Ajuda

NOU ARTICLE

Com llegir ràpidament en una llengua estrangera?En aquest article parlarem de les tècniques de lectura ràpida en general i de com aplicar-les a la lectura en una llengua estrangera .Aprèn a llegir ràpidament


Com estalviar temps durant els teus estudis en general? Aprenent a llegir més ràpidament sense perdre la comprensió .

Sigui més actiu en la lectura


Per tant, no es tracta de llegir ràpidament sense recordar res, sinó aconseguir memoritzar més ràpidament. Llegir més ràpid significa ser més actiu, més enfocat , que millora la comprensió i la memorització. El contrari de llegir mentre somnies!
Quan el cervell està en alerta, recordeu millor.

Aquí hi ha alguns mètodes que podeu aplicar diàriament.

Utilitzeu una guia visual


Primer que fer: utilitzeu una guia visual. És a dir, un objecte amb el qual seguirà el text: un llapis, un regle o fins i tot el dit. Si es tracta d'un llapis, per exemple, seguiu (amb el costat que no escriu) la línia de text que esteu llegint. Això ajuda a entrenar els ulls en un moviment regular i ràpid.
Quan llegeixes, normalment, els teus ulls tornen al text. Hem de perdre aquest hàbit. Amb una guia visual, el moviment dels vostres ulls serà fluït.

Amb aquest mètode no es pot llegir una novel·la en una hora, ja que és una lectura lineal, és a dir on es llegeixen totes les paraules. Però ja podeu duplicar la vostra velocitat de lectura amb la pràctica .

Orienteu el que és important


Com sabeu, en un llibre de text o en un llibre, tot el que s'escriu no té la mateixa importància. En un volum de 500 pàgines, hi haurà molts exemples, anècdotes, diagrames, títols ... La idea no és llegir tot , sinó orientar allò que és important. Això es diu lectura selectiva .

Abans de començar a llegir, passeu el manual. Llegiu la taula de continguts per veure com s'organitza i, a continuació, el resum al final dels capítols. Observeu com l’autor configura cada part.

A continuació, vegeu l’índex: vegeu quines són les paraules clau. Les entrades amb la majoria de pàgines de referència són importants. Escriviu-los en un full de paper, aquests són els termes clau del llibre de text. A continuació, llegiu la introducció, especialment sobre el final, que presenta les idees principals desenvolupades al llibre i la conclusió.

Combina la lectura lineal i la lectura selectiva


Llegiu el llibre només una vegada aconseguits aquests passos. Utilitzeu un punter per a una lectura lineal més ràpida. Centreu-vos en les paraules en negreta o en cursiva, diagrames, gràfics, fotos i llegendes ...

En un llibre d'història, per exemple, recordareu les dates i els motius dels esdeveniments. Siéntase lliure d’anotar unes quantes dates al marge esquerre i escriure en el marge dret una frase que resumeixi la pàgina.

Combinant orientació visual i lectura selectiva , estalvieu temps per al vostre aprenentatge. Però vés amb compte, no és miraculós. Cal invertir una mica abans de tornar el benefici!

Mesurar i aprendre


El que no es mesura no millora. Què tan ràpidament estàs llegint ara? Si no ho sabeu, és hora de mesurar-lo.

Hi ha moltes eines en línia dissenyades per mesurar la vostra velocitat de lectura. Aquí teniu 3 d’ells:
1. ReadingSoft.com
2. FreeReadingTest.com
3. MyReadSpead.com

El resultat d’aquesta prova serà el nivell base del qual podeu millorar.
Aquí teniu algunes velocitats de lectura mitjanes (parlants d’anglès nadius que llegien en anglès):

Lectura ràpida en idiomes estrangers


Ara que ja sabeu llegir ràpidament, heu d’aprendre a llegir en una llengua estrangera.
Haureu de combinar dues habilitats .
Probablement no és la velocitat de lectura que necessita millorar, sinó la velocitat de comprensió .
La comprensió de la lectura depèn d'un coneixement complet del vocabulari en el context .
La millor i més efectiva manera de millorar la velocitat de comprensió és passar moltes hores escoltant el llenguatge .

En particular, les emissions de notícies i altres exposicions a la llengua parlada pels nadius a la seva velocitat normal augmentaran la comprensió.
Fins que no arribi a parlar perfectament una llengua estrangera, cal traduir mentalment en la nostra llengua materna allò que sentim en una llengua estrangera. Això és normal.

Quan comencem a pensar en la llengua estrangera , llavors no hem de traduir mentalment i la velocitat de comprensió és instantània.
A continuació, podreu utilitzar les vostres habilitats de lectura i la vostra molt bona comprensió del llenguatge per llegir molt ràpidament en aquest idioma.

Fonts


Letudiant.fr
Quora.com
insanity-mind.com

I tu? Heu provat algunes d'aquestes tècniques, heu pogut millorar?
Compartiu la vostra opinió deixant un comentari a continuació:

Related topics:

Comments

Filter by Language:
 1 All