјера, анегдота, дијаграма, наслова ... Идеја није читање свега , већ циљање онога што је важно. Ово се зове селективно читање .

Пре него што почнете да читате, прелистајте упутство. Прочитајте садржај како бисте видели како је организован, а затим и сажетак на крају поглавља. Проматрајте како аутор поставља сваки дио.

Онда погледајте индекс: погледајте које су кључне речи. Ставке са највише референтних страница су важне. Запишите их на лист папира, то су кључни термини уџбеника. Затим прочитајте увод, посебно на крају, који представља главне идеје развијене у књизи и закључак.

Комбинујте линеарно читање и селективно читање


Прочитајте књигу тек када се ови кораци постигну! Користите показивач за брже линеарно очитавање. Фокусирајте се на речи подебљане или курзивне, дијаграме, графике, фотографије и легенде ...

У књизи историје, на пример, памтићете датуме и разлоге догађаја. Слободно означите неколико датума на левој маргини и упишите у десну маргину реченицу која сумира страницу.

Комбинујући визуелно вођење и селективно читање , уштедјет ћете вријеме за ваше учење. Али будите опрезни, то није чудесно. Неопходно је мало инвестирати пре него што се врати профит!

Мјера и учење


Оно што се не мери не побољшава се. Колико брзо читате сада? Ако не знате, време је да га измерите.

Постоје многи онлине алати дизајнирани за мјерење брзине читања. Ево их три:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

Резултат тог теста ће бити основни ниво из којег можете да се побољшате.
Ево неких просечних брзина читања (говорници енглеског језика на матерњем језику):

Брзо читање на страним језицима


Сада када знате брзо читати, морате научити читати на страном језику.
Мораћете да комбинујете две вештине .
Вероватно није потребна брзина читања, већ брзина разумевања .
Разумијевање читања овиси о темељном разумијевању вокабулара у контексту .
Најбољи и најефикаснији начин да се побољша брзина разумевања је провести много сати слушајући језик .

Нарочито емитовање вијести, као и друга изложеност језику којим говоре домороци нормалном брзином ће повећати разумијевање.
Све док не постане потпуно течно страни језик, постоји потреба да се ментално преведе на наш матерњи језик оно што чујемо на страном језику. То је нормално.

Када почнемо да размишљамо на страном језику , онда не морамо да преводимо ментално и брзина разумевања је тренутна.
Тада ћете моћи да искористите своје вештине читања и добро разумевање језика како бисте брзо прочитали овај језик.

Извори


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

Ста је са тобом? Да ли сте пробали неке од ових техника, да ли сте били у стању да побољшате?
Молимо подијелите своје мишљење остављајући коментар испод:

Related topics: