Help

Hoe snel lezen in een vreemde taal?In dit artikel zullen we de snelle leestechnieken in het algemeen bespreken en toepassen op het lezen in een vreemde taal .Leer snel lezen


Hoe tijd te besparen tijdens je studie in het algemeen? Door sneller te leren lezen zonder begrip te verliezen .

Wees actiever in lezen


Het is daarom niet een kwestie van snel lezen zonder iets te onthouden, maar sneller te onthouden. Sneller lezen betekent actiever zijn, meer gericht zijn , wat het begrip en de memorisatie verbetert. Het tegenovergestelde van lezen tijdens het dromen!
Als je brein alert is, onthoud je het beter.

Hier zijn enkele methoden die u dagelijks kunt toepassen.

Gebruik een visuele gids


Eerste ding om te doen: gebruik een visuele gids. Met andere woorden, een object waarmee u de tekst volgt: een pen, een liniaal of zelfs uw vinger. Als het een potlood is, volg dan (met de kant die niet schrijft) de tekstregel die u aan het lezen bent. Dit helpt je ogen te trainen in een regelmatige en snelle beweging.
Als je leest, gaan je ogen meestal terug in de tekst. We moeten deze gewoonte verliezen. Met een visuele gids zal de beweging van uw ogen vloeiend zijn.

Je kunt met deze methode in een uur geen roman lezen, omdat het een lineaire lezing is, dat wil zeggen waar je alle woorden leest. Maar je kunt je leessnelheid al verdubbelen met oefenen .

Richt op wat belangrijk is


Zoals je weet, heeft in een leerboek of een boek alles wat is geschreven niet dezelfde betekenis. In een volume van 500 pagina's zijn er veel voorbeelden, anekdotes, diagrammen, titels ... Het idee is niet om alles te lezen , maar om te richten op wat belangrijk is. Dit wordt selectief lezen genoemd .

Lees de handleiding voordat u begint met lezen. Lees de inhoudsopgave om te zien hoe deze is georganiseerd en vervolgens de samenvatting aan het einde van de hoofdstukken. Observeer hoe de auteur elk onderdeel opstelt.

Bekijk vervolgens de index: bekijk wat de zoekwoorden zijn. De items met de meeste referentiepagina's zijn belangrijk. Schrijf ze op een vel papier, dit zijn de belangrijkste termen van het leerboek. Lees dan de inleiding, vooral aan het einde, waarin de belangrijkste ideeën worden gepresenteerd die in het boek zijn ontwikkeld, en over de conclusie.

Combineer lineaire aflezing en selectieve aflezing


Lees het boek alleen als deze stappen zijn bereikt! Gebruik een aanwijzer voor een snellere lineaire aflezing. Focus op woorden in vet of cursief, diagrammen, afbeeldingen, foto's en legendes ...

In een geschiedenisboek, bijvoorbeeld, herinnert u de datums en de redenen voor de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Voel je vrij om een paar datums in de linkermarge te annoteren en schrijf in de rechter marge een zin die de pagina samenvat.

Door visuele begeleiding en selectieve lectuur te combineren , bespaart u tijd voor uw leerproces. Maar wees voorzichtig, het is niet wonderbaarlijk. Het is noodzakelijk om een beetje te investeren voordat u winst kunt maken!

Meten en leren


Wat niet wordt gemeten, wordt niet verbeterd. Hoe snel ben je nu aan het lezen? Als je het niet weet, is het tijd om het te meten.

Er zijn veel online tools ontworpen om uw leessnelheid te meten. Hier zijn 3 van hen:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

Het resultaat van die test is het basisniveau van waaruit u kunt verbeteren.
Hier zijn enkele gemiddelde leessnelheden (Engels als moedertaalsprekers in het Engels):

Snel lezen in vreemde talen


Nu je weet hoe je snel moet lezen, moet je leren lezen in een vreemde taal.
Je moet twee vaardigheden combineren .
Het is waarschijnlijk niet de leessnelheid die verbetering behoeft, maar eerder de bevattingssnelheid .
Begrijpend lezen is afhankelijk van een grondig begrip van woordenschat in context .
De beste en meest effectieve manier om de bevattingssnelheid te verbeteren, is vele uren luisteren naar de taal .

Vooral nieuwsuitzendingen en andere bekendheid met de taal die door autochtonen op hun normale snelheid wordt gesproken, vergroten het begrip.
Totdat iemand volledig vloeiend wordt in een vreemde taal, is er de behoefte om mentaal in onze moedertaal te vertalen wat we in een vreemde taal horen. Dit is normaal.

Wanneer we beginnen te denken in de vreemde taal , dan hoeven we onszelf niet mentaal te vertalen en is de snelheid van het begrijpen onmiddellijk.
U kunt dan uw leesvaardigheid en uw zeer goede taalbegrip gebruiken om zeer snel in deze taal te lezen.

bronnen


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

En jij dan? Heb je enkele van deze technieken geprobeerd, heb je het kunnen verbeteren?
Deel uw mening en laat een reactie achter:

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All