Βοήθεια

Πώς να διαβάσετε γρήγορα σε μια ξένη γλώσσα;Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τις τεχνικές γρήγορης ανάγνωσης γενικά και πώς θα τις εφαρμόσουμε στην ανάγνωση σε μια ξένη γλώσσα .Μάθετε γρήγορη ανάγνωση


Πώς να εξοικονομήσετε χρόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών σας γενικά; Με την εκμάθηση να διαβάζετε ταχύτερα χωρίς να χάσετε την κατανόηση .

Να είστε πιο ενεργός στην ανάγνωση


Επομένως, δεν είναι θέμα γρήγορης ανάγνωσης χωρίς να θυμόμαστε τίποτα, αλλά να καταφέρουμε να απομνημονεύσουμε πιο γρήγορα. Η ταχύτερη ανάγνωση σημαίνει ότι είναι πιο ενεργή, πιο εστιασμένη , γεγονός που βελτιώνει την κατανόηση και απομνημόνευση. Το αντίθετο της ανάγνωσης ενώ όνειρα!
Όταν ο εγκέφαλός σας είναι σε επιφυλακή, θυμάστε καλύτερα.

Εδώ είναι μερικές μέθοδοι που μπορείτε να εφαρμόσετε καθημερινά.

Χρησιμοποιήστε έναν οπτικό οδηγό


Πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε: χρησιμοποιήστε έναν οπτικό οδηγό. Με άλλα λόγια, ένα αντικείμενο με το οποίο θα ακολουθήσετε το κείμενο: ένα στυλό, ένα χάρακα ή ακόμα και το δάχτυλό σας. Εάν πρόκειται για ένα μολύβι, για παράδειγμα, ακολουθήστε (με την πλευρά που δεν γράφει) τη γραμμή του κειμένου που διαβάζετε. Αυτό βοηθά να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας με μια τακτική και γρήγορη κίνηση.
Όταν διαβάζετε, συνήθως, τα μάτια σας επιστρέφουν στο κείμενο. Πρέπει να χάσουμε αυτή τη συνήθεια. Με έναν οπτικό οδηγό, η κίνηση των ματιών σας θα είναι υγρή.

Με τη μέθοδο αυτή, δεν μπορείτε να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα σε μία ώρα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια γραμμική ανάγνωση, δηλαδή όπου διαβάζετε όλες τις λέξεις. Αλλά μπορείτε ήδη να διπλασιάσετε την ταχύτητα ανάγνωσής σας με την πρακτική .

Στοχεύστε αυτό που είναι σημαντικό


Όπως γνωρίζετε, σε ένα βιβλίο ή ένα βιβλίο, ό, τι είναι γραμμένο δεν έχει την ίδια σημασία. Σε έναν τόμο 500 σελίδων, θα υπάρχουν πολλά παραδείγματα, ανέκδοτα, διαγράμματα, τίτλοι ... Η ιδέα δεν είναι να διαβάζουμε τα πάντα , αλλά να στοχεύουμε αυτό που είναι σημαντικό. Αυτό ονομάζεται εκλεκτική ανάγνωση .

Πριν αρχίσετε να διαβάζετε, μεταβείτε στο εγχειρίδιο. Διαβάστε τον πίνακα περιεχομένων για να δείτε πώς είναι οργανωμένη και στη συνέχεια το περίληψη στο τέλος των κεφαλαίων. Παρατηρήστε πώς ο συγγραφέας δημιουργεί κάθε μέρος.

Στη συνέχεια, δείτε τον ευρετήριο: δείτε ποιες είναι οι λέξεις-κλειδιά. Οι καταχωρήσεις με τις περισσότερες σελίδες αναφοράς είναι σημαντικές. Γράψτε τους σε ένα φύλλο χαρτιού, αυτοί είναι οι βασικοί όροι του εγχειριδίου. Κατόπιν διαβάστε την εισαγωγή, ειδικά στο τέλος, η οποία παρουσιάζει τις κύριες ιδέες που αναπτύχθηκαν στο βιβλίο, και το συμπέρασμα.

