Súgó

NEW ARTICLE

Hogyan olvasható gyorsan idegen nyelven?Ebben a cikkben általánosságban megvitatjuk a gyors olvasási technikákat , és hogyan alkalmazzuk őket az idegen nyelvű olvasáshoz .Ismerje meg a gyors olvasást


Hogyan takaríthat meg időt a tanulmányai alatt általában? A tanulás gyorsabb olvasása anélkül, hogy elveszítenénk a megértést .

Legyen aktívabb az olvasásban


Ezért nem a gyors olvasás kérdése, anélkül, hogy bármit is emlékeznénk, hanem a gyorsabb felidézésre. A gyorsabb olvasás azt jelenti, hogy aktívabb, koncentráltabb , ami javítja a megértést és a memorizálást. Az olvasás ellenkezője, ha álmodik!
Amikor az agyad éber, emlékszel jobban.

Íme néhány módszer, amit naponta lehet alkalmazni.

Használjon vizuális útmutatót


Első dolog: használjon vizuális útmutatót. Más szavakkal, egy olyan tárgy, amellyel követni fogja a szöveget: egy tollat, egy vonalzót vagy akár az ujját. Ha például egy ceruza, kövesse (az oldallal, amelyik nem írja) az olvasandó szöveg sorát. Ez segít a szemek rendszeres és gyors mozgásában.
Amikor olvasod, általában a szemed visszatértek a szövegbe. El kell vesztenünk ezt a szokást. A vizuális útmutató segítségével a szemed mozgása folyékony lesz.

Ezzel a módszerrel nem lehet egy órán belül olvasni egy regényt, mivel ez egy lineáris olvasás, vagyis ahol az összes szót olvasod. De a gyakorlatban már megduplázhatja az olvasási sebességet .

Célozza el, mi a fontos


Mint tudod, egy tankönyvben vagy egy könyvben minden, ami írva van, nem ugyanolyan fontos. Az 500 oldalas kötetben sok példa lesz az anekdoták, a diagramok, a címek ... Az ötlet nem az, hogy mindent elolvassunk , hanem a fontos dolgokat célozzuk meg. Ezt szelektív olvasásnak nevezik.

Mielőtt elkezdené olvasni, fordítsa át a kézikönyvet. Olvassa el a tartalomjegyzéket, hogy megtudja, hogyan szerveződik, majd az összefoglalót a fejezetek végén. Figyelje meg, hogyan állítja be a szerző minden részt.

Ezután nézze meg az indexet: nézze meg, hogy melyek a kulcsszavak. A legtöbb referencia oldallal rendelkező bejegyzések fontosak. Írja le őket egy papírlapra, ezek a tankönyv legfontosabb feltételei. Ezután olvassa el a bevezetést, különösen a végén, amely bemutatja a könyvben kifejtett főbb elképzeléseket és a következtetést.

A lineáris olvasás és a szelektív olvasás kombinálása


Olvassa el a könyvet, miután elérte ezeket a lépéseket! Használjon mutatót a gyorsabb lineáris olvasáshoz. A hangsúly a félkövér vagy dőlt szavakkal, diagramokkal, grafikákkal, fotókkal és legendákkal ...

Például egy történelemkönyvben emlékezni fog az események dátumaira és okaira. Nyugodtan jegyezzen be néhány dátumot a bal oldali margóban, és írjon a jobb margóba egy mondatot, amely összegzi az oldalt.

A vizuális irányítás és a szelektív olvasás kombinálásával időt takaríthat meg a tanuláshoz. De légy óvatos, nem csodálatos. Szükség van egy kis befektetésre, mielőtt profitot kapnánk!

Mérje meg és tanulja meg


Ami nem mért, nem javul. Milyen gyorsan olvasol most? Ha nem tudod, ideje mérni.

Számos online eszköz áll rendelkezésre az olvasási sebesség mérésére. Itt van 3 közülük:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

A teszt eredménye az az alapszint, amelyből javíthat.
Íme néhány átlagos olvasási sebesség (angol nyelvű angol nyelvű olvasók):

Gyors olvasás idegen nyelven


Most, hogy tudja, hogyan kell gyorsan olvasni, meg kell tanulnia olvasni egy idegen nyelven.
Két készséget kell kombinálnia .
Valószínűleg nem az olvasási sebesség, amely javításra szorul, hanem a megértési sebességnek .
Az olvasás megértése a szókincs alapos megértésétől függ.
A megértési sebesség javításának legjobb és leghatékonyabb módja, hogy sok órát hallgat a nyelv meghallgatására .

Különösen a hírek sugárzása és a helyi nyelvek által a normál sebességgel beszélt nyelvek kitettsége növeli a megértést.
Amíg az idegen nyelven nem lesz teljesen folyékony, szükség van arra, hogy az idegennyelvre fordítsuk azt, amit idegen nyelven hallunk. Ez normális.

Amikor elkezdünk gondolkodni az idegen nyelven , akkor nem kell mentálisan lefordítanunk, és a megértés sebessége pillanatnyi.
Ezután képes lesz olvasási készségeidre és nagyon jó nyelvi megértésére, hogy nagyon gyorsan elolvassa ezt a nyelvet.

források


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

Mi van veled? Kipróbáltál néhány ilyen technikát, képes volt-e javítani?
Kérjük, ossza meg véleményét, és hagyjon megjegyzést:

Related topics:

Comments