Ajutor

NEW ARTICLE

Cum să citiți rapid într-o limbă străină?În acest articol vom discuta tehnicile de citire rapidă în general și modul în care le aplicăm citirii într-o limbă străină .Aflați citirea rapidă


Cum să economisiți timp în timpul studiilor în general? Învățând să citiți mai rapid fără a pierde din înțelegere .

Fii mai activ în citire


Prin urmare, nu este o chestiune de a citi rapid fără a ne aminti nimic, ci de a reuși să memorăm mai repede. Citirea mai rapidă înseamnă a fi mai activă, mai concentrată , ceea ce îmbunătățește înțelegerea și memorarea. Opusul citirii în timp ce visezi!
Când creierul este în alertă, vă aduceți aminte mai bine.

Iată câteva metode pe care le puteți aplica zilnic.

Utilizați un ghid vizual


Primul lucru de făcut: folosiți un ghid vizual. Cu alte cuvinte, un obiect cu care veți urma textul: un stilou, un conducător sau chiar degetul. Dacă este un creion, de exemplu, urmați (cu partea care nu scrie) linia de text pe care o citiți. Acest lucru vă ajută să instruiți ochii într-o mișcare regulată și rapidă.
Când citiți, de obicei, ochii tăi se întorc în text. Trebuie să pierdem acest obicei. Cu un ghid vizual, mișcarea ochilor va fi fluidă.

Nu puteți, cu această metodă, să citiți un roman într-o oră, deoarece este o citire liniară, adică unde citiți toate cuvintele. Dar vă puteți dubla deja viteza de citire cu practica .

Țintește ce e important


După cum știți, într-un manual sau într-o carte, tot ceea ce este scris nu are aceeași importanță. Într-un volum de 500 de pagini, vor fi multe exemple, anecdote, diagrame, titluri ... Ideea nu este de a citi totul , ci de a viza ceea ce este important. Aceasta se numește lectură selectivă .

Înainte de a începe să citiți, treceți manualul. Citiți conținutul pentru a vedea cum este organizat și apoi rezumatul la sfârșitul capitolelor. Observați cum autorul stabilește fiecare parte.

Apoi, vedeți indexul: vedeți ce sunt cuvintele cheie. Intrările cu cele mai multe pagini de referință sunt importante. Scrie-le pe o foaie de hârtie, acestea sunt termenii-cheie ai manualului. Apoi citiți introducerea, în special la final, care prezintă principalele idei dezvoltate în carte și concluzia.

Combinați citirea liniară și citirea selectivă


Citiți cartea numai după realizarea acestor pași! Utilizați un pointer pentru o citire mai rapidă liniară. Concentrați-vă pe cuvintele bold sau italice, diagrame, grafice, fotografii și legende ...

Într-o carte de istorie, de exemplu, vă veți aminti datele și motivele evenimentelor care au avut loc. Simțiți-vă liber să adnotați câteva date din marginea din stânga și să scrieți în marginea dreaptă o propoziție care însumează pagina.

Prin combinarea ghidării vizuale cu citirea selectivă , veți economisi timp pentru învățare. Dar fii atent, nu e miraculos. Este necesar să investești puțin înainte de a avea profitabilitate!

Măsurați și învățați


Ce nu se măsoară nu se îmbunătățește. Cât de repede citești acum? Dacă nu știți, este timpul să măsurați.

Există multe instrumente online concepute pentru a măsura viteza de citire. Iată trei dintre ele:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

Rezultatul acestui test va fi nivelul de bază de la care vă puteți îmbunătăți.
Iată câteva viteze medii de citire (vorbitori nativi de engleză pe limbă engleză):

Citirea rapidă în limbi străine


Acum că știți să citiți rapid, trebuie să învățați să citiți într-o limbă străină.
Va trebui să combinați două abilități .
Probabil nu este viteza de citire care trebuie îmbunătățită, ci mai degrabă viteza de înțelegere .
Citirea înțelegerii depinde de o înțelegere aprofundată a vocabularului în context .
Cea mai bună și mai eficientă modalitate de a îmbunătăți viteza de înțelegere este de a petrece mai multe ore de ascultare a limbii .

Știrile difuzate, în special, și alte expuneri la limba vorbită de localnici la viteza lor normală vor spori înțelegerea.
Până când unul devine complet fluent într-o limbă străină, este nevoie să se traducă mental în limba noastră maternă ceea ce auzim într-o limbă străină. Asta este normal.

Când începem să gândim în limba străină , atunci nu trebuie să traducem mental și viteza de înțelegere este instantanee.
Apoi, veți putea să vă folosiți abilitățile de citire și înțelegerea foarte bună a limbajului dvs. pentru a citi foarte repede în această limbă.

surse


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

Și tu? Ați încercat unele dintre aceste tehnici, ați reușit să vă îmbunătățiți?
Vă rugăm să împărtășiți opinia dvs. lăsând un comentariu de mai jos:

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All