Συνδυάστε τη γραμμική ανάγνωση και την επιλεκτική ανάγνωση


Διαβάστε το βιβλίο μόνο αφού έχουν επιτευχθεί αυτά τα βήματα! Χρησιμοποιήστε ένα δείκτη για ταχύτερη γραμμική ανάγνωση. Επικεντρωθείτε σε λέξεις με τολμηρή ή πλάγια γραφή, διαγράμματα, γραφικά, φωτογραφίες και μύθους ...

Σε ένα ιστορικό βιβλίο, για παράδειγμα, θα θυμάστε τις ημερομηνίες και τους λόγους των γεγονότων που έλαβαν χώρα. Μη διστάσετε να σχολιάσετε μερικές ημερομηνίες στο αριστερό περιθώριο και να γράψετε στο δεξιό περιθώριο μια πρόταση που συνοψίζει τη σελίδα.

Συνδυάζοντας την οπτική καθοδήγηση και την επιλεκτική ανάγνωση , θα εξοικονομήσετε χρόνο για τη μάθησή σας. Αλλά προσέξτε, δεν είναι θαυματουργό. Είναι απαραίτητο να επενδύσετε λίγο πριν αποδώσετε κέρδος!

Μετρήστε και μάθετε


Αυτό που δεν μετράται δεν βελτιώνεται. Πόσο γρήγορα διαβάζετε τώρα; Εάν δεν ξέρετε, ήρθε η ώρα να το μετρήσετε.

Υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά εργαλεία σχεδιασμένα να μετράνε την ταχύτητα ανάγνωσης. Εδώ είναι 3 από αυτούς:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

Το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής θα είναι το βασικό επίπεδο από το οποίο μπορείτε να βελτιώσετε.
Εδώ είναι μερικές μέσες ταχύτητες ανάγνωσης (αγγλικά ηγέτες που διαβάζουν στα αγγλικά):

Γρήγορη ανάγνωση σε ξένες γλώσσες


Τώρα που ξέρετε πώς να διαβάζετε γρήγορα, πρέπει να μάθετε να διαβάζετε σε μια ξένη γλώσσα.
Θα πρέπει να συνδυάσετε δύο δεξιότητες .
Δεν είναι πιθανώς η ταχύτητα ανάγνωσης που χρειάζεται βελτίωση, αλλά η ταχύτητα κατανόησης .
Η κατανόηση ανάγνωσης εξαρτάται από την πλήρη κατανόηση του λεξιλογίου στο πλαίσιο .
Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να βελτιώσετε την ταχύτητα κατανόησης είναι να περάσετε πολλές ώρες ακούγοντας τη γλώσσα .

Ειδικά οι εκπομπές ειδήσεων και η άλλη έκθεση στη γλώσσα που ομιλούν οι ντόπιοι με την κανονική τους ταχύτητα θα αυξήσουν την κατανόηση.
Μέχρι να γίνει κανείς εντελώς άπταιστη σε μια ξένη γλώσσα, υπάρχει η ανάγκη να μεταφράσουμε διανοητικά στη μητρική μας γλώσσα αυτό που ακούμε σε μια ξένη γλώσσα. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Όταν αρχίζουμε να σκεφτόμαστε στην ξένη γλώσσα , τότε δεν χρειάζεται να μεταφράσουμε διανοητικά και η ταχύτητα κατανόησης είναι στιγμιαία.
Θα μπορέσετε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητες ανάγνωσης και την πολύ καλή κατανόηση της γλώσσας για να διαβάσετε πολύ γρήγορα σε αυτή τη γλώσσα.

Πηγές


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

Τι γίνεται με εσένα; Δοκιμάσατε κάποιες από αυτές τις τεχνικές, ήσαστε σε θέση να βελτιώσετε;
Παρακαλώ μοιραστείτε τη γνώμη σας αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω:

Related topics:

Comments